Anasayfa
20 Ekim 2022, 7:24
sizden07
Abone

Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir?

Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir?

mumin20
ben şimdi merak ediyorum kuranı kerimde sevapları fazla gelenler cennete girip orda ebedi kalacaklar deniliyor.Bildiğimiz gibi namazda farz.Peki mesela ben namaz kılmıyorsam ama hep doğru yoldan gidip salih amel işleyim iyilik yapıyorsam Allah yolundan şaşmıyorsam. Ama namazım yok.Peki mahşerde sevaplarım ağır gelirse. Ne olacak? bunu merak ediyorum…


Cevap: Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir?

Hoca
< namaz kılmıyorsam ama hep doğru yoldan gidip salih amel işleyim iyilik yapıyorsam >
Namaz dinin direğidir.
Kişinin ilk yapması gereken iyilik namaz kılmaktır.
Namaz kılmayan bir müslüman, hesabını Allah’a verdikten sonra yine ebedi cennete gider.

Kardeş sorularımızı "sizden gelen sorular" başlığına açalım ve "konu başlığını" düzgün cümle kurarak açalım

Okudunuz mu?  Cennette peygamberimizin düğünü olacak mı

Cevap: Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir?

islamyolu
(Namaz, imanın başı ve Cehennemden kurtarıcıdır.) [Miftah-ul-Cennet]

(Beş vakit namazı terk eden, Allahü teâlânın hıfz ve emanından mahrum olur.) [İbni Mace]
(Namaz kılmayanın Müslümanlığı, abdest almayanın namazı yoktur.)
[Bezzar

(İman ile küfür arasındaki fark, namazı kılıp kılmamaktır.) [Tirmizi]

Cennete girmek için, namaz kılmak yeterli değildir. Namaz kılan, Ehl-i sünnet itikadında değilse, mutlaka cehenneme girecek, imanını kurtarabildiyse, sonunda cennete girecektir; fakat itikadı doğru olmayanın, imanla ölmesi çok zordur. İtikadının bozukluğu küfre sebep olmuşsa, o zaman cehennemde ebedi kalır.

Namaz kılmayan da, imanını kurtarabilirse, günahlarının cezasını çektikten sonra cennete girebilir; ama namaz kılmayanın imanla ölmesi çok zordur. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kıyamette önce, namazdan sorulacaktır. Namaz doğruysa, diğerlerinin hesabı, Allahü teâlânın yardımıyla kolay geçecektir

Okudunuz mu?  İdrarı penis kalması istemsiz meni gelmesi

(Sadece namazla olmaz) demek, namazı hafife almak olur. Namaz sanki iman gibidir. Nasıl ki, imanı olmayanın hiçbir ibadetine, iyiliğine sevap verilmiyorsa, namaz kılmayanın da hiçbir ibadetine sevap verilmez.
(Namaz kılmayanın ibadetleri kabul olmaz.) [Ebu Nuaym]

(Bir kimse, namazını kasten, mazeretsiz kılmazsa, Allahü teâlâ onun diğer ibadetlerini faydasız kılar) buyuruldu. (İ.Gazali)

< Bildiğimiz gibi namazda farz.Peki mesela ben namaz kılmıyorsam ama hep doğru yoldan gidip salih amel işleyim iyilik yapıyorsam Allah yolundan şaşmıyorsam. Ama namazım yok.Peki mahşerde sevaplarım ağır gelirse. Ne olacak? bunu merak ediyorum… >
ilk önce böyle bir temel bilgi vereyim sana. son olarak diyecegim o ki. Namaz kılmayanın son nefesi bile tehlikedeyken. o Terazinin ağır basma ihtimali olur diye namaz kılmamak çok yanlıştır. namaz farz olduğu için kılmak gerekir.

Okudunuz mu?  Oruç tutmak istemiyorum

şimdi senin sevapların ağır gelirse terazide bilki Allah sana merhamet etmiştir. Aslında Soru biraz saçma geldi. istersen gece gündüz namaz kıl, oruç tut. Allahın rızası olmadan yine cennete gidemezsin. senin o terazide sağ tarafın ağır bastığına göre demekki Allahın Rızasına Merhametine kavuşmuş birisin ve cennete gidersin. ama bunada güvenmemek gerek tehtit içerikli hadisi şerifler var.


