Anasayfa
18 Mart 2022, 16:05
missa02
Abone

Sevgili yapmak günah mıdır

Sevgili yapmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
16 yaşındayım çok sevdiğim biri çıkma teklifi etti günah olduğunu biliyorum ama çok acı çekiyorum kabul etsem ama elini felan tutmasam olur mu


Cevap: Sevgili yapmak günah mıdır

Kayıtsız Üye
önemli olan ALLAH ın istediği mi nefsinin istediğimi.ayrıca bu gibi günahların neticesi bir anlık ihmal ile zinaya düsmedir,sana özellikle tavsiyem "AŞK ACISINDAN VE HARAM SEVDALARDAN KURTULMAK" adlı sohbeti dinlemendir.

Okudunuz mu?  İslam dinine göre tırnak nasıl kesilir?

İslamda Sevgili Yapmak

istanbul34123
Daha önce defalarca sorulduğunu biliyorum ancak biraz daha detaylı sormak istiyorum yalnız kalmadan,el ele tutuşmadan sadece birini sevdiğimiz için sevgili olmak günah midir? ve "Temiz kadınlar temiz erkeklere, kötü kadınlar kötü erkeklere yakışır." ayeti sevgili olmak ile mi ilgilidir?


Yorum: Sevgili yapmak günah mıdır

arifselim
Herhangi bir yakınlaşma olmadan ve hiç bir harama bulaşmadan evlenilmesi helal olan birine sevgi beslemek, sevgili olmak değildir. Bu belkide bazen insanın elinde olmadan meydana gelebilecek bir duygudur.

Okudunuz mu?  Birisiyle ciddi olarak görüsüyoruz evlenmek istiyoruz ama annem izin vermiyor

Kayıtsız Üye
Namaz kılan biriyim Sevgilim olsun istiyorum ama yapamıyorum yani bir çabam da yok günah olduğunu bidiğim halde istiyorum ama olmuyor bu isteğimden dolayıda günaha giriyor muyum


Kuldurdileyen
İsteği yaradan ve yarattıklarının içine yerleştiren yüce yaradıcımıza hamd olsun. Aslan et istedi, avlanmak istedi. Kuş uçmak. Acıkan yemek, uykusu gelen uyumak, susayan su, yorulan dinlenmek. Bütün istekleri tek bir yaradıcı yarattı. Her şeyi o yarattı. Böylece yaradılanlar tercihler yapabildi. Tercihlerinden dolayı mükafatlar kazananlar, Rablerinin sevgisini, takdirini kazananlar oldu. İsteği yaratmadı insan, O yarattı. Gönüllere O yerleştirdi. Kullarına tercih verdi böylece. Tercihinden dolayı ise kullar mesul oldu yahut ödüllendirildi. Kötü istek yerleştirilmiş ve kötülüğü yapmak tercih edip ama yapamayanlar için ceza yüklemedi ama iyi istekler yerleştirilenler iyiliği tercih edip yapamalarına izin vermese bile onları takdir edip onlara katından bir ödül vaad eden yüce Rabbinin yüceliğini herkes bir gün idrak ettiğinde bu ancak O nun idrak izni vermesinden olacak. İsteğimden günaha giriyormuyum sorusunun cevabını sen ver. İsteğin güzel ise ne olur, isteğin kötü ama onu gerçekleştiremiş isen Rabbin senin için ne takdir eder?

Okudunuz mu?  Kadının hayızlı günlerinde eşinin zoruyla yakınlaşma olursa günahı nedir

seyit gazi
genel olarak böyle kimselere çok mu istiyorsun, gel sana alalım bu kızı desen. yok dayı ne yaptın derler, okul bitsin, işim belli olsun hayatımı kurayım, daha belirsizlikler var, bir bakayım ıbık gıbık kafam karışık derler. hem kendi hayatlarını hem karşısındakinin hayatlarını murdar eder bırakırlar.

Okudunuz mu?  Aile içi dayanışma ile ilgili örnekler

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Söylerkende yazarkende utanıyorum ama elimde değil birini çok ama çok seviyorum haram günah biliyorum ama elimde değil ne yapmalıyımki bu haramı bu günahı işlememeliyim aklımdan sileyim.
Karşımdaki kişi onu sevdiğimi bilmiyor ama onu düşünmek bile vicdanımı rahatsız ediyor haram olduğunu bile bile beden düşünüyorum diye ne yapmalıyım bana bir akıl verin

Okudunuz mu?  Evham mı yapıyorum normal mi

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim 🙂

Sevmek haram yahut günah değildir.Karşındakine sevdiğini söyleme yapacağın şey eğer çok seviyor isen vakti gelene kadar beklemen daha sonra evlenmendir.
Aklına geliyor ise sen ondan sorumlu olmazsın İnşaAllah 🙂
Tekrar söylüyorum uzaktan sevmen ve ona söylemeden sevmen ve aklına gelmesi haram değildir.Düşüncelerini kötüye götürmemeye çalış giderse günah yoktur ancak kalbini kirletir.
Sev ancak Allahın istediği gibi nasıl mı ?

Okudunuz mu?  İmamı rabbaninin mektubat tercemesi eseri abdestsiz okunurmu?

Allah için sev,Helal sev (Allahın belirlediği evlilik vaktini bekleyerek),Sevmen ibadetlerini engellemesin 🙂 Selametle 🙂


Kayıtsız Üye
Evlenebileceğim birisi değil ona bunu da hayatta söylemem benim içimde kalacak ama işte düşünmeden olmuyor ne yapıyorsam çıkmıyor aklımdan Rabbime yalvarıyorum aklımdan çıksın diye her ezanda gün boyu dua ediyorum ama olmuyor sabah kalkıyorum o gece uyuyorum o bide az bir zamanda değil 5 yıldır tam 5 yıldır böyle

Okudunuz mu?  Arkadan Çıkan Kabarcık Abdesti Bozar Mı?

emirhan uysal
Eğer onu sürekli görüyor isen oradan uzaklaşman daha iyi olacaktır.Kafanı başka şeylerle meşgul tutman gerek.Onu görmemeye ve onunla alakalı muhabbetlerden uzak durmalısın.Allah yardımcın olsun


sevgili yapmak

Bu kategoride yer alan Euzu besmele ile besmele arasında ne farkı vardır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgili yapmak günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.