Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
sizden95
Abone

Peygamber efendimizin babası

Peygamber efendimizin babası

pismanımm
hz peygamberin babası abdullah iman etmişmidir?
ben bir hadiste babamda babanda ateştedir diye bir hadis okudum ne kadar dogru?


Yorum: Peygamber efendimizin babası

mum
Peygamberimizin babasıyla ilgili hadis doğrudur.

Babasının durumunu soran birine, Efendimiz Benim babam, senin baban ve sen ateştesiniz / cehennemliksiniz. diye cevap verdi. Gerçekten Husayn -yirmi gün sonra- müşrik olarak öldü.
Kaynak: Taberî, Kebir, 13/128-şamile

Okudunuz mu?  Fasık kime denir? Ve fasık olma alametleri nelerdir?

Yorum: Peygamber efendimizin babası

Tarantuladam
Öncelikle selamın aleyküm. Bir şeyi merak ediyorum, beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. Hazreti Muhammed’in babasının adı Abdullah bildiğimiz gibi. Ama Abdullah’ın kelime anlamı Allah’ın kulu demek ve Hz. Muhammed’le islam gelmiştir. Peki o zaman babasının adı neden Abdullah? O zamanlar başka bir anlamı mı vardı?

Okudunuz mu?  Sevgili ile konuşmak günah mı

Sanırım sorumu yanlış anladınız. Hz. Muhammedin babası yeni doğduğu zaman ortada islam yoktu. Ve putperestlerdi. O zaman neden anlamı Allah’ın kulu olan bir ismi Hz. Muhammed’in babasına koymuşlar?


Yorum: Peygamber efendimizin babası

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Cahiliye döneminde yani İslam dini gelmeden önce yinede Allah inancı vardı yani Allah inkar edilmiyordu ama Allah’a ortak koşuyorlar ve şirke giriyorlardı. Bu yüzden yinede Allah’a eksik ve yanlış da olsa bir iman etme durumu vardı. Peygamber aleyhisselamın anne ve babasının iman ettikleri konusunda elimizde iki şekilde de rivayetler vardır. En doğrusu bu meseleleri Allah’a havale etmektir.

Okudunuz mu?  Namazda surelerin okunuş sırası hakkında sorum var.

hz Muhammedinbabası

Bu kategoride yer alan Gusül abdestinde saç dipleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin babası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.