Anasayfa
9 Aralık 2023, 21:34
sizden3
Abone

Sevgili ile konuşmak günah mı

Sevgili ile konuşmak günah mı

Mücellat
Ben 15 yaşındayım ve yanlış bir yola düştüm bir aralar sevgili edindim ikimizde sonradan bu durumdan pisman olduk ve şuan konuşmuyoruz (bütün namahremlerle de) ancak birbirimize sözümüz var. Biz evlenmek için söz verdik bir hadiste diyor ki "sözünü tutmayan cennete giremez" bu nedenle bizde sozumuzu tutacağız ancak söz verdigim kız farklı şehire gidecek ve ondan haber almak yani nerde olduğunu öğrenmek ,hal hatır sormak uygun mudur ?


Yorum: Sevgili ile konuşmak günah mı

hilal
Yanlis yonlendirmek istemem ama bence verdiginiz o sözu tekrar bir iyice tartip dusunun . Daha onunuze çok kisi çok sey cikacak hayat ne getirir bilinmez. Tabii ki insan verdigi sozu sonuna kadar tutmali ama bu konu çok hassas ve onemli ayrica yasinizda küçük daha 🙂 onun disinda kotu niyet olmadan sadece hal hatir sorup konusmayi kisa keserek iletisimde kalabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Kiliseye girmek caizmi

Yorum: Sevgili ile konuşmak günah mı

Mücellat
Yaşım küçük olarak goruyorsunuz ama sonuçta 3 yıl sonra 18 yaşına bakacağım için pek bir sorun olmaz inşAllah . Asıl merak etti konu ise onun başka şehire gitme zamanı gelince illaki ben ağlayacagim ve onu uğurlamam gerekecek bu euğurlama meselesine gelince bu uygun mudur ?


Kız arkadaşım

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm mümin kardeşlerim.
Benim bı kız arkadaşım var telefonda konusuruz yanı msj lasırız ama oyle sırdan bırı değıl canım cıcım askm kelımeleri hepsı yasak ettık sırf şehvet uyandırıcı bı hıs olmasın. bununla ılerde çok cıddı bı sekılde evlenmeyı düsünüyorum asıl sorum bızım konusmamız günahmı değılmı yardımcı olun lütfen

Okudunuz mu?  Şehvet kesilmezmi ?

bbgbbg
Evlilik öncesi görüşmede önemli olan kızın ailesinin ve sizin ailenizin bilgisi dahilinde görüşmektir ve bu görüşmelerde başbaşa görüşmemek önemlidir.Peygamber efendimizin (sav) önerdiği tarz budur.Zaten ayette zina etmeyin değiş zinaya yaklaşmayın emrediyor Rabbimiz.(azze ve celle) Buradan insanı zinaya götürecek yollarında kapalı olduğunu anlıyoruz.Bu yüzden dikkat etmek gerekiyor.
Bunlara dikkat edilmeyince malesef sokakta evli olmayan tesettürlü kızlar ile namaz kılan erkekleri el ele kol kola veyahutta parkta başbaşa yanlış şeyler yaparken görebiliyoruz.Çoğu biz günaha girmeyeceğiz diye bu yola girmiştir.Ama sonu aynı oluyor şeytan insanın aklına giriyor.Tabiki dayanmak zor gibi gözüksede Allah(azze ve celle) sabredenlerle beraberdir.Mümkün olduğunca erken evlilik yapmak gerekiyor aslında çünkü yaş ilerledikçe insanın Allah muhafaza zinaya düşme ihtimali artıyor.
Uzun lafın kısası sevgililik değilde flört aşaması diyelim,flört aşamasında aileden olan bir 3. Kişi ile birlikte evlenmeyi düşündüğümüz kişiyle görüşebiliriz ama ailelerin haberi olmadan telefondan,parklarda yada kafelerde buluşmak uygun değildir.

Okudunuz mu?  Hayırsız işlerde besmele çekmek

Şem’a
< canım cıcım askm kelımeleri hepsı yasak ettık >
Her insanın kafasına göre yasak olmaz, Allah tela karşı cinsel nikahsız görüşmeyi/arkadaş olmayı yasaklamıştır


Gencbirhanim
Selamün aleyküm. 4 yıldır birini seviyorum. 3 yıl önce aynı sınıftaydık. Öyle gayrimeşru bir muhabbetimiz olmadı. Sadece birbirimizi seviyorduk. Daha sonra mezun olduk ve bir daha görüşmedik. O bana ulaşmaya çalışsada 3 yıl boyunca sabredip karşılık vermemiştim. Fakat 1.5 ay önce mesaj attım ve sevgili olduk.Zaten buluşmadık. Konuşmadık sadece mesajlaştık. Ama içimde hep bir sıkıntı oldu. Herkes bana dediki dünyada sevgili yapacak en son insan sendin noldu falan. Günah olduğunu bile bile sevdim. Ve şimdi daha fazla dayanamayıp ayrıldım. Fakat çok acı verici. Ciddiyiz ama şartlar henüz evlilik için müsait değil. Tekrar dönmek istiyorum. Kendimi çok zor tutuyorum. O da hafız. Benim ne yapmam gerek? Sabretmek çok zor geliyor.

Okudunuz mu?  İltihap Gusle Engel Midir?

mum
Evlilik imkanı olmadığı sürece asla karşı cinsle görüşmeyin yoksa harama düşersiniz ve artık Allahın rahmetin uzaklaşırsınız ve engel olamazsınız.


Kayıtsız Üye
Bende aynı şeyleri yaşıyorum çook seviom 4 ay oldu ama ayrılmak zorundayım ( günah olduğunu bile bile konuştuğum için huzursuzum ) keşke ilk başta başlamasaydım…😢😭

Okudunuz mu?  Duaları kağıttan okumanın bir mahsuru var mıdır ?

