Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:26
sizden06
Abone

Tövbe nasıl olur

Tövbe nasıl olur

tövbekarr
slm lütfen bana yardım edın ben gercekten tovbe almak ıstıyorum kendım çok kez aldım ama bazı ınsanlar bır baska bırınden tovbe almak daha ii olur dıyolar kafam cokk karısık lütfen yardımcı olurmusunuz lutfennn . Bırde soyle bısey duydum tovbe almadan namaz kılınmazmıs doğru mudur ben namaz kılıyorum kendım tovbe ettım RABBIME namazım olurmu sızce off kafam cokk karısık lütfen bılen bırı tovbe nasıl olur yazarmıı ALLAH razı olsun…


Cevap: tovbe

İsmailAbi
Saçma sapan hurefeler uyduruyor insanlar.Kardeşim kalbinden pişman olarak ALLAHA dua edersen ve o günaha bir daha dönmezsen inşAllah tövben kabul olur.En iyisini Allah bilir.Tövbe almak, başkasından almak nedir?Hiç duymadım böyle bişi.Tövbe eden bir kafir bile tövbeden sonra tertemiz oluyorda sen neden olmayasında namaz kılamayasın.Namazlarına ve duaya devam.


Cevap: tovbe

tövbekarr
Allah razı olsunn kardesım bende öle düşünüyorum ama malesef kımı zaman kafamızı karıstıran kısı veya kısıler cıkabılıyor


Cevap: tovbe nasıl olur

çelebiler
Kimsenin ne dediğine aldırmadan Kuran oku.O zaman Rabbimizin bizlerden ne istediğini bilirsin ve kimsenin seni yönlendirmesine müsaade etmezsin.Rabbimizin bizlerden ne istediğini bilirsen Kendine güvenin gelişir.Neyi neden ve nasıl yapacağını bilirsin.Kafandaki tüm karışıklılar böylece silinir gider.

Aşşağıdaki ayetlere bir bak,tövbe etmek için bir başka kişiye ihtiyaç olmadığını anlarsın.

Okudunuz mu?  Sevap bağışlamak

Bakara Sûresi
37 Derken, Âdem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz O, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır.

Bakara Sûresi
128 "Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın."

Bakara Sûresi
160 Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar (lânetlenmekten) kurtulmuşlardır. Çünkü ben onların tövbelerini kabul ederim. Zira ben tövbeleri çok kabul edenim, çok merhamet edenim.

Âl-i İmran Sûresi
89 Ancak bundan sonra tövbe edip kendilerini düzeltenler müstesnadır. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Âl-i İmran Sûresi
90 Şüphesiz iman ettikten sonra inkâr eden, sonra da inkârda ileri gidenlerin tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. İşte onlar sapıkların ta kendileridir.

Âl-i İmran Sûresi
128 Bu işte senin yapacağın bir şey yoktur. Allah, ya tövbelerini kabul edip onları affeder, ya da zalim olduklarından dolayı onlara azap eder.

Nisâ Sûresi
16 Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa, onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah, tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Bir bilgisayarda Hatime başladım, bunu başka bir bilgisayara geçip o bilgisayardan devam edebilir miyim ?

Nisâ Sûresi
17 Allah katında (makbul) tövbe, ancak bilmeyerek günah işleyip sonra çok geçmeden tövbe edenlerin tövbesidir. İşte Allah, bunların tövbelerini kabul buyurur. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Nisâ Sûresi
18 Yoksa (makbul) tövbe, kötülükleri (günahları) yapıp yapıp da kendisine ölüm gelip çatınca, "İşte ben şimdi tövbe ettim" diyen kimseler ile kâfir olarak ölenlerinki değildir. Bunlar için ahirette elem dolu bir azap hazırlamışızdır.

Nisâ Sûresi
26 Allah, size (hükümlerini) açıklamak, size, sizden öncekilerin yollarını göstermek ve tövbelerinizi kabul etmek istiyor. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Nisâ Sûresi
27 Allah, sizin tövbenizi kabul etmek istiyor. Şehvetlerine uyanlar ise sizin büyük bir sapıklığa düşmenizi istiyorlar.

Nisâ Sûresi
146 Ancak tövbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah’ın kitabına sarılanlar ve dinlerini Allah’a has kılanlar müstesnadır. Bunlar mü’minlerle beraberdirler. Allah, mü’minlere büyük bir mükâfat verecektir.

