Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Tövbe etsem kabul olur mu?

Tövbe etsem kabul olur mu?

mum
Tevbesi kabul edilmeyecek hiç bir kul yoktur yeter ki kul samimi olsun ve içten bir daha yapmayacağına söz versin.
Tevbe etmek demek, Allah’a yönelip af dilemek ve günahtan ötürü pişman olduğunu ve bir daha yapmayacağını arzetmektir.

Okudunuz mu?  Hz. Ömerin Ümmü gülsüm ile evlenmek istemesinin sebebi nedir?

Cevap: Tövbe etsem kabul olur mu?

İZGEN
Yüce yaradanın kullarından ısrarla istediği kulunun af dilemesi ve dua etmesidir Allah sürekli tövbe edenin içtenlikle af dileyenin ve birdaha aynı günahı işlemeyen kullarının tövbelerini kabul edeceğini buyurmuştur


Tövbe etsem olur mu?

Kptn123
Yakın bir zamanda birisine kizdim ve içimden ona kâfir dedim pismanim. Bununla ilgili hadis var: Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319). Tevbe etsem bundan kurtulurmuyum lütfen yardım edin!!!

Okudunuz mu?  Zinadan nasıl tövbe edilir?

Yorum: Tövbe etsem kabul olur mu?

bbgbbg
Tövbe edip arkadaşınla aranı düzelt.Ona bu sözü söylediğin için vicdan azabı çektiğini söyle inşaAllah seni anlayışla karşılayacaktır kardeşim.


Kayıtsız Üye
Bakara 128.ayet. Bu bir dua ayetidir. Bunu okumanızda yarar vardır. "128 – Ey bizim Rabbimiz, hem bizim ikimizi yalnız senin için boyun eğen müslümanlar kıl, hem de soyumuzdan yalnız senin için boyun eğen müslüman bir ümmet meydana getir ve bize ibadetimizin yollarını göster, tevbemize rahmetle bakıver. Hiç şüphesiz Tevvâb sensin, Rahîm sensin."

Okudunuz mu?  Hakkımızı helal etmezsek ne olur

tevbe etsem

Bu kategoride yer alan Büyük günahlar nelerdir ve "Yedi Büyük Günah" hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe etsem kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.