Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir?

Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir?

Kayıtsız Üye
Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir?


Cevap: Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir?

Hoca
Def Çalarak Yapılan Zikir caiz mi?

dini sorularSORU: Selamünaleyküm; Hocam benim gittiğim bir sohbet grubu var. Burada sesli zikir yapıyorlar böyle tef falan çalarak ilahi eşliğinde. Onlara sordum bu zikri Rasulullah a.s yapıyor mu diye evet dediler. Ama her zaman aklımda bir soru işareti oldu. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Hz havva ve hz ademin kaç çocukları var ve isimleri nelerdir?

CEVAP: Selamünaleyküm.
Asla öyle bir şey yoktur. Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellemin zikri şu anda namaz olarak bildiğimiz, Kur’an olarak bildiğimiz şeylerdir. Sabah namazından sonra oturup tespih yapmaktır. Kendinize daha berrak yerler bulun, onlarla da tartışıp bir mü’mini üzmeyin
Nureddin Yıldız Hoca

Okudunuz mu?  Nasreddin hocanın hayatında yapmış olduğu meslek yada meslekler nelerdir

Cevap: Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir?

Kayıtsız Üye
Zikir vardır hem de güdümle (def) yabilabilir .güdüm dinimizce vardır zikrullah peygamber efendimiz sav yapmistir. 4 cihari yar yapmistir sahabiler yapmistir. Hadislerle mevcuttur.


Cevap: Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir?

mum
< Zikir vardır hem de güdümle (def) yabilabilir >
Def ile zikir yapılıyor, sakıncası var mı tartışılır ama Peygamberimiz ve ashabı def ile zikrettiğini söylemek iftiradır.

Okudunuz mu?  Eşim ayrılma aşamasında idrarını - idrarlı adet kanı içirmiş

Kayıtsız Üye
ALLAH RAZI OLSUN kardesim dogrusu sende


Kayıtsız Üye
zikir kuranda dahi vardı. peygamberimiz (sav) ve sahabi zikr tesbih yapmışlardır. ancak tef eşliğinde toplu dönerek yani şimdiki tarikatlarde olduğu gibi zikir çekildiğine dair ne bir rivayet gördüm ne okudum ne duydum. yoktur demiyorum . varsa lütfen kaynağıyla gösterin sahih bir rivayet bizde kafa karışıklığından kurtulalım.

Bu kategoride yer alan Eşten gizli ikinci kadına yapılan imam nikahı sahihmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Def Çalarak Zikir Etmenin Dinimizdeki Yeri Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.