Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Oruçluyken taharet almak

Oruçluyken taharet

emniciba
Oruçluyken taharet aldık neyse belkı su kactı ıcerı oruc bozulduğun bılmıyoruz ne olcak ?


Cevap: Oruçluyken taharet

Desert Rose
Bu durumda keyfi yada kasıt olmadığından dolayı sadece kaza etmek gerek
orucu sakatlamamak için taharet esnasında temkinli hareket etmek lazım


Cevap: Oruçluyken taharet

emniciba
Peki bu kuralı bilmedığımız ıcın taherete iyi alsak o zaman oruc kaza mı gerekır


Cevap: Oruçluyken taharet

Desert Rose
< Peki bu kuralı bilmedığımız ıcın taherete iyi alsak o zaman oruc kaza mı gerekır >
evet kardeşim zaten açıklamıştım içeri su giderse oruç bozulur
ama sadece kazası gerekir kefaret gerekmiyor die

Okudunuz mu?  İslamda ağaç aşılamak caiz mi?

acizkul
Oruçluyken taharetlenme nasıl olur sadece mesh yapsak taharet almış olur muyuz ?


umutlucan
makattan içeri su kaçmamasına dikkat et normal teharet al.


acizkul
Sorun da o zaten su kaçıp kaçmamasını vesvese ediyorum.Orucum bozuldu mu bozulmadı mı şüphesine kapılıyorum.


qwert12380
Büyük abdesti yaptıktan sonra taharet esnasında makattan su kaçarsa oruç bozuluyor mu yani? Bunu ilk defa duydum.Böyle bir şey varsa büyük abdesti oruçluyken yapmam.Kesin kaçar çünkü.


umutlucan
sen yap tuvaletini.
kendine işkence etme vesvesede etmeyin

ama pis pis de gezilmez makattan içeri su kaçmaması lazım.
kaçarsa oruc bozulur ve kaza gerektirir.

Okudunuz mu?  Üzerinde Kul Hakkı olan yaptığı sevap işleri o insana bağışlamıyorsa bu böyle ömür boyu mu devam edecek?

qwert12380
Ama burda bir çelişki var.Herkes makattan su kaçınca oruç bozulur diyor.Ama makattan su kaçınca insan bunu nasıl hissetsin? Makattan bir uyarı filan gelmiyo su kaçtı diye :S


SoruSoran
Kardeşim makattan içeri su kaçması imkansız zaten rahat olun. Makattan içeri su kaçabilmesi için şırıngayla enjekte etmeniz falan gerekir.(Bir çeşit temizlik methodu)


Millennium
Tuvalette ihtiyacimizi gorduk, istibra yaptik, temizlik için avret yerimize su tutuyoruz, suyun cinsel organdan "iceri kacma" riski var midir?


umutlucan
çok zorlamadıgın sürece içeri su kaçmaz . Diyelim vesvese yapıp içeri su kaçırdın . çok düşük bir ihtimal ama vesvese edersen kaçırırsın . Kaçarsa 1 gün kaza icap eder.

Okudunuz mu?  Aklıma felaket senaryoları geliyor

Millennium
< çok zorlamadıgın sürece içeri su kaçmaz . Diyelim vesvese yapıp içeri su kaçırdın . çok düşük bir ihtimal ama vesvese edersen kaçırırsın . Kaçarsa 1 gün kaza icap eder. >
https://www.forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/279247-taharet-ve-pamuk-2.html Bu linkte böyle bir cevap gelmişti ama?

"Erkeğin sidik deliğine damlatılan su ve yağ, sidik torbasına kadar gitsede İmam-ı Azam ile İmam Muhammede göre orucunu bozmaz. Sidik torbasına kadar gitmeyip de sidik deliği içinde kalsa ittifakla bozmaz. Sen zaten içine de tutmuyorsun ki, üzerindeki necaseti yıkamaya çalışıyorsun. Elbetteki deliğin içine su kaçacak. Bundan kaçamazsın ki. Şüphe etmeye gerek yok. "

Okudunuz mu?  Anneye Para Vermenin Sevabı

HamzaAdam
Bir üstteki cevabı da okursanız, sevinirim, geçen gün yazarken onun şifa amaçlı olduğunu yazmayı unutmuşum. Özür dilerim. Kasten içine tutulmaz ama yıkarken de içine su girmesindende kaçınılmaz. Normal bir şekilde taharet yapalım o kadar.


Millennium
< Bir üstteki cevabı da okursanız, sevinirim, geçen gün yazarken onun şifa amaçlı olduğunu yazmayı unutmuşum. Özür dilerim. Kasten içine tutulmaz ama yıkarken de içine su girmesindende kaçınılmaz. Normal bir şekilde taharet yapalım o kadar. >
Bir kağıt havlu veya pamuk filan alıp ıslatsak ve istibradan sonra organın üzerini silsek de temiz olur mu?

Okudunuz mu?  Aileye bakmakla yükümlü müyüz? hangi Aile fertlerine bakmak zorundayız?

