Anasayfa
3 Eylül 2022, 2:31
sizden8
Abone

Psikolok ve VESVESE

Psikolok ve VESVESE

batuhan1
Selamun Aleyküm Mumsemaa
Benim Anlatçaklarıma bir cevabı olan herkezden Allah ( c.c ) Razı Olsun

Olayım Ramazan Ayında Başladı
Namaz kılmaya başlamıştım Kılmaya devam ettikçe kul haklarım ve günahlarıma tövbe edip kul haklarımı kapatmaya çalışıyordum
İlk başlarda içimde hafif sıkıntılar oldu günahlar için .
Sonra Abdestte Ve namazda vesveseler geliyordu
Haşa Allah’a karşı kötü sözler küfürler HAŞA geliyorduu
Sonralarda ise Allah’ın Zatı : Allah varmıdır yokmudur Cennet varmı yokmu Gibi Vesveseler geldi ve bu vesveseler Ramazandan beli devam ediyor ve cidden çok içim sıkılıyor içime sıkıntı düşüyor Hergünüm zehir gibi geçiyor yaşama hevesim kalmıyor

Namazlarımı Huzur içinde kılamıyorum
Evde Gerginlikden Dolayı Kuran’ı Kerim okurken sinir basıyor içim rahatlamıyor hergün evde kavga ediyoruz ailecek biri bana birşeyler diyebilirmi ?

RAMAZAN AYINDAN NAMAZA BAŞLADIĞIMDAN BELİ BU VESVESELER GELİYOR BANA KAFAYI YİCEM HİÇ RAHAT DEĞİLİM LÜTFE KONUYU KİLİTLEMEYİN YEMİN EDERİM HAYAL KURASIM GELMİYO NASILSA GÜNAHKARIN TEKİYİM DİE

BENİM pskolojim co kbozuk bu olaylardan dolay 7-8 aydır psikoloğa gitsem bir faydası olurmu tabi aynı zamanda namazlarımı kılmaya calıscam tekrar başlıcam ve KURAN-I KERİMİ mealden takip edicem ? bir şey söylerseniz ..


Cevap: Psikolok ve VESVESE

tekturk
Pisikologa gitsen bile verecegi ilaclari kullanma, kafan dahada sulanir…
Bence Kur-an dan önce fikih bilgisi edin, islami kitaplar oku, islami ,dinimizi iyice ögren..
seytanin sana verdigi vesveselere kulak asma , namazını kil, ailen ile iyi gecinki aklin sakinlessin…
Sen ailene anlat herseyi , onlar ile konus ve söyle onlara bazen sinirli olursan üstüne gelmesinler..anlayisli olmalarini iste…
Tartisma oldugu zaman , tartismayi sonlandirin eğer sakin sakin konusamiyorsaniz..
Sorun sende baslar sende biter…Allah yar ve yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Rüyayı Kendin Yorumlamak

Cevap: Psikolok ve VESVESE

nurya
batuhan yavrum evladım akıllı ol şeytanın oyununa gelme o musibet her zaman insana vesvese verir sen kararlı ol RABBİMİZİN yolundan ayrılma ,demek ki sen doğru yoldasın ki şeytan sana vesvese veriyor yeni başlayanlara hep olur ama kararından vazgeçme ve yoluna devam et peygamberimizin hayatını oku ,peygamberlerin hayatlarını oku ,ilahiler dinle ,camiye git cuma namazlarını kıl ,kendine bu yolda arkadaşlar bul bir tanede olsa bu yeter kafa dengi bir arkadaşın olursa herşey daha güzel olur inşaALLAH 🙂


