Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:41
sizden06
Abone

Evrim ile ilgili vesvese

Evrim ile ilgili vesvese

İsmailAbi
Arkadaşlar son günlerde evrim teorosiyle ilgi şeyler geliyor.Tek hücreli canlılarının uzun zamanlar sonrasında tek vucud haline gelmesi mantıksız gelmesine rağmen aklımdan çıkmıyor.vesvese hep tekrarlıyor ya öyle olduysa ya böyle olduysa diye.Biliyoruzki Adem babamızdan geliyoruz ama bu şey benim kafamı karıştırmaya yetti yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.Allah RAZI olsun…

Okudunuz mu?  Küfür kelimesini duymayıp gülmek

Cevap: evrim ile ilgili vesvese

Şema
Vesveseler seytandandir.
Euzu çek, felak ve nas sürelerini oku uzaklaşır.


Cevap: evrim ile ilgili vesvese

Mücahid
Şu ana kadar hiçbir arageçiş formu bulunamamıştır. Evrim sadece boş safsatadan ibarettir. Hiç bir delili yoktur. Ancak kendilerini maymun sanan insanlar vardır. Bu gayet normal çünkü kafirler bu dünyada hayvanlar gibi yiyip içer onlar gibi yaşarlar.

Okudunuz mu?  Tırnak üzerine yapışan yapışatırıcılar gusül abdestine engel olur mu ?

Cevap: evrim ile ilgili vesvese

nurya
evrim yoktur yaratılış var bizler alemlerin RABBİ olan ALLAH,ın kullarıyız ,adem ve havva,nın çocuklarıyız


SeytanaAldanma
benimde çok geliyordu kardeşim bilimsel şeylerde var evrimi çürüten bir sineğin organizmasını bile araştırsan bunu ancak hikmet sahibi yüce biri yapabilir dersin oda Yüce Allah`tır.Aklını karıstırmasın araştırmalar yap Kur-an ayetleriylede zaten anlatılıyor bilimsel şeyler araştır imanın artar.

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumak

İsmailAbi
Allah razı olsun kardeşim..


İLİMCİK
Kafirlerin ve ehl-i dalaletin ve dinsizlerin en büyük yanılgısı ilimsiz bir kuvvetin hikmet ve intizam ile ölçülü işler yapabileceğini zannetmeleridir…Oysa ki, bir kuvvetin ilmi yoksa, yani ne yaptığını bilmiyorsa, o kuvvetin intizam ve ölçü ile ve hikmet ve gayelere göre hareket etmesi mümkün değildir…Eğer bir kuvvet, hikmetli, intizamlı ve ölçülü eserler meydana getiriyorsa kesin ve şüphesiz ve aklen ve mantıken o kuvvet, ilim sahibi bir zatın kudretinin tecellisidir..

Okudunuz mu?  Namazda istemdışı ses çıkması

İşte kainatta gözümüzün önünde böyle hikmetli fiiller neticesinde muntazam ve çok hassas ölçülü eserler meydana gelmektedir…Bu hikmetli ve muntazam fiiller ve eserlerin arkasında elbette ilim sahibi bir kudretin tasarrufatı vardırEğer bu fiillerde hükmeden kuvvet, gören ve bilen birinin kudretinin cilvesi olmasaydı yine aklen ve mantıken hikmetli ve muntazam ve ölçülü eserleri netice verecek şekilde hareket etmezdiÇünkü, bu kuvvetler hikmet ve intizam ve ölçüyü bilemez ki hikmetle ve ölçüyle hareket etsinÖyle ise, kainatta müşahede ettiğimiz ve "kuvvet" dediğimiz şeyler, ilim sahibi bir zatın kudretinin tecellisidir

Okudunuz mu?  Ezberlemek için bazı ayetleri "Türkçe" olarak bir kağıda yazdım ve o kağıt yanlışlıkla yırtıldı günah olur mu?

Mesela, bir sinek trilyonlarca atomun muntazam bir ordu gibi beraber hareket edip bir araya gelmesi ile meydana geliyor…Oysa ki, bu atomlar cansız oldukları için birbirleriyle anlaşıp, hep birlikte muntazam ve hikmetli hareket etmesini bilmezler..Öyle ise, bu atomları böyle muntazam olarak hareket ettirerek bir sineği meydana getirmek için bütün o atomları bir anda idare edecek ve emrine itaat ettirecek bir kuvvet gerekiyor ve aklen ve mantıken bu kuvvetin sineği bilecek ve sineğin nasıl yapılacağını bilecek, yani ilim sahibi bir kuvvet olması gerekir…Tabiattaki kuvvetlerin böyle bir ilmi olmadığı hepimizin malumudur…Öyle ise, atomları hareket ettirip, emrine itaat ettiren bu kuvvet ancak Allah’ın kudretinin bir tecellisi olabilir…Yani, atomları muntazam bir ordu gibi hareket ettiren ve manevra yaptıran ve trilyonlarca atomu bir gaye ve hikmet ve maslahat için hep birlikte hareket ettiren gören, bilen bir zatın kudretidir

Okudunuz mu?  Düşmana karşı, hased-fesad ikiyüzlü insana karşı okunacak dua

Elhasıl, ilimsiz kuvvetin işi bozmak ve yıkmak ve tahrib etmektir…Öyle ise, mesela bir sineğin kanadını ilimsiz bir kuvvet icad edemez.


vesvese, Evrim

Bu kategoride yer alan Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrim ile ilgili vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.