Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa08
Abone

Kadın ve erkek kaburga sayısı

Kadın ve erkek kaburga sayısı

Kayıtsız Üye
Adem (a.s.) bir kaburgasından Havva anamız yaratıldı.
Simdi Erkeklerin 1 kaburga kemigi eksikmi?


Cevap: Kadın ve erkek kaburga sayısı

imam
< Simdi Erkeklerin 1 kaburga kemigi eksikmi? >
alakası yok

KABURGA KEMİK SAYISI

Kaburga, göğüs kemiği ve omurlarla birleşerek göğüs kafesini yapan, sağ ve solda 12 tane olmak üzere toplam 24 tane olan yassı kemiklerin her biri. Göğsü çevreleyen göğüs kafesinin paralel kemiklerini oluștururlar.


Yorum: Kadın ve erkek kaburga sayısı

Kayıtsız Üye
iste benim sitem teskurler


Yorum: Kadın ve erkek kaburga sayısı

Kayıtsız Üye
Konuyu bir hayli araştırdım. Vardığım sonuç : [96/ALAK-2. خَلَقَ الْاِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ /"Halegal insâne min alag." / "O, insanı alaktan yarattı. [22/HAC-22. يَا اَيُّهَا النَّاسُ اِنْ كُنْتُمْ فٖى رَيْبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَاِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَغَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَيِّنَ لَكُمْ وَنُقِرُّ فِى الْاَرْحَامِ مَا نَشَاءُ اِلٰى اَجَلٍ مُسَمًّى ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلًا ثُمَّ لِتَبْلُغُوا اَشُدَّكُمْ وَمِنْكُمْ مَنْ يُتَوَفّٰى وَمِنْكُمْ مَنْ يُرَدُّ اِلٰى اَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْلَا يَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَيْپًا وَتَرَى الْاَرْضَ هَامِدَةً فَاِذَا اَنْزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَاَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهٖيجٍ / "Yâ eyyuhen nâsu in kuntum fî raybim minel bağsi feinnâ halagnâkum min turâbin summe min nutfetin summe min alegatin summe mim mudğatim muhallegativ ve ğayri muhallegatil linubeyyine lekum, ve nugırru fil erhâmi mâ neşâu ilâ ecelim musemmen summe nuhricukum tıflen summe litebluğû eşuddekum, ve minkum mey yuteveffâ ve minkum mey yuraddu ilâ erzelil umuri likeylâ yağleme mim bağdi ılmin şey’â, ve teral arda hâmideten feizâ enzelnâ aleyhel mâehtezzet ve rabet ve embetet min kulli zevcim behîc." / Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz (düşünün ki) hiç şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra bir "alaka"dan , sonra da yaratılışı belli belirsiz bir "mudga"dan yarattık ki size (kudretimizi) apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da (akıl, temyiz ve kuvvette) tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hâle gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz, onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden iç açıcı çift çift bitkiler bitirit.] [23/MU’MİNÛN-14. / ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ اَنْشَاْنَاهُ خَلْقًا اٰخَرَ فَتَبَارَكَ اللّٰهُ اَحْسَنُ الْخَالِقٖينَ / "Summe halagnen nutfete alegaten fehalagnel alegate mudğaten fehalagnel mudğate ızâmen fekesevnel ızâme lahmâ, summe enşeé’nâhu halgan âhar, fetebarakallâhu ahsenul hâligîn." / "Sonra bu az suyu "alaka" hâline getirdik. Alakayı da "mudga" yaptık. Bu "mudga"yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir! Ayrıca, 4/NÎSÂ-1 âyetine bakınız.
Sadece bu âyetlerden, insanın (kadın-erkek ayrımı olmaksızın) aynı materyalden (ham maddeden) yaratıldığını anlıyoruz. Öte yandan, özet olarak Tevratta 1/Tekvin-27,28; 2/Tekvin-18,21-24; 3/Tekvin-16, 20 bölümlerinde; Havva’nın, Âdem’in kaburga kemiğinden yaratıldığı belirtiliyor ve bu mit İslâm’a da yansıyor. Bazı yerlerde Âdem’in "sol kaburgasından" ibaresi de var. Buna göre :1)Kadınlarda kaburga kemiği sayısının, erkeklerden fazla olması gerekmez mi? 2)Şayet "sol kaburga" söz konusu ise, erkeklerde (kadın-erkek kaburga sayısı farkı yanında) bir de erkeklerde sağ kaburga sayısının, soldakilerden 1 fazla olması gerekmez mi? soruları akla geliyor. İskeletleri tetkiki ettiğimizde kadın-erkek kaburga sayılarının aynı olduğunu görüyoruz. Bu da ilmî olarak Havva’nın, Âdem’in kaburgasından yaratılmadığı sonucuna varmamıza yardımcı oluyor. Kaynaklarım: HASENAT-5, TEBYÎNÜ’L KUR’AN c/I, KUTSAL KİTAP.
EN DOĞRUSUNU YÜCE ALLAH C.C. BİLİR.

