Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Şek günü orucu ile ilgili hadisler

Şek günü orucu ile ilgili hadisler

Hoca
ŞEKGÜNÜ ORUCU

2159- Sıla (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Biz Ammar’ınyanındaydık, kızartılmış bir koyun getirildi ve buyurun dedi. Oradakilerden birkısmı yemedi ve ben oruçluyum dedi. O zaman Ammar: Ramazan olup olmadığışüpheli olan Şabanın son günü oruç tutmaya kalkan Ebu’l Kasım Muhammed (s.a.v)’e isyan etmiş sayılır dedi. (İbn Mâce,Sıyam: 3; Buhârî, Savm: 14)
2160- Sımak (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ramazan mı yoksa Şabanayından mı olduğu şüphe edilen bir günde İkrime’nin yanına gittim. O, o gün ekmeksebze yiyor ve süt içiyordu. Bana da buyur dedi. Ben de oruçluyum dedim. O daAllah’a yemin ederek; orucunu mutlaka bozacaksın dedi. Ben de iki defasübhanAllah dedim sonra onun niçin ve neye dayanarak yemin ettiğini anlamakiçin yaklaştım ve bu konuda dayanağın nedir söyle bakalım dedim. O da şöylededi: İbn Abbas (r.a)’tan işittim şöyle diyordu: Rasûlullah (s.a.v) şöylebuyurdu: Hilali görerek oruca başlayın, diğer hilali görünce orucubırakınız, eğer hava bulutlu ve pus’lu olursa Şaban ayını otuza tamamlayınız.Ramazan’ı oruçla karşılamayın ve Ramazandan bir gün ve iki gün öncesinden oruçtutmayın. (İbn Mâce, Sıyam: 3; Buhârî,Savm: 14)


şek günü ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Beyaz iplik siyah iplik ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şek günü orucu ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.