Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
sizden04
Abone

Gusül ve Banyoyu birlikte yapmak

Gusül ve Banyoyu birlikte yapmak

sstrn
1-)Selamun Aleyküm gusüle niyet edip ağzımıza burnumuza su verdikten sonra vucüdumuzu sabunlasak ve her yerimize su değidirip yıkansak gusül caiz olur mu ?
2-)Birde gusül alırken kaç litre su harcamamız gerekir peygamberimiz (s.a.v) ne kadar harcamamız gerektiğini önermiştir.

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yerimi yıkadımmı yıkamadımmı diye düşünüyorum

Allah Razı Olsun.


Cevap: Gusül ve Banyoyu birlikte yapmak

Hoca
1- köpükleri giderdikten sonra gusül niyetiyle tüm vucudu yıkamak gerekir.
2- Suyu israf etmeden/gereksiz yere kulanmamak gerekir. (su kullanımı için bir sınır yoktur)


Cevap: Gusül ve Banyoyu birlikte yapmak

cihad38
ve aleykum selam;

Okudunuz mu?  Ailem konusunda hatalar yaptım ve çok pişmanım ne yapmam gerek

Rasûlullah (s.a.s.), cünüplükten yıkanmak istediği zaman ilk önce namaz abdesti gibi bir abdest alır, bilâhare yıkanırmış. Nitekim Hz. Âişe (r.a.), Peygamberimizin boy abdesti alışını şöyle anlatıyor:

"Peygamber (s.a.s.) cenabetten yıkanmak istediği zaman, ellerini yıkamayla başlardı. Sonra namaz için abdest alır gibi bir abdest alırdı. Sonra ellerini suya sokup, saç diplerini oğuştururdu, bilâhare avuçları ile üç defa başına su dökerdi. En sonunda suyu tüm vücuduna dökerdi." (Buharî, Gusül, 1)

Okudunuz mu?  Hatırlayamadığımız günahlar için af dilemek

Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır. Peygamber efendimiz, yaklaşık 875 gr. su ile abdest alır, 4.2 litre su ile guslederdi.

gusül esnasında sabunlanmakla ilgili bir şey okumadım,
ama niyet ettikten sonra vücuddaki kirli olan yerleri,avret yerlerini temiz olsada iyice yıkamak gerektiğine göre,ve her gusül tarifinde vucud ovuşturulur ve temizlenir dendiğine göre sabunlanmak da vücudu ovuşturup temizlemeye girer diye düşünüyorum(fıkhi konularda görüş bildirmeye haddimiz olmadığını,konuyu bilen birinin yardımcı olacağını eklemek isterim.)

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim'e hürmet ve belden aşağı tutma hakkında???

tek sorun,sabunlanınca kullanacağın su miktarı ister istemez artacaktır.ırmaktan dahi abdest alırken fazla su kullanmak doğru olmadığına göre;gusle başlmadan önce sabunlanmak en doğrusu olacaktır.


Cevap: Gusül ve Banyoyu birlikte yapmak

Hoca
< Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır. Peygamber efendimiz, yaklaşık 875 gr. su ile abdest alır, 4.2 litre su ile guslederdi.
>

Kardeş
4.2 litre su bir ölçü değildir.
Kişi mutmain oluncaya kadar(israf etmeden) su kullanabilir.

Okudunuz mu?  İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

cihad38
galus’dan alıntıdır; İslamda Temizlik/Taharet & Abdest & Gusül & Teyemmüm Peygamberimiz nasıl gusül abdesti alırdı….

Rasûlullah (sas), cünüplükten yıkanmak istediği zaman ilk önce namaz abdesti gibi bir abdest alır, bilâhare yıkanırmış Nitekim Hz Âişe (ra), Peygamberimizin boy abdesti alışını şöyle anlatıyor:

Okudunuz mu?  Gösteriş için namaz kılmak

"Peygamber (sas) cenabetten yıkanmak istediği zaman, ellerini yıkamayla başlardı Sonra namaz için abdest alır gibi bir abdest alırdı Sonra ellerini suya sokup, saç diplerini oğuştururdu, bilâhare avuçları ile üç defa başına su dökerdi En sonunda suyu tüm vücuduna dökerdi" (Buharî, Gusül, 1)
Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır Peygamber efendimiz, yaklaşık 875 gr su ile abdest alır, 42 litre su ile guslederdi

Okudunuz mu?  Surelerde Okuduğumuz â HARF?

forumduasi.com/islamda-temizlik-taharet-abdest-gusul-teyemmum/81179-peygamber-efendimizin-gusul-abdesti-alisi.htmlhttps://www.forumduasi.com/islamda-temizlik-taharet-abdest-gusul-teyemmum/81179-peygamber-efendimizin-gusul-abdesti-alisi.html


gusülde sabunlanmak, gusle niyet ettip kopukle yikanmak, Lifle gusl olurmu

Bu kategoride yer alan Azîm Kelimesini başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül ve Banyoyu birlikte yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.