Cevap: Psikolok ve VESVESE

breathing
Senin durumunda çok insan var bakıyorum internette çoğuda kafaya taka taka OKB hastası olmuşlar. Başta bendede vardı bu vesveseler 6ay oldu. Fakat şunu bilmelisinki Ağızdan çıkması ve amel edinilmesi gerekiyor yoksa vesvesenin bir zararı olmaz. Şöyle düşün içinden adam öldüreceğini düşünüyorsun fakat adam öldürmüyorsun şimdi sen katılmi olmus oluyorsun? Aynı şekilde o vesveseler kalben onaylanmassa sorun olmaz. Zaten çoğu insan karıştırıyor sanki kendi içinden geliyormuş gibi aldanıyor başlarda bende aldandım fakat artık önem vermediğimden gittiler. Allahını sevip namaz kılan insan hiç Allah’a küfredermi bunlar şeytanın basit oyunlarıdır. İçinizden ne gelirse vesvese deyin gülüp geçin ayrıca öyle kolay değil onları susturmak biliyorum aynı durumu bende yaşadım. Eğer çok artarsa bunalıma girersen en kötü ihtimal gidersin psikatrise yani en son düşün psikatrisi Ayrıca bu dualar bana çok yardımcı oldular onuda belirteyim Kalbinden oku bunları;

Okudunuz mu?  Crack yapmak günah mı ?

7 FATİHA
3 İHLAS
3 NAS
3 FELAK
BOL BOL KELİME-İ TEVHİD

ayrıca beyindeki bir hormonun eksik veya fazla kaynaklanmasındande sebeb olduğu için bu takıntı Muz, Çikolata gibi mutlu eden yiyecekler yiyin..

her zaman normal abdestli dolaşın kesinlikle cünüp kalmayın.

Ben bunları yaptım 6 ay çektikten sonra çok şükür artık iyiyim. Namaza devam et fazla kafaya takılacak şeyler değil bunlar ama insanın elinde değil Rabbim Rahmetinden mahrum etmesin.


batuhan1
Allah razı olsun y ben bisi daha daniscam baya bir önce yillar önce dini pek onemsemezdim ya metin iki adli oyun oynuyordum ya adam sinirlendi tobe hasa afedersiniz çok ozur dilerim Allahina hasa tobe ya kufurettim ama oyundan dike yansitmadom ama bilerek ettim çok pismanli duydum şuan yine vesevese gelxi bun yazarkeb Allahina hasa kufur ettim deken icimden seytan vesvese verdi .. ya sirke girdim die korkuyorum ama ozamnlar bilmezdim boyle gunah sirk ya Allahim affedermi ya

Okudunuz mu?  Kasık kılları gusule mani mi ?

Snowdrop
İnşAllah af eder.Allahdan umit kesilmez.vesveseye çok takmayin bir arkadaşin dediyi gibi okb tutulursunuz isin içinden hiç cikamazsiniz.


Darusselam
aleykum selam ALLAH şiffa versin
—Vesveseye Karşı Okunacak Dua:

İmam-ı Gazalî hazretleri buyurdu ki:

Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalıdır! Şeytan cahillere daha çok musallat olur. Dinini iyi bilene vesvese veremez.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

Kanın damarlarda dolaştığı gibi şeytan da insanın vücudunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!

Şeytan kalbe vesvese verir. Allahü teâlânın ismi söylenince hemen kaçar. Söylenmezse vesvese vermeye devam eder.

Vesvese duâ ederek zikrederek azalır ve yok olur. Bunun için bilhassa günah işleme meyli olduğu zaman hemen Allahı hatırlamaya onu anmaya çalışmalı istigfar salevat ve duâ okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalıdır! Günahlara tevbe etmelidir! Şeytanın vesvesesinden ve sıkıntılardan kurtulmak için hergün şu duâyı okumalıdır:

Ya allah-ür-rakib-ül-hafiz-ür-rahim. Ya allah-ül-hayy-ül-halim-ülazim-ür-rauf-ül-kerim. Ya allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kaimü ala külli nefsin bima kesebet hul beyni ve beyne adüvvi! (22)

Okudunuz mu?  Haksız yere beddua etmek

Yetmiş Melek1000 Sabah okuyana Ecir Yazar

Bu salâvatı bize öğreten Bizâtihi Hazret-i Rasûl Aleyhi’s-selâm… Hadîs-î şerîfte buyuruyor ki:

Her kim bu şekilde derse yetmiş melekbin sabah ona ecir yazar

Okunuşu:

Cezallâhu anna seyyidenâ Muhammeden ma huve ehluh

Anlamı:

Allah’ım Efendimiz Muhammed’e lâyık olduğu şekilde ihsanda bulun bizim tarafımızdan biz onu değerlendirmekten âciziz…

