Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:46
missa92
Abone

Peygamber efendimizin ailesi müşrik miydi?

Peygamber efendimizin ailesi müşrik miydi?

Kayıtsız Üye
peygamber efendimizin anne ve babası müşrik miydi


Cevap: Peygamber efendimizin ailesi müşrik miydi?

mustafaocak61
Asla müşrik değildiler. Peygamberimiz (S.A.V)’in soyu tertemiz, pırıl pırıl insanlardı. Asla putlara tapmazlardı.


Cevap: Peygamber efendimizin ailesi müşrik miydi?

islamyolu
Peygamberimizin ne babası ne dedeleri yani soyu İbrahim Aleyhisselam dan bu yana müşrik değildir. Seceresi çok temizdir.

Okudunuz mu?  Esra Yusuf simlerinin arapça yazılışı ve anlamları

Cevap: Peygamber efendimizin ailesi müşrik miydi?

ravza seyda
Peygamber (s.a.s.) Efendimizin soyu, çok temiz ve çok şerefli bir neseb zinciridir. Bir hadisi şerifte Rasûl-i Ekrem Efendimiz:

"Ben devirden devire, (nesilden nesile, âileden âileye) seçilerek intikal eden Âdemoğulları soylarının en temizinden naklolundum, sonunda içinde bulunduğum ‘Hâşimoğulları’ âilesinden neş’et ettim", buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Riba ile ilgili hadisler

islamyolu
< "Ben devirden devire, (nesilden nesile, âileden âileye) seçilerek intikal eden Âdemoğulları soylarının en temizinden naklolundum, sonunda içinde bulunduğum ‘Hâşimoğulları’ âilesinden neş’et ettim", buyurmuştur. >
Cabir RadiyAllahu anh dan rivayet ediliyor galiba , çok uzun bir hadistir aslında. ya Cabir Allahın ilk yarattığı şey benim nurumdur diyor. ordan oraya ordan oraya diyip uzuyor en son buralara kadar geliyor. Kaynagıda sağlamdır hadisin yani buharinin de hocası olan Abdurrezzak’ın kitabında vardır. Taberanide rivayet ediyor.

Bu kategoride yer alan Binanın metni... Tasrif bablarının açıklamaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin ailesi müşrik miydi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.