Cevap: Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir?

mumin20
Allah razı olsun ama ben doğru biraz saçma oldu ben öyle her vakit namazını kılan bir insan değilim mesela geçenlerde içimden namaz kılmak geldi camiye doğru giderken kucağında çocuklu bir kadın elindede bir sürü eşya var pazardan geliiyo bana yardım edermisin dedi evide çok uzak tamam dedim camiye gidip namaz kılmak yerine o bayana yardım ettim yolumdan geri döndüm bunun gibi yani mesela her yardımı ihtiyacı olana yardım ettim her Allah rızası için diyenin yardımına koştum düşeni kaldırdım ama namaz kılmıyorum elhamdülillah yüce rabbimize ve hz.peygamber(s.a.v) efendimizede inancım ve imanım tam zaten tam olmasa iyilik etmem yani böyle bir durumda ne olucak?

Okudunuz mu?  3 kişi cemaat ile namaz kılıyorsa duruş nasıl olmalı

islamyolu
kardeşim sen Allahın emrini yerine getireceksin. Namaz vakti kaçacaksa. herşeyden önce namazın vaktini düşünecen. (Tabiki tehlike anında birini kurtarmak dışında ) ama sen ona yardım ettin. iyi hoş çok güzel. Peki namaz vakti hemen çıkacak değil. cemaatle kılma sevabını kaçırırsanda . tek başına kılarsın namazını. Namazı hafife alma. sahabelerimiz bile Namazın terkinden başka hiç bir ibadetin terkini Kafirlik bilmezlerdi. Ve savaşlarda bile namazlarını bırakmamışlardır. sen bir sevap kazanacam diye Allahın emrini yerine getirmeme diye bir lüksün yok.

Okudunuz mu?  Oruçluyken cinsel organı ellemek

iyilik yapmak çok iyidir. onun sevabınıda alırsın. ama namaz la hiç bir ibadeti bir tutma.


mumin20
Allah razı olsun çok teşekkürler


islamyolu
Allah sendende razı olsun kardeşim . kalp temizliği ile olmaz kardeş. Allahın emirlerini yerine getirmekle kazanılır cennet. benim kalbim temiz namaz kılmasamda olur diyenler gibi olmayalım. namaz kılmayanın son nefesi tehlikeli. imansız giderse ebedi cehennem var ama. bunuda dikkate almamız lazım.


musab
< Allah sendende razı olsun kardeşim . kalp temizliği ile olmaz kardeş. Allahın emirlerini yerine getirmekle kazanılır cennet. benim kalbim temiz namaz kılmasamda olur diyenler gibi olmayalım. namaz kılmayanın son nefesi tehlikeli. imansız giderse ebedi cehennem var ama. bunuda dikkate almamız lazım. >
kalp temizliği deyince aklıma mustafa özşimşekler hoca geldi.konuşmasının birinde bir adamı anlatıyordu adam benim kalbim temiz ama namaz kılmıyorum deyince nasıl kalbin temiz oluyor kalp kan pompalıyor ve kan da necistir demişti.tabi işin latifesi bu ve maddi kısmı.burda kalp temizliği derken manevi boyut kastediliyor.ama ben insanları anlayamıyorum.namaz kılmıyormuş iyilik yapıyormuş salih amel yapıyormuş.merak ettim ne gibi salih amel yapıyorlar.tamam senden yardım istemiştir biri tam cemaate giderken tamam yardım et camiye gitme.ee mübarek adam namaz saatinin 5 dakikalık kılma payımı var.en kısası akşam namazı oda 1.5 saat yani.evine gidince kıl.hatta evde biri varsa senden başka, biriniz imam olsun.tabi şöylede bir durum var.çoğu kişiye desen gizli okunan bir namazı kıldır.yok demez kıldırır.desen açıktan okunan bir namazı kıldır.bak bakalım kaç kişi tamam diyor.bu da işin acı tarafı.kimse kıraatımı düzeltim demiyor.kafa göz kırarak okuyor.zaten harfleri düzgün çıkararak o kadar hızlı kılamazsın namazı.hele namaz saatinin çıkmasına 10 dakikamı kalmış.terk et sünneti.farzını kıl.bu şekil yapınca herhangi bir günah var mı yok.ee bu kadar kolay etmiş Allah namazı.neden kılmıyoruz peki????

