Anasayfa
17 Şubat 2023, 12:01
Gusul
Yönetici

Gusülde bir yerimiz kanarsa gusul abdesti bozulur mu

Gusülde bir yerimiz kanarsa gusül abdesti bozulur mu

niyazi etem
arkadaşlar gusül abdessti alırken ayağım jilet kesmesi sonucu kanadı abdesttim kabul olurmu veya tekrar almam mı gerekiyor


Cevap: Gusülde bir yerimiz kanarsa gusül abdesti bozulur mu

Ebu Muhammed
Kanama gusül abdestli bozmaz
Ama normal abdest bozulur.

Kanama sadece abdest bozar, boy abdestli bozmaz.

Okudunuz mu?  Kadınlarda hangi akıntılar guslü gerektirir ?

Cevap: Gusülde bir yerimiz kanarsa gusül abdesti bozulur mu

Ercan
Gusülde normal abdesti bozan şeylerin meydana gelmesi gusle zarar vermez. Guslün abdest oluşunu bozar. Gusülden sonra ibadet etmek için abdest alınması gerekir.


Yorum: Gusülde bir yerimiz kanarsa gusül abdesti bozulur mu

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.

sabah işe gitmek için tıraş oluyordum acele ederken dudagımı kestim. akşam işten geldigimde boy abdesti almak istedim fakat abdestin ortasında dudagım azda olsa kanamaya başladı. bu durum guslü nasıl etkiler. yorumlardan okudugum kadarıyla abdesti bozar ama guslü bozmaz yorumları gördüm. şimdi guslü tekrarlamamızmı gerekiyor ibadet edebilmek için? yoksa yorumlardaki tekrar abdest almadan kastınız normal ibadet abdestimidir?

Okudunuz mu?  Rüyalandım gusül almaya utanıyorum

selamun aleykum abi bugün gusül abdesti aldim banyodan ciktiktan sonra sol elin bas parmagi yuzulmus ancak elbisemi giyerken farkettim hafif bir kanama vardi banyodayken gormedim simdi benim guslum olmusmudur cevaplarsaniz sevinirim


azra
Kanama boy abdestine engel olmaz.


Kayıtsız Üye
canım kardeşim gusulu sadece şehvet yoluyla cıkan menı hayız olmak bozar gusül abdestı alırken abdestı bozan seylerden bırısı hasıl olursa gusül alınır(agza burna ve tum bütün vucut yıkanır)gusulden cıktıkdan sonra normal abdestın farzlarını yaparsın ıbadetıbe dewam edersın

Okudunuz mu?  Erkekten gelen şeffaf zevk suyu gusül abdesti gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
Şimdi arkadaşlar boy abdesti alırken alnımda yara vardı souldu boy abdestim bitince fark ettim diğer odaya geçtim ve kurulandım kanama azda olsa devam ediyodu şimdi soruya geçelim.
(Boy abdesti aldığımda alnımdaki yara kanamış haberim yok boy abdestimi bozarmı??)

Okudunuz mu?  Rüyada zevk suyu gelmesi ve gusül

arifselim
Gusül abdesti ile yaranın kanaması birbiri ile ilgili değildir. Yani yara soyulsa ve kanama olsa bile bunlar gusle engel değildir. Guslü bozan durumlar bellidir bunlar olmadan gusül bozulmaz.


Acizanekul
Namaz abdestini bozar ,guslu bozmaz


semih51523
SELAMIN ALEYKÜM müsait olan hocalarım yanıtlayabilir mi net bilgiye ihtiyacım var şimdiden ALLAH razı olsun herkesten

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken idrar gelmesi ve yellenmek yada yelleniyor gibi hissetmek abdeste manimidir?

1. Gusül abdesti alırken parmak kesilmesi ve kan akması gusle engel midir guslün tekrar alınması gerekir mi?

2. Çırılçıplak Gusül abdesti alırken hemcinsimizin aniden banyo kapısını açıp içeri girip bizi mahrem yeri dahil çırılçıplak halde görmesi ve onunla konuşmamız(guslün sonunda ayaklarıma su döktüm tam çıkacakken içeri girdi) guslümüze engel midir tekrar alınması gerekir mi?
lütfen müsait olan bilgisi olan hocalarım yanıtlarsa sevinirim…selametle ALLAH razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Geçici dövme gusül abdestine engel mi?

Öncelikle selamın aleyküm sevgili hocalarım, 2 sorum var
1. Gusül abdesti alırken parmağımızı kesmek ve kan akması gusle engel midir tekrar almak gerekir mi?
2. Çırılçıplak halde gusül alırken hemcinsimizin aniden kapalı olan banyoya girip bizi ve mahrem yerlerimizi görmesi gusle mani midir tekrar alınması gerekir mi?
şimdiden ALLAH razı olsun hocalarım net yanıtlarınızı bekliyorum ALLAH tüm kullarından razı olsun.

Okudunuz mu?  Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak

ACİLSERVİS
Kendi kendine engeller üretme. İlmihalden oku ve tatbik et. Üstüne düşen görevleri yap farzları yerine getir sünnetlere uyarak guslünü al ve çık. Ne kanama ne de birinin ne de her hangi başka bir şey gusül alınmasına engel olamaz.


gusül alırken bir yerin kanaması, gusül abdesti alırken bir yerin kanaması, gusül abdesti aldıktan sonra bir yerin kanaması

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken burna su çekmenin ölçüsü nedir,genizin sızlaması gereklimidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde bir yerimiz kanarsa gusul abdesti bozulur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.