Mâide Sûresi
39 Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Mâide Sûresi
71 (Bu yaptıklarında) bir belâ olmayacağını sandılar da kör ve sağır kesildiler. Sonra (tövbe ettiler), Allah da onların tövbesini kabul etti. Sonra yine onlardan çoğu kör ve sağır kesildiler. Allah, onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

Okudunuz mu?  Çarşaf Nasıl Giyilir ?

Mâide Sûresi
74 Hâlâ mı Allah’a tövbe etmezler ve O’ndan bağışlanma istemezler? Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

En’âm Sûresi
43 Hiç olmazsa onlara azabımız geldiği zaman yakarıp tövbe etselerdi ya.. Fakat (onu yapmadılar) kalpleri katılaştı. Şeytan da yapmakta olduklarını zaten onlara süslü göstermişti.

En’âm Sûresi
54 Âyetlerimize iman edenler sana geldikleri zaman, de ki: "Selâm olsun size! Rabbiniz kendi üzerine rahmeti (merhameti) yazdı. Şöyle ki: Sizden kim cahillikle bir kabahat işler de sonra peşinden tövbe eder, kendini düzeltirse (bilmiş olun ki) O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

A’râf Sûresi
153 Kötülükleri işleyip de sonra ardından tövbe edenler ile iman(larında sebat) edenlere gelince şüphe yok ki, Rabbin ondan (tövbeden) sonra elbette çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Tövbe Sûresi
3 Hacc-ı ekber gününde(1), Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah’a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele!

Tövbe Sûresi
11 Fakat tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir. Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız.

Okudunuz mu?  Kismet Evlilik Kader

Tövbe Sûresi
74 Bir şey söylemediklerine dair Allah’a yemin ediyorlar. Hâlbuki o küfür sözünü söylediler ve (sözde) müslüman olduktan sonra inkâr ettiler. Ayrıca başaramadıkları şeye (peygamberi öldürmeye) de yeltendiler. Sırf, Allah ve Resûlü kendi lütfu ile onları zengin kıldığı için intikam almaya kalktılar. Eğer tövbe ederlerse, kendileri için hayırlı olur. Şayet yüz çevirirlerse, Allah onları dünyada ve ahirette elem dolu bir azaba çarptıracaktır. Artık onlar için yeryüzünde ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

Tövbe Sûresi
102 Diğer bir kısmı ise, günahlarını itiraf ettiler. Bunlar salih amelle kötü ameli birbirine karıştırmışlardır. Umulur ki Allah tövbelerini kabul eder. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Tövbe Sûresi
104 Onlar, kullarının tövbesini kabul edenin ve sadakaları alanın Allah olduğunu; tövbeyi çok kabul edenin, çok merhametli olanın Allah olduğunu bilmediler mi?

Hûd Sûresi
3 Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra da O’na tövbe edin ki sizi belirlenmiş bir süreye (ömrünüzün sonuna) kadar güzel bir şekilde yararlandırsın ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin. Eğer yüz çevirirseniz, ben sizin adınıza büyük bir günün azabından korkuyorum.

Hûd Sûresi
52 "Ey kavmim! Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin ki, üzerinize bol bol yağmur göndersin ve gücünüze güç katsın. Günahkârlar olarak yüz çevirmeyin."

Okudunuz mu?  Eşyalarım kaybolup geri geliyor

Hûd Sûresi
61 Semûd kavmine de kardeşleri Salih’i peygamber gönderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin O’ndan başka hiçbir ilâhınız yok. O, sizi yeryüzünden (topraktan) yarattı ve sizi oranın imarında görevli (ve buna donanımlı) kıldı.(6) Öyle ise O’ndan bağışlanma dileyin; sonra da O’na tövbe edin. Şüphesiz Rabbim yakındır ve dualara cevap verendir.

Hûd Sûresi
90 "Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tövbe edin. Şüphesiz Rabbim çok merhametlidir, çok sevendir."