1393mk
Genç kardeşlerim, sizler Lut kavmi gibi ahlaksızlığın zirve yaptığı bir çağda Hz. Yusuf gibi namuslu olunuz. Müslümanlara flört, evlilik dışı yakınlaşmalar yakışmaz. Bunlar şiddetle haramdır, Allah katında müslümanın yüzünü karartacak, büyük pişmanlıklara sürükleyecek çirkin işlerdir. Asla ama asla Allah’ın dinini dünyalık karşılığı değişmeyin. Üç kuruşluk dünya menfaati için iffetinizden imanınızdan ödün vermeyin. Unutmayın ki bugün Allah’ın rızası için gösterdiğiniz fedakarlıkların mükafatını fazlasıyla alacaksınız, Allah sizin çektiğiniz zorlukları görmektedir.

Okudunuz mu?  Evlatlık edinmek caiz mi?

emk
yakınlaşma haram diyip ne olduğu blilinmeyen kurallarla insanı daraltmayın bu işin akla mantığa ve kurana göre bir sürü kıstası vardır şimdi aklıma gelenleri söyleyim:
kuranda zinaya yanaşmayın der yani cinsel ilişkiden uzak kalın bu KESİN EMİRDİR.
kızla olan insani ilişki evlenmeden önce gereklidir çünkü huyunu suyunu bilmediğin insanla evlenmek mantıklı değildir müslümanım diyip Allahtan korkmuyor da olabilir anlatabildim mi kişiliği çok önemli hayat arkadaşın olcak çocuğunu büyütcek derin mesele.
kızın anne babasının üstünde hakkı vardır ailesinin razı olmayacağı davranışlardan uzak dur.
kıza yakınken ahlaklı ol, Allahın yanında olduğunu bil ve sakın yanlış işlere hayasızlığa bulaşma.
selam ve sevgiyle.


mum
< ne olduğu blilinmeyen kurallarla insanı daraltmayın bu işin akla mantığa ve kurana göre bir sürü kıstası vardır >
Haram işlemeyin demekle insanları mı daraltıyoruz 🙂
Kıstas ilk günden bu güne kadar hep bellidir ve herkes nikahı olmayana bakmanın dokunmanın ve yalnız kalmanın haram olduğunu bilir.
< kuranda zinaya yanaşmayın der yani cinsel ilişkiden uzak kalın bu KESİN EMİRDİR. >
Bu konudaki Kur’an emirleri açıktır, Zinaya yaklaşmayın ayetinden Allan ne kast etti, Peygamberimiz nasıl açıkladı, sahabeler bu konuda ne gibi soru sordular nasıl anladılar nasıl yaşadılar tefsire bakıp öğrenebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Münker - Nekir Melekleri

Bknz: İSRA Suresi 32. ayeti

Bknz Nur suresi 30-31. ayetleri


duzgunomer
El zinası, göz zinası, kulak zinası ve dil zinası hakkında hadis
Ebu Hureyre (ra)’den, Hz. Peygamber (asv)’in şöyle dediği rivayet edilmiştir:

Ademoğluna (iradesiyle yapacağı) zinadan nasibi yazıldı. Şüphesiz o buna erişecektir. Gözlerin zinası bakmaktır. Kulakların zinası (fuhşiyatla ilgili şeyleri) dinlemektir. Dilin zinası konuşmaktır. Elin zinası tutmaktır. Ayağın zinası (fuhuşla ilgili yerlere doğru) yürümektir. Kalb arzu ve temenni eder, tenasül aleti ise bunu ya tasdik eder, ya da yalanlar.
Buhari, Müslim, Ebu Davud, Nesei


emk
sahabeler peygamberden sonra birbirlerini öldürdüler ve kendileri de dine göre yaşıyorlardı ! bu da mantıklı ve doğru o zaman sayın ..

Okudunuz mu?  Fikhi ve itikadi mezhep

Kayıtsız Üye
Ben 18 yaşındayım benim bir kuzenim var önceleri ben ona kuzen gözüyle bakıyordum o da oyle bakıyordu ama onun beni sevdiğini öğrendim bende onu seviyorum o da bunu 2 gundur biliyor Allah izin verirse evlenmeyi düşünüyoruz ilerde ama biz bununla yaklaşık 1 aydır sadece konuşuyoruz bulusma vs yok ikimizun arasinda ama o bana seni seviyorum vs diyor aetik sürekli benim onu sevdiğini öğrendikten sonra bu beni rahatsız ediyor bende bugün ona bu is böyle olmuycak biz yeterince günaha girdik böyle konuşarak dedim birdaha seni seviyorum vs gibi konuşmamız olmasın dedim peki artık bu saaten sonra sadece meraba meraba nsl vs konuşmak gunah olurmu? sadece konuşmamız bundan ibaret olsa

Okudunuz mu?  Anneden kalan miras

1393mk
ya kardeşim git ailene söyle, ben seviyorum evleneceğim bununla de. Ailen halletsin bir şekilde, konuşuyoruz günah mı e değil mi? Konuşurken çağır kızın babasını o da gelsin o da konuşsun kötü bir şey yapmıyorsanız çağır annesini babasını abisini onlar da duysun. Anlat ailene, durum bu bu bu de. Onlar hal çaresine bakar. Tez vakitte evlendirsinler sizi.

Okudunuz mu?  Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum.

sevgili, sevgiliyle cinsellik konuşmak günah mı, sevgiliyle konuşmak günahmi

Bu kategoride yer alan Güzel kız isimleri arıyorum (yardım) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgili ile konuşmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.