Yüz kere okununca korkulari bitiren dua

"Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl"

Bu dua ile ilgili olarak Muhammed (sav) söyle demis: "Sizden herhangi biriniz büyük bir hadise (olay) ile (elem-keder dert-bela düsman ile karsilasma gibi) ‘Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl’ duasını okuyunuz. Cenâb-i Allah düsmüs oldugunuz belâyi sizden uzaklastirir."
Yüz defa "Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl" deyiniz. Yüzüncü de "Ni’mel’Mevlâ ve ni’men’nasiyr" diye ilave ediniz. Böylece korktugunuzdan emniyet ve selâmette olursunuz" demek olur.. (Bunu diyen kitabin yazari Imam Hatip El’Hacc Hattat Hafiz Yusuf Tavasli)
Üçer kez okununca stres ve sıkıntıyı bitirir dua
Stresli ve sıkıntılı kimse su duayi üç kere okumali ve üçer üçer okumaya devam etmelidir: "Allâhü Allâhü Rabbî lâ üsrikü bihî sey’â"
Üç veya yedi kere okununca stresten kurtarir dua
Bu dua Yunus’un balik karninda iken okudugu duadir. Yunus baligin karninda o sıkıntılı aninda bu duayi okumus ve baligin karnindan o siddetli stresten kurtulmustur. "Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez’zalimiyn"
Bu dua dahi 3 veya 7 kere okunur ve okumaya devam edilir. Bu dualar topluca dahi okunmaya devam edilir.

Okudunuz mu?  Arkadaşlarımı Nasıl Namaza Teşvik Eebilirim?

