Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
sizden7-2
Abone

Namazda ayet tekrarlama caiz midir ?

Namazda ayet tekrarlama caiz midir ?

engin86
Namazda ayet tekrarlama caiz midir ?

Kabe İmamı’nın bir kaç Kıraat’inde denk geldim.Surelerde bazı ayetleri ve bazı kelime gruplarını tekrarlıyor.Bu caiz midir acaba ?


Cevap: Namazda ayet tekrarlama caiz midir ?

rana
Bir kimse namaz kılarken aşırı derecede bir hata ile Kur’an okuduktan sonra, dönüp sahih şekilde okusa, namazı caiz olur. Ancak ayetleri doğru okuduğu halde tekrarlamak mekruhtur.


Cevap: Namazda ayet tekrarlama caiz midir ?

engin86
Peki Kabe İmamı neden mekruh bir iş yapıyor ki ? Onlarmı yanlış biliyor acaba yoksa bizmi ? Ya da bizmi çok sıkıyoruz kendimizi bu işlerde yoksa onlar çok mu gevşek.Bunu çözemedim hala.Bence Peygamberimiz her türlü ibadet ve işlerde bizim aman oldu mu yada kabul oldumu diyenlere bu tarzda çok sıkı yaklaşmıyordu.

Okudunuz mu?  Üvey kardeşin yanında tesettür

Örneğin abdest alırken illa uzuvları 3 defa yıkamak diye bir şey bana pek mantıklı gelmiyor.En az üç kere yıkayıp iyice yıkandığından emin olmak için 3 defa denmiş olduğunu düşünüyorum.Yani başka birisi 3 ‘ü 4 yapınca abdest olmadı deyip baştan yapabiliyor.Bunları aşamadık halen.Orta yolu bulamıyoruz.Kim ne dese düşünmeden kulakları tıkayıp inanmak mecburiyetinde olmak beni üzüyor açıkçası.

Okudunuz mu?  Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

Cevap: Namazda ayet tekrarlama caiz midir ?

islamyolu
< Peki Kabe İmamı neden mekruh bir iş yapıyor ki ? Onlarmı yanlış biliyor acaba yoksa bizmi ? Ya da bizmi çok sıkıyoruz kendimizi bu işlerde yoksa onlar çok mu gevşek.Bunu çözemedim hala.Bence Peygamberimiz her türlü ibadet ve işlerde bizim aman oldu mu yada kabul oldumu diyenlere bu tarzda çok sıkı yaklaşmıyordu.
>

kardeş Kabe imamı mekruh işlemiyor. çünkü aynı rekatta geriye dönüp okuyor. Eğerki ikinci rekattada aynı sureyi okusaydı veya ayeti o zaman mekruh olurdu..
hem kabe imamı belki Hanbeli dir. Belkide ehli sünnet dışı Vehabi dir. yani o o şekil okuyor diye bizlerde okuyacagız diye bir şey yok. Çünkü mezhebin müsade vermiyorsa okuyamazsın. Başka mezhepte caiz olmayan bir şey diğer mezhepte caiz olabiliyor.

Okudunuz mu?  Çok dardayım

< Örneğin abdest alırken illa uzuvları 3 defa yıkamak diye bir şey bana pek mantıklı gelmiyor.En az üç kere yıkayıp iyice yıkandığından emin olmak için 3 defa denmiş olduğunu düşünüyorum.Yani başka birisi 3 ‘ü 4 yapınca abdest olmadı deyip baştan yapabiliyor.Bunları aşamadık halen.Orta yolu bulamıyoruz.Kim ne dese düşünmeden kulakları tıkayıp inanmak mecburiyetinde olmak beni üzüyor açıkçası.

Okudunuz mu?  Şunu yapmak artık farz oldu demek şirk mi?

>
abdestte uzuvları 1 kere yıkamak Farzdır. 3 kere yıkamak Sünnettir , 4 kere veya 5 kere veya daha fazla yıkamak sünnete Muhalefettir yani Bidattır. Abdest farzlarını sadece yapsan da alırsın yani abdestin olur. sünnetlerinide yaparsan Abdestin daha sıhhatli olur. vesvesede kalmaz içinde.

eğerki abdestte kolları yüzü vs 3 yerine 4-5 kere yıkarsan yine abdestin olur abdestin olmaz diye bir şey yok. Ama sünnete muhalefet etmiş olursun.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve Kelime i Şehadet

yani özetle. Abdest uzuvlarını 1 kere yıkamak Farzdır. yaparsan namazın olur , sünnet sevabından mahrum kalırsın.

abdest uzuvlarını 3 kere yıkamak tam sünnete uygun bir abdesttir. Sevabınıda alırsın.

