Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:07
missa9
Abone

Vesveseden zarar gören ve vesveseyi gereçek sanıp amel eden kişinin durumu nedir?

Vesveseden zarar gören ve vesveseyi gereçek sanıp amel eden kişinin durumu nedir?

Kayıtsız Üye
vesveseden zarar gören ve kalbinden gelen bir söz gibi kabullenen tehlikeye düsmüs bir kisi bundan kurtulma sansi varmidir?
yardim ederseniz sevinirim..
tskler..


Cevap: Vesveseden zarar gören ve vesveseyi gereçek sanıp amel eden kişinin durumu nedir?

Fetva Meclisi
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e şöyle sormuşlar:

Okudunuz mu?  Gönülsüz hak helal etmek

"Ya Rasûlüllah! Birisi namaz kılarken abdestim bozuldu diye gönlünde bir vesvese hissederse, bu kişinin namazı bozulur mu, bozulmaz mı? Hz. Muhammed (s.a.s) bu soruya şu cevabı vermiştir:

"Hayır. Bir yellenme sesi veya bir kokuyu duymadıkça namazı bozmaz" (ez-Zebidî, a.g.e., VI, 355).

Okudunuz mu?  Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?

Burada da Rasûlüllah (s.a.s) vesveseden uzak durmayı, abdestin bozulduğuna dair kanaat hasıl olmadıkça namazı bozmamayı tavsiye etmiştir.

Fıkıh usulünde de vesvese kötü bir şey olarak kabul edilmiştir. Her şeyde tereddüt ve vesvese ile hareket edenin sözüne itibar edilmemiştir. Hz. Muhammed (s.a.s) vesvese ile hareket edenin talâkının geçerliliğini kabul etmemiştir (Buharî, Talâk, 11). Yani hanımını boşayıp boşamadığını veya söylediği sözler hakkında vesvese içinde olan bir kişinin talâkı (boşaması) geçerli kabul edilmemiştir. Bu sebeb ile kalbinize gelen vesveselere itibar etmeyiniz. Daima şunu düşünmek lazım hırsız hiç boş eve girermi? hayır girmez. Sebebi belli çalacak bir şey bulamadığından elbetteki boş eveasla girmez. Onun içindir ki şetyan da insanların imanını çalmak için boş kalbe girmez…!

Okudunuz mu?  Ölen kişi için yapılacak hayırlar

dille vesveseli talak, vesveseli kişinin talakı, vesveseyi amel etmemek

Bu kategoride yer alan Misk ve Amber neden yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden zarar gören ve vesveseyi gereçek sanıp amel eden kişinin durumu nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.