Salih b. Keysan, Ubeydullah b. Abdullah b. Utbe b. Mes’ûd’dan, o da İbn Mes’ûd’dan merfû olarak şöyle rivayet etmiştir: Âdemoğlumın kalbine bir meleğin, bir de şeytanın etkisi vardır. Meleğin etkisi hayır va’det-mesi, hakkı tasdik etmesi, ibadetlerinin sevabını umması, şeklinde tezahür eder. Şeytanın etkisi ise şerri va’detmesi, hakkı tekzib etmesi, hayırdan umut kesmesidir. Kalbinizde meleğin etkisini bulduğunuzda Allah’a ham-dedip fazlım vermesini dileyin. Fakat şeytanın etkisini hissettiğinizde, Allah’a sığının ve O’ndan size mağfiret etmesini dileyin."[1088] Osman b. Ebi’l-Âs, Hz. Peygamber’e (s.a.): Ya RasûlAllah! Şeytan benimle, namazım ve kıraatim arasına girdi, deyince, Rasûlullah (s.a.): "Bu, Hinzeb denilen şeytandır. Onu hissettiğinde ondan Allah’a sığın ve sol tarafına üç defa tükürür gibi tuh de." buyurdu.
Sahabe-i kiram Hz.Peygamber’e (s.a.); "Bizden biri kalbinde inanç yönünden kötü bir şey hissediyor. Onu anlatmasından yanıp kül olması daha iyidir." diye şikâyette bulundular. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.) "Allahu ekber, Allahu ekber. Şeytanın hilesini vesveseye çeviren Allah’a hamdolsun.’i[1089] buyurdu.
Hz. Peygamber (s.a.), "Bu Allah mahlukatı yarattı. Öyleyse Allah’ı kim yarattı?" diyerek failler (sebebler)’in devir ve teselsülü vesvesesine tutulan kişiye şu âyeti okumasını irşad buyurdu:
O (Allah) Evvel’dir, Ahir’dir; Zâhir’dır, Bâtın’dır. Ve herşeyi bilendir."[1090] Ebu Zümeyl Semmâk b. el-Velîd el-Hanefî, İbn Abbas’a "Kalbimde (inanç yönünden) bulduğum şey nedir?" sordu. îbn Abbas, o nedir? dedi. O’na "Allah’a yemin olsun ki ondan bahsedemem." dedim. Bunun üzerine İbn Abbas "O bir şüphe midir?" deyince "evet" dedim, tbn Abbas, bana şöyle dedi: Allah, "Eğer sana indirdiğimizden şüphede isen, senden önce Tevrat’ı okuyanlara sor." (Yunus, 94) âyetini indirinceye kadar.hiç kimse şüpheden kurtulamamıştı. İbn Abbas, bana: Nefsinde bir şüphe bulduğun zaman, "O (Allah) Evvel’dir, Ahir’dir, Zâhir’dir ve Bâtın’dır. O her şeyi bilendir." de, dedi.
Rasûlullah (s.a.), ashabı bu âyet ile hemen ve imali fikre muhtaç olmadan bâtıl olan teselsülün butlanına irşad buyurdu. Aynı şekilde irşad buyurdu ki, mahlukatın yaratılış sebeblerinin teselsülü, başlangıç itibariyle O’ndan önce hiçbir şey olmayan "el-Evvel"e kadar gider, bu teselsül sonuç itibariyle, O’ndan sonra başka bir son olmayan "el-Âhir"e dayanır, zuhuru kendisinin üstünde hiçbir şey olmayan yüceliktedir. Bâtın oluşu ise, O’nun altında hiçbir şeyin bulunmadığı bir ihatadır. Şayet O’ndan önce bir şey olsaydı, varlığında bir müessir olurdu. Ve elbette o şey Hallâk olan Rab olurdu. Hiç şüphesiz iş, şu vasıflan taşıyan mutlak kudret sahibi bir varlıkta sonuçlanır: Mahlûk olmayan bir Hâlık, kendisinden başkasına muhtaç olmayan, herşey kendisine muhtaç olan, zâtiyle kâim, herşey O’nunla kâim,zâtiyle mevcut, her şey O’nunla m.evcut, başlangıcı olmayan kadîm, O’ndan başka her şey yokluktan (adem) var olan, zâtıyla baki herşeyin bekası O’nun bekası ile olan. İşte O, O’ndan önce hiçbir şeyin olmadığı el-Evvel, O’ndan sonra hiçbir şeyin olamayacağı el-Âhir, O’nun üstünde hiçbir şeyin olamayacağı ez-Zâhir, O’nun altında hiçbir şeyin olamayacağı el-Bâtın’dır.
Rasûlullah (s.a.) buyurdu ki: "İnsanlar, biri şu şekilde sorana kadar soru sormaya devam edecekler: Bu Allah bütün mahîukatı yarattı. O halde Allah’ı kim yarattı? Böyle bir soru kimin kalbinden geçerse Allah’a sığınsın ve bu şekilde düşünmeyi bıraksın."[1091] Zira Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor: "Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, senin sığındığını işiten, niyetini de çok iyi bilendir."[1092] Şeytan iki nevidir. Açıkça görülen insandan şeytan. Görülmeyen cinsi olan cinden şeytan. Bundan dolayı Cenab-ı Hak, Nebî’sine (s.a.) insandan olan şeytanın şerrinden, ondan yüz çevirerek, terkederek, en uygun bir yolla yanından uzaklaştırarak; cinden olan şeytanın şerrinden de, Allah’a sığınarak korunmasını emretmiştir. Her iki cins şeytanın hilelerini ve onların şerrinden kurtulmanın yollarını, A’râf, Mü’minûn ve Fussilet sûrelerinde bildirmiştir. Okumak ve zikretmek suretiyle yapılan istiâze, cin şeytanlarının şerrini uzaklaştırmanın en güzel yoludur. Terketmek yüz çevirip aldırış etmemek ve uygun bir biçimde uzaklaştırmak ise insan şeytanlarının şerrini uzaklaştırmanın en güzel yoludur.
Nitekim şair şöyle demiştir:
"Şeytanı boyun eğdirmek için istenilen en güzel şey; ya Allah’a sığınmadır veya uygun bir biçimde onu uzaklaştırmaktır. Birincisi, görünmeyen senanın şerrinden kurtuluş çaresidir. İkincisi de görünen şeytanın şerrinden kurtuluş ilacıdır." [1093] Peygamberimiz (s.a.v.) şeytanın vesvesesine karşı şöyle duâ ediyordu: "Rabbi e’ûzu bike min hemezâti’ş-şeyâ-tîn. ve e’ûzu bike rabbi en yahdurûn." Ey Rabbim! Şeytanın kışkırtmalarından ve onların benim yanımda bulunmalarından sana sığınırım.
(Mü’min: 97-98)

Okudunuz mu?  Gusül Abdestini alış şekli ve bir soru.

