Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:55
missa91
Abone

Kayın valide ve kayın peder ile aynı evi paylaşmak mecburi mi?

Kayın valide ve kayın peder ile aynı evi paylaşmak mecburi mi?

Kayıtsız Üye
Ben yaklasik 16 senedir neredeyse ayni evi paylasiyorum her zaman temeli gitmekten bahseden büyükler beni yanliz kandiriyormus. Ben esimle hiç bir zaman kendi sorunlarimi tartisamadim her zaman önümde biri vardi sorunu olan. Artik tahamül edemiyorum çok agir geliyor ben ben oldugumu hiç bir zaman anlamadim ben hep baskalari için ezilmek istemiyorum ama dinen de yanlis bir sey yapmak istemiyorum .

Okudunuz mu?  Aslan yattığı yerden belli olur ile ilgili kısa bir kompozisyon

Cevap: kayinvalide ve kayinpeder ile ayni evi paylasmak mecburi mi?

Kayıtsız Üye
mecbur değilsin kardeş ev ev üstünede olmaz zaten.Birazda seni düşünsünler eğer imkanınız varsa ayrılmanız en hayırlısı olur zaten.


Cevap: kayinvalide ve kayinpeder ile ayni evi paylasmak mecburi mi?

Desert Rose
Gelin kocasının ana babasıyla aynı yerde kalmaya, onlara bakmaya (hukuken) mecbur değildir. Ama (diyaneten) hizmet etmesi tavsiye edilir.
Gelin, Ayrı ev isteyebilir. Beyinin gücü yetmiyorsa aynı evde ayrı yaşayacağı oda bile isteyebilir. Bu odanın müstakil ev gibi özelliği de olacaktır…
Gelin, Beyinin babasına, anasına hizmete etmeye, arzularına uymaya mecbur değildir. Ancak uyum göstermesi, anlayışlı davranması elbette idealdir. Bu da zorla olmaz.

Okudunuz mu?  Dinimizde haram olan şeyler nelerdir

Ancak beyinin mutluluk ve huzuru hanımın da mutluluk ve huzuru olacağından bir hanımefendi mümkün olduğu kadarıyla beyinin ana babasına hizmette kusur etmemeye gayret gösterir, böylece ailenin mutluluğunu, huzurunu sağlamaya katkıda bulunmuş olur.
Çünkü hiçbir evlad ana babasını ihmal etmez, muhtaç oldukları zaman onların hizmetine koşmaktan geri durmaz.
Mutlaka ana babasına hizmet edecek, onların mutluluğuyla mutlu, mutsuzluğuyla da mutsuz olacaktır.
Hanım hukuki hakkını kullanıp ta kayınvalide ve kayınpederine hizmetten uzak kalması beyinin mutsuzluğuna sebep olup sevgi azalmasına vesile teşkil edecektir. Bir hanım da, bunu istemez elbette.

Okudunuz mu?  Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

Kaldı ki bugünün gelinleri yarınların da kayınvalideleridirler. Onlar bugün kayın validelerini ihmal edince yarın kendilerinin de ihmal edilmeye müstehak olacakları aşikardır. Öyle ise hukuken olmasa da diyaneten istenen bu hizmet işlerini, gelinler ihmal etmemeli, bir gün kendilerinin de aynı şekilde hizmete, hürmete muhtaç hale geleceklerini unutmamalılar.
Ayrıca bu gibi iyilikler karşılıklıdır. Bugün kendisi beyinin ana babasına hizmet eder, yarın da beyi kendisinin ana babasına hizmet eder. Hiç belli olmaz; kim kime ne zaman ne şekilde muhtaç hale gelecektir. Asıl vefa ve sadakat ta böyle günlerde belli olur zaten.

Okudunuz mu?  Tekke ile Zaviye arasındaki fark nedir ?

Kaldı ki bu hizmetler de yabancıya değil; ana baba makamına kaim olan kayınvalide ile kayınbabaya yapılmaktadır. Öz ana baba olmasa da ana baba yerine geçenlerdir bunlar..

Ahmed ŞAHİN

Bu kategoride yer alan Haram lokma ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kayın valide ve kayın peder ile aynı evi paylaşmak mecburi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.