Okudunuz mu?  Beden temizliği hakkında hadisler

Kosinüs
şaka mi yapıyorsunuz?
hiç mi biyoloji okumadınız?gENLerde kalıtsal yapı bilgileri mevcut zaten.
ademin bir kaburga kemiğinin eksilmesi nesli etkilemez.kaldı ki kaburga kemiğini kırıp yerinden söküp alınıp ondan havvanın yaratıldığı şeklindede olmayabilir.yani kaburga kemiğinden az bir doku örneğiyle Allah havvayı vucuda getirmis olabilir.ol demesine bakar neticede zira bugün bile teoride bir dokunun alınarak uygun laboratuar koşullarında modifiye edilerek o canlı türünü restoro etmek mümkün.Allah için hiçte zor olmaz zira insan bilimsel bilgiyi kullanarak bunu yapabileceğini düşünüyorsa Allah için hiç zor değil.bazi bilim kurgu filmlerinde de görmüşsünüzdür.hayal gibi gözüksede ilerde belki bulunan dinozor hücre bazlı örnekleriyle dinozor bile elde edilebilinir.uygun koşullarda hücrenin yeniden yapılanması sağlanabilir.işte Allah; ademin kaburgasından havvayı yaratırken havvaya has olan genetik bilgileri havvanın vücüduna vermiş olabilir.istediğini istwediği gibi değiştirir yaratmak O’na mahsustur lakin insan yaratmaz yapar.işte dinozor türü oluşturabilir bulunan fosillerle bu her ne kadar ütobik olsada teoride mümkün.fakat dediğim gibi bu yaratma değil yapmadır.Allah ise genetik kodlarda istediğini yapar.genotip özellikleri değiştirebilir.

Okudunuz mu?  Kadere iman ve kazaya imanla ilgili örnekler verir misiniz?

kaldıki farklı renkte ırkların olması da böyle olmuş olabilir.ademin genetik yapısında tüm ırklara ait mevcut genetik bilgiler saklı duruyor olabilir.örneğin adem beyaz olsa bile genin de siyah baskın gen,çekinik gen olabilir havvada ise beyaz baskın ve çekinik gen olabilir .neticede insan bezelye değil ki mendel genetiğini uygulayalım adem taşıyıcı olabilir neticede o bir ana babadan doğmadi.neyse fazla uzatmaya gerek yok aslında hersey gayet açık.az biyoloji bilmek gerek.biyolojiden anlamadan bu işleri konuşmak boş işler.

Okudunuz mu?  Haccın insan üzerindeki etkileri nelerdir?

imam
< Buna göre :1)Kadınlarda kaburga kemiği sayısının, erkeklerden fazla olması gerekmez mi? 2)Şayet "sol kaburga" söz konusu ise, erkeklerde (kadın-erkek kaburga sayısı farkı yanında) bir de erkeklerde sağ kaburga sayısının, soldakilerden 1 fazla olması gerekmez mi? soruları akla geliyor. İskeletleri tetkiki ettiğimizde kadın-erkek kaburga sayılarının aynı olduğunu görüyoruz. Bu da ilmî olarak Havva’nın, Âdem’in kaburgasından yaratılmadığı sonucuna varmamıza yardımcı oluyor. Kaynaklarım: HASENAT-5, TEBYÎNÜ’L KUR’AN c/I, KUTSAL KİTAP.
EN DOĞRUSUNU YÜCE ALLAH C.C. BİLİR. >

Bu fikir yanlı ve cahilce/bilgi olunmadan yazılmış.
Kosinüs gerek cevabı verdi teşekkürler

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Amcaları Ve Halaları Kimlerdir?

Kayıtsız Üye
Zorlama ile bilimsel bilgi oluşturulamaz. Tanrı’nın yaratması için "ol" demesi yetiyorsa Adem’in kaburgasına ya da kaburgasındaki dna’ya neden ihtiyacı olsun.
Kaldı ki semavi kitaplardaki bilgiler bilimsel değildir. Görmek isteyenler için binlerce örnek var zaten. Örneğin sadece kutsal kitaplarda geçtiği için üçüncü bin yılda dünyanın düz olduğunu savunanlar var. Mesele şudur ki gerçekleri görmek istiyor muyuz? Yoksa kendi cahaletimizden mutluluk mu devşiriyoruz?
Nihayet insanoğlu inanmak ister, zira insanın bilinçaltı yokoluş fikrini reddeder. Buna bağlı olarak anne-babadan aldığı dogmatik bilgi ve inanışı sorgulamadan savunur, mantıksız dahi olsa gerekçeler uydurur.
Halbuki yaşayan 7 milyar insanın sadece %40’ı semavi dinlere inanmaktadır. Yani bugün doğan insanların %60’ı Tanrı’nın gönderdiği kitaplara inanmayan diğer grupta yer almaktadır. O halde Çin’in ücra bir köşesinde doğup semavi dinler hakkında bilgi sahibi dahi olmadan ölme ihitimalimiz % 60’tır. O zaman da bilimle uzak-yakın ilgisi olmayan kaburga hikayesine bilimsel gerekçeler bulmaya gayret eder miydik acaba? Hiç sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Teknoloji tasarımında ilginç ama farklı modeller arıyorum

erkeklerde kaburga sayısı, erkeklerin kaburga sayısı, kadınların kaburga kemiği sayısı

Bu kategoride yer alan Duaların kabul olacağı hissi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın ve erkek kaburga sayısı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.