Vesveseden kurtulmak için
euzübiilahimineşşeytanirracim
bismillahirrahmanirrahim
ya Allahü’r rakibü’l hafizü’r rahimü ya Allahül hayyü’l halimül azimü’r raüfül kerimü ya Allahül hayyü’l kayyümül kaimü ala külli nefsin bima kesebet hulle beyni ve beyne adüvvi.amin.

ayrıca,her sabah

euzübiilahimineşşeytanirracim
bismillahirrahmanirrahim
Allahümme eüzü bike min hemezati’ş şeytani ve eüzübike rabbi en yahdurün.amin.

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli şirk düşünceleri geliyor vesvese ve düşünce şeklinde

Kayıtsız Üye
tövbe etsem Allah affedermi ya ? Allah razı olsun ya ben bisi daha daniscam baya bir önce yillar önce dini pek onemsemezdim ya metin iki adli oyun oynuyordum ya adam sinirlendi tobe hasa afedersiniz çok ozur dilerim Allahina hasa tobe ya kufurettim ama oyundan dile yansitmadım ama bilerek ettim çok pismanlik duydum BİLEREK ETTİĞİM İÇİN KORKUYORUM .. 🙁 biri daha içimi rahatlata bilirmii.

Okudunuz mu?  Günah olduğunu bile bile harama bakıyorum

batuhan1
Öncelikle Allah razı olsun ya ben bisi daha daniscam baya bir önce yillar önce dini pek onemsemezdim ya metin iki adli oyun oynuyordum ya adam sinirlendi tobe hasa afedersiniz çok ozur dilerim Allahina hasa tobe ya kufurettim ama oyundan dile yansitmadım ama bilerek ettim çok pismanli duydum OYUN İÇİNDEN MESAJLA YAZMIŞTIM O KÜFÜRü TÖVBE ETSEM ALLAH AFFEDERMİ KARDEŞLERİM YA

Okudunuz mu?  Çapaklı göz abdest

breathing
Pişman olunup birdaha yapmamaya niyet edilerek edilen her Tevbenin Rabbimizin Rahmetiyle Affedeceğini temenni ederiz. Tevbe et Şehadet getir birdaha aynı hataya düşmemeye çalış. 🙂 dedim gibi çok takma kafana pişman olup Tevbeye gelirsen ondan başka İLAH olmayan Rabbimizin kapısı daima açıktır. 🙂

Cübbeli Ahmet hocanın sohbetinde şöyle bir şey duymuştum. Adamın biri 20 yıl ibadet ediyor. Sonra 20 yılda küfrediyor. Sonra pişman olup Tevbe etmek istiyor ve diyorki Hey Rabbim pişman oldum beni affedermisin? O zamanda odada bir ses yankılanıyor.
-Sen bizden Razı oldun bizde senden razı olduk.
-Sen bize sırtını çevirdin bizde senden sırtımızı (Rahmetimizi) çevirdik.
-Sen pişman oldun tekrar bizden razı oldun bizde senden tekrar razı olduk.

Okudunuz mu?  Adetli iken tırnak kesilebilir mi ?

Tabi bunlar eski ümmetlerde olmus artık yok denecek kadar azdır böyle şeyler..

Yani anlayacağın pişman olup Allahtan af dileyeni Rabbimiz yarı yolda bırakmaz. Daha çok o kulunu sever….


Kayıtsız Üye
Risalei nurda 21.söz ü bul 2.makamı vesvese bahsi direk olarak senin yaşadıklarını ve çarelerini yazıyor.Senin hastalığının reçetesi orda…

Risalei Nur Sözler kitabında (21.Söz 2.makam Vesvese bahsi. ) Senin yaşadıklarını ve çözümünü yazıyor. Tavsiye ederim. Okudukça kendi yaşadıklarını direk görürsün.


kafaya takmamak için dua, hiçbir şeyi kafaya takmamak için dua, kafaya takmama duası

Bu kategoride yer alan Hz.Ömer dizisi izlemek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Psikolok ve VESVESE Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.