Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
sizden95
Abone

Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ?

Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ?

yandı_yurek
Arkadaşlar vesveslerde beni en çok takan şey neden Bilerek söylemiş gibi oluyorum ya kesin bilerek söyledim diyorum ya bu beni kahrediyo ya gerçekten bilerek söylediysem çok korkuyorum ?


Cevap: Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ?

Snowdrop
çünki şeytan senin aklına böyle fikirler getirerek seni dinden uzaklaşdırmak istiyor.boyle şeyler düşünerek insanın hayatı zehir olur ve bunu içinde kendini günahkar adlandırıp dinden uzaklaşır kendine kapanan psikolojisi bozuk bir hastaya donuşur.unutma vesvese imanın yarısı.imanın guçlu olduğu için vesvese geliyor.vesveselere onem verirsen imanın zayıflar sende zayıf güçsuz birisine donusursun hayatın senin için anlamı kalmaz.buna sakın yol verme

Okudunuz mu?  Evde hayvan beslemek doğru mu?

Cevap: Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ?

yandı_yurek
Öncelikle saol imanın güclü oldugu için demişsin hani imanım acıkcası pek güclü deil eskiden hiç namaz kılmazdım ve birsürü kötü alışkanlıklarım vardı yanlız 3 aydır tek 1 tanesini yapmıyorum Tövbeliyim hepsine mesela kul haklarım vardı zaman zaman param oldugunda gidip marketten yürüttügüm yerlere parasını caktırmadan koyup cıkıyorum ..

Okudunuz mu?  Abdest alırken sıralamaya uymak şart mı?

Cevap: Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ?

Snowdrop
vesvese hem imandan gelen bir şey hem de sen yeni yeni dinini oyrenmeye başlıyosun ve şeytan da bunun için seni şimdiden dinden uzaklaşdımak istiyor.


yandı_yurek
??????????


yandı_yurek
Anladım yani takmıyayım demi ya ben aslında tamma ama bilerek demişş gibi hissediyorum bazen bilerek dedigimden eminim bile diyebilir bu beni kahrediyor :(:(

Okudunuz mu?  Mezhep Taklidi Kefaret Orucu

Snowdrop
evet takma


yandı_yurek
Tamam Allah razı olsun birde şu abdest olayımı cevaplarsan sevinirim .


Kotu bir şey diyormus gibi hissetmek

Bu kategoride yer alan Yasin-i Şerifi okuduktan sonra Hatim duası okunabilir mi dua niyetine ??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvesede neden bilerek söylemiş gibi oluyoruz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.