Anasayfa
4 Şubat 2024, 5:43
sizden5
Abone

Göz zinası nedir

Göz zinası nedir

TR34
selamunaleyküm göz zinası nedir ve nasıldır kul hakkımıdır?


Cevap: Göz zinası nedir

Zynß-i Huzuя
"(Ey Resûlüm), Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan beri alsınlar ve ırzlarını zinadan korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir. Muhakkak ki Allah, onların bütün yaptıklarından haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, gerdan, baş, kol, bacak ve kol gibi yerlerini) göstermesinler. Ancak bunlardan görülmesi zaruri olan (yüz, el ve ayaklar) müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. …" (Nur, 24/31)

Okudunuz mu?  Sırasız hatim olur mu?

"Birinci bakış sana, ama ikincisi aleyhinedir."

Tüm şehvani şeylerde en kritik nokta, yaklaşmaktır. Eşik noktası geçildi mi, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Mesela, açık bacaklara bakan bir göz, onunla yetinmez, daha fazlasının izini sürer. Çünkü gözü haramdan korumama gibi eşiklerde, artık iradeyi devre dışı bırakan, insanı kalben ve vicdanen istemese bile günahın son kertesine sürükleyen şeytani bir çekim vardır.

Okudunuz mu?  Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

Hususi bir hayâsızlığın genelleşmesi görme yoluyla gerçekleşir. Göz göre göre, kural dışı olan kural haline gelir; anormal olan normalleşir. Gerek mü’min erkeklere, gerek mü’mine kadınlara yönelik gözlerin haramdan korunması emri, işte bu umumi yozlaşmayı ta başından kesmektedir. (Metin Karabaşoğlu)


Cevap: Göz zinası nedir

TR34
kul hakkı olurmu? ve filmlerdede göz zinası olurmu ?

Okudunuz mu?  Yaşar nuri öztürk ve süleyman ateş hocalarımızın kuran mealleri hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Cevap: Göz zinası nedir

OkanÇolak
TR34 bir kadın her tarafını açıp geziyorsa… bu kul hakkı olamaz (yanlış anlamayın kendi açıyor bakın demiyorum.)
ama göz zinası olur. filmlerde göz zinası olurmu evet olur. her yerde olabilir göz zinası oyunla bile…


Zynß-i Huzuя
Harama bakan erkek haram işlemiş olur. Kadın açık saçık giyinmiş ve kendini gizlemiyorsa bu kadına bakan erkekler haram işlemiş olsada bakan ve bakılan ararsında herhangi bir kul hakkı söz konusu olmaz. Kadın kendini gizlemiş olduğu halde, erkeğin kasten, tecessüs ederek kadının mahrem yerlerine bakması sonucu bakan erkek hem haram işlemiş hemde kul hakkına tecavüz etmiş olur. Bu kişinin hem tevbe etmesi hemde kadından helallik dilemesi gerekir.

Okudunuz mu?  İstemsiz Çıkan Sıvı Nedir?

Sorularla İslamiyet Editör


Kayıtsız Üye
Hocam ben 4 kere tövbe istiğfar ettim 3ünü tamamen bozdum ama 4.yü bozdum mu bilmiyorum. Okulda şehvetsiz bir şekilde öğretmenlerin veya öğrencilerin göğsüne bakmak göz zinası mıdır? Eğer göz zinasıysa 4. Tövbe istiğfarımı bozmuş olucam. Ben tekrar istiğfar etsem kabul olur mu? Çünkü Deylemi’nin bir sözünde 4. Defada büyük günah yazılıyor(yalancıların arasına giriliyor) diyor . Tövbe sınırı kaçtır ? ACİL CEVAP Lütfen.!

Okudunuz mu?  Hristiyanlarda haç işareti

ACİLSERVİS
Öncelikle tevbe ne demek onu araştır ve öğren. Tevbe pişmanlıktır ve tekrar yapmamak üzere söz vermektir. Pişmanlık duyulmayan tekrar yapmamaya söz vermeyen tevbe etmiş olmaz. Ben tevbe ediyorum demekle tevbe edilmiş olmaz. Gerçekten pişmanlık duyup tevbe etmek isteyene sınır yoktur.

Okudunuz mu?  Menıden sonra ıdrar yapsak gusulden sonra bır daha menı gelse gusul gerekmıyor dumı ?

göz zinası nedir

Bu kategoride yer alan İçimden dua etmek gelmiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz zinası nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.