Nahl Sûresi
119 Sonra, şüphesiz ki Rabbin; cahillik sebebiyle kötülük yapan, sonra bunun ardından tövbe eden ve durumunu düzeltenlerden yanadır. Şüphesiz Rabbin bundan sonra da elbette çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.(7)

İsrâ Sûresi
25 Rabbiniz, içinizde olanı en iyi bilendir. Eğer siz iyi kişiler olursanız, şunu bilin ki Allah tövbeye yönelenleri çok bağışlayandır.

Meryem Sûresi
60,61 Ancak tövbe edip inanan ve salih amel işleyenler başka. Onlar cennete, Rahmân’ın, kullarına gıyaben vaad ettiği "Adn" cennetlerine girecekler ve hiçbir haksızlığa uğratılmayacaklardır. Şüphesiz O’nun va’di kesinlikle gerçekleşir.

Tâhâ Sûresi
82 "Şüphe yok ki ben, tövbe edip inanan ve salih ameller işleyen, sonra da doğru yol üzere devam eden kimse için son derece affediciyim."

Okudunuz mu?  Namazda Okuduklarımı Unutuyorum

Nur Sûresi
5 Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Nur Sûresi
10 Allah’ın size lütfu ve merhameti olmasaydı ve Allah tövbeleri kabul eden, hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı, hâliniz nice olurdu?

Furkân Sûresi
70 Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Furkân Sûresi
71 Kim de tövbe eder ve salih amel işlerse işte o, Allah’a, tövbesi kabul edilmiş olarak döner.

Kasas Sûresi
67 Ama tövbe edip iman eden ve salih amel işleyen kimsenin kurtuluşa erenlerden olması umulur.

Ahzâb Sûresi
24 Bunun böyle olması Allah’ın, doğruları, doğrulukları sebebiyle mükâfatlandırması, dilerse münafıklara azap etmesi yahut onların tövbesini kabul etmesi içindir. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Şûrâ Sûresi
25 O, kullarından tövbeyi kabul eden, kötülükleri bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir.

Hucurât Sûresi
11 Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir.

Okudunuz mu?  Aile içi ilişkiler

Hucurât Sûresi
12 Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

Nasr Sûresi
1,2,3 Allah’ın yardımı ve fetih (Mekke fethi) geldiğinde ve insanların bölük bölük Allah’ın dinine girdiğini gördüğünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O’ndan bağışlama dile. Çünkü O, tövbeleri çok kabul edendir.


karadamlalar
gönülden pişman oldu isen günahlarından, "Allahım beni affet" diyerek başlayablirsin.


tövbekarr
Rabbım hepınızden razı olsun bır sorum daha olacak ben sabah namazına uyanamıyorum cogu zaman çok nıyet edıyorum kalkmak ıcın ama uyanamıyorum kımı zamn rüyamda kılıyorum sabah uyandıgım vakıt kendımı kılmıs gıbı hıssedıyorum bıraz zaman gectıkten sonra rüya oldugunun farkına varıyorum kaza edıyorum ama ben gercekten sabah uyanıp kılmak ıstıyorum erken yattıgım gunlerdede bole oluyo ısde bu yuzden uyumamaya calsıyorum artık sabah namazını kılıp uyumak ıcın bu ne kadar dogrudur yada bana sabah namazına uyanmamm ıcın yapabılecegım bırseyler varmı dua gıbı vs vs yardımcı olursanız sevınırım umarım sorularımla kımseyı sıkmıyorumdur saygılar…


çelebiler
Uyandığında hemen euzu besmele çek ve kalk.İki,üç gün böyle devam edersen vücud dengesi namaza göre kendini ayarlar,alışkanlık oluşur kendiliğinden kalkarsın.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre yumurta kabuğu yemeğe veya yumurtaya düşse necis olur mu?

tövbekarr
Allah razı olsun çok saolun pekı ben uyurken okuyacagım dua varmı sabah namazına uyanmamm ıcın SN:CELEBI tekrar tsk ederım …


Kırlangıç.
Tövbe almak nedir yahu? Tövbe pişmanlık demektir, kulla Allah arasında olur. Dinimizde Allah ile kul arasında aracı yok unutmayın. Sadece yola ışık tutan müridler var. Onlar ışık tutsa bile yürümeye gayret etmek yine bize kalıyor.


