Anasayfa
4 Nisan 2022, 21:08
missa2
Abone

Kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar

Kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar

Kayıtsız Üye
Kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar acil lütfen


Yorum: Kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar

mum
Kıskançlık, yalan ve iftira gibi kötü davranışlar kötülüğün temelidir. Bu kötü davranışlar toplumda insanların birbirlerine düşmelerine, birbirlerine düşmanlık etmelerine ve itibar zedelenmesine yol açar ve güveni yok eder.
Yalan kişiyi toplum içerisinde saygınlığını yitirmeye ayrıca sürekli yalan söyleyenler toplum içerisinde özgüvenini yitirir. Yalan ile Aile darmandağın olur yalan ile saygınlık biter Yalan ile birlikte güven kaybolur. Yalan söyleyen güya kendini kurtarmış olarak görür oysa bilinmelidirli bunun sonucunda saygınlık ve güven kaybolur sizi zararlı sonuçların uçurumuna sürükler.

Okudunuz mu?  Kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür

Yorum: Kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar

Ugurbocek
Evet kesinlikle dogru. Mesela ben gunah oldugu bile bile sir sinirlendigimden dolayi abartarak anlatiyorum. Her defasinda bir daha bunu yapmiycam diyorum ama gene yapiyorum. Her gece icimde bin bir sikinti doguyor pisman oluyorum ama.yarin yine ayni dedikodulari abartiyi yalani yanlis anlamayi sanki seve seve yapiyorum. Bu yuzden herseye bir tahmin bulup hep ofke duyuyorum. Etrafimdaki insanlari kiriyorum sonrada beni sevmelerini bekliyorum. Beni kayle almiyorlar ama.sonra çok uzuluyorum. Bana bir cikis yolu. Ne olur. İcimdeki bu kini nefreti nasıl yok edebilirim. İste bu yuzden sanki kildigim namazlarda kabul olmuyor saniyorum. Ben çok kotu birisiyim. Rabbimin huzuruna bu kadar kotu likle nasıl cikicam. Kabirde nasi refa bulucam. Dusundukce için isinden cikamiyorum. Dua ediyorum icimdeki bu herkese olan kuskucu kotu on yargili yaklasimlarimdan kurtulmak için. Allahim afet beni benim gibi dili kotuye kalbi kotuye calisan insanlara hideyet nasip et. En çok nasillikla kurtulurum hangi ibadetleri çok yapmalıyım. Bugun ne acidir ki minafik miyim diyd kemdime sordum.

Okudunuz mu?  Deri üzerindeki kirler gusle engel midir ?

kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar, kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararları nelerdir, kiskanclik yalan ve topluma verdigi zarar

Bu kategoride yer alan Kadın kocasını boşayamazmı, boş ol diyemezmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıskançlık yalan ve iftiranın kişiye ve topluma verdiği zararlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.