Anasayfa
6 Nisan 2023, 21:23
missa4
Abone

Gusul esnasında veya sonra vucudumuz kanarsa gusul olur mu?

Gusul esnasında veya sonra vucudumuz kanarsa gusül olur mu?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum hocam gusül esnasinda veya sonra avret yerimiz veya baska yerimiz kanasa gusül olurmu tekrar gusletmek gerek mi normalde kanamiyor ama peceteyi degdigimiz zaman hafif kan olsa gusül gecerlimi icim rahat etmiyor bu vesvese mi? LUTFEN CEVAP YAZIN

Okudunuz mu?  Allah beni nasıl affeder?

Cevap: gusül esnasinda veya sonra vucudumuz kanarsa gusül olurmu

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeş kanama gusül abdestini bozmaz kardeşim sadece namaz abdestin bozulmuş olur için rahat olsun.


Cevap: Gusul esnasında veya sonra vucudumuz kanarsa gusül olur mu?

Darusselam
Gusül abdestinize zarar vermez. Şafii mezhebine göre vücudun her hangi bir yerinden kan çıkarsa abdestiniz bozulmaz. Ama bir avuç büyüklüğünde olur ise namaz kılmanıza engeldir. yani şafi mezhebinde bir avuç büyüklüğünde kan çıkarsa abdestiniz bozulur…..


Gusul

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti alırken etek traşı olunca jiletin yipratmasiyla ufak kanlar çıkıyor bunun bir sakincasi varmidir

Okudunuz mu?  Yüce mevla beni mi deniyor? görümcem bana surat astıgı için eşimle aram açıldı

Şema
Gusülden önce tıraş olun ve çıkan kalanlar gusül almaya engel olmazlar.

Bu kategoride yer alan VAllahi - billahi - tAllahi diye yemin etmiştim bu 1 mi 3 mü sayılıyor bozarsam kefareti nasıl olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul esnasında veya sonra vucudumuz kanarsa gusul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.