Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:58
missa7-2
Abone

Kas gevşetici ağrı giderici kremlerde benzil alkol var bu namaza veya abdeste mani midir?

Kas gevşetici ağrı giderici kremlerde benzil alkol var bu namaza veya abdeste mani midir?

Kayıtsız Üye
ayak burkulması veya kas gevseltici agrı giderici kremlerde benzil alkol var bu namaza veya abdeste manimidir bide ilaclarda bulunan alkol icerikli maddeler ve jelatinlerin hükmü nedir. jelatinlerin domuz veya sıgır diye belirtilmemis bunu nasıl anlıcaz yada bu konu hakkında ne yapmamız gerekiyo saygılar…

Okudunuz mu?  İnsanların tavırları beni üzüyor

Cevap: kas gevseltici agrı giderici kremlerde benzil alkol var bu namaza veya abdeste mani midir?

AmeS
Alkol olduğunu sanmıyorum.
Şayet ilaçlarda alkol varsa bile, zaruret olduğundan kullanılabilir.
Baska seçenek yok zaten.


Cevap: kas gevseltici agrı giderici kremlerde benzil alkol var bu namaza veya abdeste mani midir?

ravza seyda
Alkollü merhem
Sual: Alkollü merhem namaza mani mi?
CEVAP
Hayır, mani değildir.

Okudunuz mu?  Misafire ikram etmek ile ilgili hadisler

Kolonya temizdir
Sual: İslam Ahlakı kitabında deniyor ki:
1- Suyla toprak karıştırıldığı zaman, bu ikisinden biri temizse, meydana gelen çamur temiz olur ve bu kavil sahihtir. Fetva da böyledir.
2- Bu fetvanın zayıf olduğunu bildiren âlimler varsa da, harac olunca, zayıf kaville amel olunur.
3- Necis olan sıvı, mesela ispirto, ilaç, koku [su veya toprak] gibi şeylere [bir menfaat için] karıştırılınca, karışım temiz olur. [Lakin ilaç için olmayanları içmek haramdır.] Bunun için, tentürdiyot ve kolonya, Hanefi’de temizdir.
Bu ifadelerden, harac, sıkıntı olmadan kolonya dökülerek kılınan namazın sahih olduğunu anlıyorum. Kolonya temiz dendiğine göre, harac olmadan da üstümüze döksek, onunla namaz kılmanın caiz olduğu mu anlaşılıyor?
CEVAP
Evet, öyle olduğu pek açıktır. Burada iki ayrı kavilden bahsediliyor:

Okudunuz mu?  Evlilikte dış görünüşe bakılır mı?

Birinci kavilde, (Karışım temizdir, bu kavil sahihtir ve fetva da böyledir) buyuruluyor. Fetva böyledir denince artık mesele kalmamıştır. 3. maddede, 1. maddedeki sahih olan fetvanın açıklaması yapılıyor. Tentürdiyot ve kolonyanın temiz olduğu, bir de ilaç için olan karışımların da, yani içinde alkol bulunan ilaçları kullanmanın da caiz olduğu açıkça bildiriliyor.

Okudunuz mu?  Türkiye'de kaç cemaat var?

İkinci maddede, sahih olan ve fetva verilen kavle, bazı âlimlerin zayıf dediği bildiriliyor. Sahih kavli bildirdikten sonra, bazı âlimler denince, bu kaville amel etmek lazım gelmediği anlaşılıyor. Burada kolonya, tentürdiyot gibi karışımların temiz olduğunu bildiren kavil, zayıf değil, sahih kavildir ve fetvanın da böyle verildiği bildiriliyor. Zayıf kavil diyerek, bunun aksini söyleyip Müslümanları sıkıştırmak, caiz olmaz.

Okudunuz mu?  Allah'a verilen sözü tutmamak

sanırım bu senin için açıklayıcı olur kardeşim..


benzil alkol nedir, benzil alkol, benzil alkol haram mı

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin yaşlılara davranışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kas gevşetici ağrı giderici kremlerde benzil alkol var bu namaza veya abdeste mani midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.