Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Ülkücü Olmak Günah mıdır?

Ülkücü Olmak Günah mıdır?

vesveseli
Ülkücü Olmak Günah mıdır? ülkücü hareketi yapmak şirk midir ?


Cevap: Ülkücü Olmak Günah mıdır?

Kırlangıç.
Müslümanın İslam’dan, Kuran-ı Kerim’den gayrı görüşü olmamalı bence..


Cevap: Ülkücü Olmak Günah mıdır?

tekturk
Rahmetli Arpaslan Türkes`den sonra davami kaldi kardesim?

Okudunuz mu?  Her şey Allah tan mı

Cevap: Ülkücü Olmak Günah mıdır?

İsmailAbi
Tek görüş İSLAM olmalı…


vesveseli
kırlangıç kardeşimiz doğru söylüyor ama şöyle düşünürüz bir Müslüan Birliği kurulması kötü bir görüş değil TÜRK İSLAM BİRLİĞİ


ugurdogan
< kırlangıç kardeşimiz doğru söylüyor ama şöyle düşünürüz bir Müslüan Birliği kurulması kötü bir görüş değil TÜRK İSLAM BİRLİĞİ >

Türkler zaten Müslüman bir millet çoğunluğuyla. Türk-İslam birliği diye ayrı bir parantez açmanın anlamı ne? Diğer müslüman milletleri görmemezlikten gelemez kimse. Zaten Hz. Mehdi(a.s) gelince, Hz. İsa(a.s) ile birlikte bütün dünyaya İslam’ı egemen kılıcak. Ülkücülük caiz mi değil mi bilmiyorum ama pek te gerekli bir düşünce değil. Zaten ülkücüyüm diyen bazı kişilerde ırkçılık yapıyor; ırkçılık ta caiz değildir. Hz. Muhammed(s.a.v) veda hutbesinde hiçbir ırkın diğerine takva dışında bir üstünlüğü olmadığını belirtmiştir.

Okudunuz mu?  Şeytandan ve kötü şeylerden uzak durmak için DUA

Benim üniversitedeki ülkücü arkadaşlarımın kürtlerle alay eden ırkçı konuşmaları oluyordu. Ülkücülük bir müslüman için ırkçılığa götürebilecek tehlikeli bir düşünce, en iyi ihtimalle gereksiz boş bir uğraş çünkü hadislerde Türk birliğinden değil Müslüman birliğinden bahsediliyor.

Eğer bir ırkın üstünlüğünden söz edebilseydik Hz. Muhammed(s.a.v), Ashabı ve Ehl-i beyt’i Arap olduğundan, Arapları üstün farz ederdik.

Okudunuz mu?  Allahın tek oldugunun kanıtları nelerdir bunu nasıl anlarız acaba bilen var mı ???

islamyolu
ülkücüler Osmanlı izindeyiz derler. Ama içlerinden çok içki içenleride vardır. Tekbir sesleri hoşuma gider. Ama O tekbirdede niyet önemlidir. kısaca siyasete fazla girmedigim için bir şey diyemeyecem. Milli görüş Rahmetli Erbakan hocamız çok güzel İslam birliği için uğraşıyordu. işte inşaAllah islambirliği tekrardan canlanır. Ama şuanki bu kafalarla çok zor. Onlar diyalog içinde Yahudilerle Hristiyanlarla dost olmak için elinden geleni ediyorlar. böyle giderse yandık

Okudunuz mu?  Devlete Ait Eşyaları Kendi Amaçları Doğrultusunda Kullanmak

vesveseli
TÜRK İSLAM BİRLİĞİ adı üstünde burda bir ayrım yok bütün Türklerle Müslüman milletlerle birliğin yani bütün müminlerin birliğidir.


Kayıtsız Üye
Ülkücülük kelimesinin esas anlamını ve esas amacını bilseydin zaten yok içkiymiş şuymuş buymuş yazmazdın.Elhamdülillah Türkiye Müslümüman bir ülke ve biz de müslüman bir milletiz fakat içki içen ülkücü olabileceği gibi her müslüman da dört dörtlük beş vakit namazlı ırzına namusuna sahip çıkan Allah korkusunu derinden hisseden insanlar mı? Tabiki de değil. Oluşumların içerisinde yanlışlıklar illa ki olacaktır sana şunu da söyleyeyim Necmettin Erbakan Deniz Feneri gibi kuruluşların paralarını ne yapmış bir araştır derim 🙂 Alınma kardeşim ama gerçekler bunlar.

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir?

ülkücülük günah mıdır, ülkücülük harammi, ülkücü olmak günah mı

Bu kategoride yer alan Namazla alay edenler hakkında ayet ve hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ülkücü Olmak Günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.