çelebiler
< Allah razı olsun çok saolun pekı ben uyurken okuyacagım dua varmı sabah namazına uyanmamm ıcın SN:CELEBI tekrar tsk ederım … >
Bence uyurken okuyamazsın ama 🙂 uyumadan önce Ayet el Kürsi okumak en iyi duadır.Sağına,soluna,önüne.arkana,yukarıya ve aşşağıya doğru bir tane de okuyarak ellerine doğru üfle ve ellerini göğsünden aşşağı doğru sür ve sağına dönerek,sağ elini sağ yanağının altına koyarak,dizlerini de biraz karnına doğru çekerek yat.Allah rahatlık versin.


İKTİBAS
: ))) ilginç

ellerini şuraya koy dizlerini karnına çek, göbeğini hafif dışarı çıkar, ayaklarını kıbırdatma, parmaklarını birleştir, saçlarını sağa tara…

kardeşim alarmı kur alarmı, onu da yatağın yanına değil uzağa koy bak nasıl kalkıyorsun


tövbekarr
🙂 cokkk güzel bı cevapp saolun celebı bey sabah namazına uyandım ve cokkk mutlu oldum dunyalar benım oldu teşekkür ederım sızlere yhaa bı sorum daha olcak ben bı olaydan dolayı 41 yasın okutucam dıe nıyet eettım pekı ben yasın suresını 41 defamı okutmam lasım cevap verıırsenız sevınırım …

Okudunuz mu?  Şeriat kanunları İslamı temsil eder mi? bu kanunların dışında yaşamak günahmıdır

çelebiler
< 🙂 cokkk güzel bı cevapp saolun celebı bey sabah namazına uyandım ve cokkk mutlu oldum dunyalar benım oldu teşekkür ederım sızlere yhaa bı sorum daha olcak ben bı olaydan dolayı 41 yasın okutucam dıe nıyet eettım pekı ben yasın suresını 41 defamı okutmam lasım cevap verıırsenız sevınırım … >
Kendiniz okursanız daha iyi olur.Okumayı bilmiyorsanız,açın internetten bir yerden Yasin Suresini bir yandan dinleyin bir yandan Kuran’dan takip edin.Okumayı bilmeseniz bile başkasına okutmanızdan daha iyidir.Bir süre sonra yazıları takip etmeye alışırsınız ve 41 kere dinledikten sonra Yasin suresinin bir kısmı aklınızda kalacak ezberliyeceksiniz.Belki ezberlemek hoşunuza gider dinlemeye devam edersiniz bakarsınız ki böylece tüm Yasin Suresini ezberlemişsiniz.

Ben yaptım oldu.:)


tövbekarr
ben kuranı kerım okumayı bılıyorum çok sukur 7 yasında ogrendım .. Allah herkese de nasıp etsın ınsAllah 41 defa okumam lasım ozamn yasın suresını dımı cevap verdıgınız ıcın ALLAH razı olsun celebı beyy..


islamyolu
yav ayetlerde sabit. Sahaberde Tövbe etmek için Peygamberimizin huzuruna gelmiyorlar mıydı. onu aracı yapmıyorlarmıydı. Allahta o zaman ben daha bağışlayan olurum demiyor mu. Saçmalamayın lütfen. Gidip oradaki hocaya veya mürşide tövbe etmiyor ki. Gidecen onu şahit tutup Allah’a Tövbe edecen. şuan Peygamberimiz yok. ve Onun varisleri alimler var.

Okudunuz mu?  Rüyalandıgımda kız kardeşimle birlikte oldum bu rüyayı görmem günah mıdır ?

”Eğer gerçek onlar (günahlar işleyerek) nefislerine zulmettikleri zaman sana gelseler ve Allahtan (af ve ) mağfiret dileseler , o resul de kendileri için bağışlanma talebinde bulunsa , elbette Allah’ı (tevbelerini çokça kabul eden bir ) Tevvab ve (lutfuyla kendilerine çok acıyan bir ) Rahim olarak bulurlar (Nisa süresi :64 )

işte bu ayete Dayanılmalıdır. ve Mürşidin huzurunda tövbede bu şekildir.

ayrıca hadisi şeriflerde Buharide geçer. Ondada sahabeler bir günah işlediklerinde Peygamberimizin yanına gelirlerdi. Allahtan af isterlerdi onuda şahit tutarlardı.

Bu kategoride yer alan Hz. Ebu Bekr (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe nasıl olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.