Yani milletimiz dikkatli olmalı 3 defa yıkamalıdır abdest uzuvlarını. Peygamberimizin sünnetine sarılmamız lazım.


ravza seyda
hem bazıları imamın nefesi yetmemesinden dolayı durakladıktan sonra tekrar baştan almasınıda ayet tekrarı sanabiliyor.hem bize kadar onu eleştirecek çok kimse vardır,ilim sahibi büyük zatlar.böyle mevzulara takılmak yerine ‘ben nasıl rabbimi razı eden bir kul olabilirim’lere takılmak çok daha fayda getirecektir

Okudunuz mu?  Namazda tahiyyatı unutma

karadamlalar
kıraatin daha etkili olabilmesi için de yapılıyor olabilir ayetin manasına göre, ALlahu alem.


Kayıtsız Üye
Nazamazda takılma neden oluyor yardım ?


Kayıtsız Üye
Kabe imamının arkasındayken duyduysanız inanın. Yoksa şohw okuyuşları namazda okumuş gibi montaj yapıyorlar. Görüntüde namaz kılanların olması sizi aldatmasın.


Kayıtsız Üye
Şhov tabirleri falan çok yanlış, o insanlar ilmi bitirmişler, çoğu kabe, çoğu mekke imamı olmuşlar işleri güçleri yok, meşhur olma peşinde veya kendini gösterme peşinde deiller, ki zaten beni çekin internete atın diye birşeyde dediklerini sanmıyorum, bazı İmam ların Allah yetisi güzel sesleri ve güzel kıraatları oluyor. Ve bu karşıdaki kafir bile olsa etkileyebiliyor, ve bazı ağır manalı ayetleri tekrar ediyorlar evet buda dinleyeni etkilemesini istedikleri içindir o atılan videoları veya kıraatları sadece biz dinlemiyoruz, belki islamdan hiç haberi olmayan biri açıp o kişiye denk gelicek etkilenince islama sarılıcak, Resulullah (sav) bir seferde bir hafızı imam tayin ediyor.Hafız tüm namazları sadece ihlas suresiyle okutuyor.Tabi halk bir süre sonra isyan ediyor ve Resulullaha (sav) şikayete geliyorlar. Resulullah hafızı huzuruna çağırıyor ve neden böyle yaptığını soruyor.Hafız : ”Ya Resulullah ,O surede Allah kendini anlatmış,o sureye muhabbetim var aşığım ” diyince, Allah Resulu (sav)ona ”Senin bu sureye sevgin seni cennete soktu bile ” diyor.
Abdest konusuna gelince, sürüsüne bereket hoca efendiler müftü efendiler anlatırlar da anlatırlar. Sanılmayaki din bu şimdilerde öyle bir hale getirdilerki bu işi, sanki bu din abdest’in nasıl alınacağından oruçu namazı neyin bozucağından başka bişey değil. Oruç dediğin namaz dediğin abdest dediğin iman var ise var, hele sen imanı bozan şeylerden bahsette abdestimiz tuta.

Okudunuz mu?  Ağızda kalan şerbeti yutmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Nassar el Qatami (kabe imamlarından) bir amenerrasulü kıraatı var muhteşem. Ama bazı kelimeleri çok tekrarlıyor acaba doğru olur mu. Başka bir kabe hocasının o kadar tekrar yapmadan ama tekrarla ayetler okuduğunu gördüm namazda. Bana çok güzel geldi. Doğru değilmi acaba

Okudunuz mu?  Doğum kontrol yöntemi olarak vazektomi yaptırmak caiz midir?

namazda ayeti tekrar etmek, namazda sureyi tekrarlamak, namazda sureleri tekrarlamak

Bu kategoride yer alan Şeytan ve meleğin şeklini düşünmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda ayet tekrarlama caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.