HamzaAdam
Temizlenmiş olmaz, İnsanın teni bir eşya gibi değildir, necaset bulaşan yerin temizliği ancak su ile yıkanıp temizlenmiş sayılır.

Bu işin en güzeli, eline kullanacağın kadar temiz su dolu bir kap alıp klozete oturup, tenasül organının kirli yerinin üzerinden dökerek ovuşturarak yıkamak.


Millennium
< Bu işin en güzeli, eline kullanacağın kadar temiz su dolu bir kap alıp klozete oturup, tenasül organının kirli yerinin üzerinden dökerek ovuşturarak yıkamak. >
Peki ihtiyacimizi gorduk, istibra yaptik , taharetlendik. Organi kurulamak için bir kagit havlu vs kullanirken havlu organin giris kisminin içine degecek olsa oruc bozulur mu?

Okudunuz mu?  Cünüp kişinin duası

HamzaAdam
Normal olarak kurulamalı, içini kurulamaya gerek yok, zaten kurularken içinde damla varsa onuda absorbe eder. Sen tuvaletten sonra gelen damlayı alması için organın önüne peçete tuttuğunda, peçeteyi deliğin içine sokuyor musun, hayır, böyle şeylere gerek yok. Bu çok ifrat olur. Doğru bir davranış değildir. Bir de şunu belirteyim, organını kurularken değdi diyelim, değdirmeden nasıl kurulayacaksın, bundan da kaçınamazsın, senin organın ağzın değilki. Bunları birbirine iltibas vesvesedir.

Ancak İlmihalde şöyle bir mevzu vardır; Renkli bir ip parçasını defalarca ağza alıp çıkarmak orucu bozmaz. Fakat oruçlu olduğunu hatırlayan bir kimse, ağzına aldığı bir ipin eğer rengi çıkan bir şeyse siyah, yeşil, sarı vs rengiyle boyanmış olan tükürüğünü yutacak olursa oruç bozulur.

Okudunuz mu?  Mezi akacak hissi geliyor ama aktığını hissetmiyorum

Organ ağız değil bir, havludan ve kağıt peçeteden o şekilde renk çıkmaz iki. Çıksa bile sen organınla tükürüğünü yuttuğun gibi bir şeyler yapamazsın üç.

Şüphe etmeyelim, ifrat ve tefrite düşmeden işimizi bitirelim. Sorduğunuz, vesvesedir.


Kayıtsız Üye
Bende orucku iken buyuk abdestimi yaptigimda, bastirararak icerisini yikiyorum, iceri bir serinlik vuruyor ama su kaciyor mu kacmiyormu bilmiyorum, küçük abdestini yaptigindada mecbur orayi yikaman gerek namaz kiliyorum

Okudunuz mu?  Ölmüş dedenin rüyada bir şeyler söylemesi

Kayıtsız Üye
Su nasıl kacabilirki hortum tutarsan kacar anca


Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm Kardeşlerim

Taharet Yaparken, Makatın içini yıkamak, Suyu Makata Kaçırmak mı demek oluyor, çünkü sadece dış kısmı yıkayınca necasetin tam anlamıyla giderildiğini zannetmiyorum. Yani makatın içini de necasetin iyice giderilmesi için yıkarsak, Orucumuz bozulur mu ???

( Not: Öğrenmek için soruyorum. Sonuçta Dini Bir Bilgi Söz Konusu )

Teşekkür Ederim. Cevaplar İçin Şimdiden ALLAH Razı Olsun Kardeşlerim


Tohat
Öncelikle bilinmesi gerekir ki ön ve arka delikten ne suretle olursa olsun su kaçması durumunda oruç bozulur ve kazası gerekir. İçini yıkamak veya necasetin gitmediğini zannetmek biraz vesveseye kaçabilir size tavsiyem bu durumdan sakınmanız görünen dış tabakayı yıkamanız yeterli olacaktır.

Okudunuz mu?  Duha namazının son 2 rekatı neden oturarak kılınıyor?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleykum , Ben şimdi oruçlu halde kuçuk abdesti bozdukdan sonra oruçlu olduğumu hatırlamadan suyla teharet yaptım sonra hatırladığımda acaba içeri su kaçdımı kaçmadımı diye vesvese edip tekrar denedip sonra da aff ola suyu kurladím , şimdi oruc bozulmuşmu, kefaret gerekirmi, Lütfen cevap yazın kardeşlerim , moralim çok bozuldu, kötü hiss ediyorum


ACİLSERVİS
A.selam elbette su ile taharet alacaksın. Makata su kaçmaz bu fikirden vazgeçin. Ancak hortumu ağzına sıkıca dayayıp suyu iyice açarsan su gider. Başka türlü su kaçmaz.

Okudunuz mu?  Anne - Babam namaz kılmıyor ne yapmalıyım ?

oruçluyken taharet nasıl yapılır, oruçluyken taharet, oruçluyken taharet almak

Bu kategoride yer alan İç çamaşırında görülen her leke için Güsül gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken taharet almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.