Okudunuz mu?  Ramazandan iki gün önce içki içen biri oruç tutabilir mi?

burcealtug
KARDEŞİM şimdi yazacaklarımı iyi okumanı tavsiye edeceğim.
Ben de daha düne kadar namaz kılmayanlardandım. ALLAH AFFETSİN ÇOK AMA ÇOK PİŞMANIM.
RABBİMİZ bize sayısız nimetler vermiş. Başta sağlık rızık çoluk çocuk ele avuç açmayacak bir yaşam. Elhamdülillah müslüman yaratmış . Şimdi ben o kadar nimetin içinde yüzerken ona karşı gelip farz ettği ibadetleri yapmayarak ne kadar nankör ne kadar cahillik içinde olduğumu düşün.Kendi açından da bak buna. Nimetlerini sen bilirisin.
Benim namaza daha dikkatli olarak bakış açım şu ayetti kerime ile oldu
BİRGÜN KURANI KERİMİN TÜRKÇE MEALİNİ OKUYORDUM
ORDA CEHENNEMLİKLER CENNETLİKLERE SORUYOR
-SİZİ BURAYA ATAN SEBEP NEDİR?
-BİZ NAMAZ KILANLARDAN DEĞİLDİK.
AMAN ALLAHIM AMAN ALLAHIM …………….okudun mu?
Bu cümle başımı duvara vurmama yettti.
sonra diğer kardeşlerin dediği gibi
SON NEFESTE İMANSIZ GİTMEK VAR ODA NAMAZ KILMAYANLAR İÇİN MÜMKÜN
İMANSIZ GİTMEK NE DEMEK?DÜŞÜN!!!!!!!
BİRDE DİRİLİŞTE PEYGAMBERİMİZİN BİZLERİ ABDEST UZUVLARIMIZDAN TANIYACAĞINI BİLİYORUZ. NAMAZ KILMAZSAN BU NASIL OLACAK?
ŞEFATİNE NAİL OLMAK İÇİN ŞARTLARDAN BİRİ VE EN ÖNEMLİSİ NAMAZ!!!!!
DİĞER YANDAN CEHENNEME GİRSEN DE ABDEST YERLERİN VE SECCDE YERLERİN YANMAYACAK.BELKİ ORDA SENELERCE KALMAN GEREKECEKKEN NAMAZ KILDIĞIN İÇİN BU YARIYA İNECEK DÜŞÜN!!!!!

Okudunuz mu?  Gusülde ağıza ve burna su verdikten sonra yüzümüzü yıkayarakmı devam ederiz yoksa tam tekrar su verirmiyiz ?

SON OLARAK BEN CEHENNEMİ GİDİP GÖRMEDİM AMA KORKU FLİMLERİ GİBİ HAYAL EDİYORUM.ORAYA DÜŞMEK BURDAN FLİM SEYRETMEK GİBİ DEĞİLDİR EMİN OL.BAZILARI YANAR ÇIKARIZ NOLMUŞ DİYORLAR:)))BU SAÇMALIĞA İNANLARIN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM.

ALLAH RIZASI İÇİN ONUN BİZİ SEVEREK CENNETİNE KOYMASI İÇİN NAMAZ KILALIM KARDEŞİM.
SAKIN SÖZLERİMİ HAFİFE ALMA.BİR ABLA TAVSİYESİ BU.ALLAHA EMANET OL

Okudunuz mu?  Sakal bırakmak ile ilgili hadisi şerifler

durgunn
İyi gunler hocam babam yirmi gun önce vefat etti cuma ve bayram namazı haric iki ay namaz kildigi oldu ama çok calisirdi babam gurbet ilde rizkinin basinda vefat etti sehit sayilirmi aydinlatirmisiniz beni simdiden saolun bilgileriniz için


Kayıtsız Üye
Geride hayırlı evlat bırakmak amel defterini açık tutarmış peki bu evlat namaz kılmıyorsa yaptığı iyilikler ana babasının hayrına gitmez mi

Okudunuz mu?  Allah benim mutlu olmamı istemiyor

mum
Namazsız evladın yaptığı iyi işlerde anne babasına fayda verir ama hayırlı evlad demek, kendine, ailesine ve tüm insanlara hayrı dokunandır.
Namaz kılmayan pek hayırlı bir evlat değildir.


namaz kilmayan cennete girer mi, namaz kılmayan ebedi cehenneme mi gider, hiç namaz kılmayan cennete gider mi

Bu kategoride yer alan Tırnaklarım uzun,sizce bunun sakıncası veya günahı varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmadığı halde hep iyilik eden kişinin ahretteki durumu nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.