Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

Kula bela gelmez hak yazmayınca, hakda bela yazmaz kul azmayınca kardeşler bunu bir açıklarmızsınız.

Kula bela gelmez hak yazmayınca, hakda bela yazmaz kul azmayınca kardeşler bunu bir açıklarmızsınız.

Ümmü Süleym
Kardeşler bu söz benim içimi çok acıtıyor yani nasıl anlatayım başımıza gelen musibetler hep biz azdığımızdanmı geliyor anlayamıyorum bir türlü yani böyle düşünürsek o zaman ölüm falan yaşamışız yakınımızı kaybetmişiz bu musibetmidir yani bizim azdığımızdan falan mıdır özürdilerim ama bu lafı her duyduğumda yüreğime acı oturuyor sanki, benim yapım kendinde herzaman hata arayan bir psikolojim var böyle olunca da vicdan azabı yani ben azdım Allah korusun da hakettim mi oluyor bu rabbim razı olsun.

Okudunuz mu?  Bu akşam 2 kere gusül abdesti aldım. Ne yapsam şüpheye düşüyorum ACil bakar mısınız ?

Cevap: Kula bela gelmez hak yazmayınca, hakda bela yazmaz kul azmayınca kardeşler bunu bir açıklarmı

99/1
‘Iyilik gelirse Haktan, kotuluk gelirse kuldan bil’ sozu de buna yakindir. Genel mantik olarak pek zor bir sey yok. Imtihan dunyasindayiz. Eger ki biz salih bir amel islersek veyahutta dunya ya da ahiret için guzellik istersek rabbimiz bizi mukafatlandirir ve duamiza karsilik verir. Dolayisiyla iyilik Allahtandir ve bunu Allah’a atfetmeliyiz. Eger ki biz nefsimize ve seytana uyar, kebdimize zulmedersek rabbimiz ya bu dunyada veya ahirette (bu arada dunyada cezalandirilmak emin olun daha iyi) kotu amelimize mukabil bizi ihtar eder tabiri caizse musibetle kulagimizi buker. Kuranin pek çok yerinde rabbimizin iyiliklere misliyle kotuluklereyse bire bir karsilik verdigi yazilidir. Bu da aslinda rabbimizin ne kadar sefkatli oldugunu gosterir.
Elhasil konudan fazla sapmayalim. Dunyada basimiza gelen musibetler ahiretteki cezalarimizi belki hafifletir. Dolayisiyla musibetler aslinda bizim en basta azdigimizdan kaynaklanir. Acizane benim bir duam vardir size de tavsiye ederim:
"Rabbim bize iki cihanda da sihhat ve afiyet ihsan eyle. Bizi sirati mustakimden ayirma. Kalbimize hidayet ihsan eyle ve bizi bir an bile saptirtma…"
Allah utandirmasin… SELAMETLE…

Okudunuz mu?  Bir Rüyanın Tamamiyle Bilinçaltı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Cevap: Kula bela gelmez hak yazmayınca, hakda bela yazmaz kul azmayınca kardeşler bunu bir açıklarmızsınız.

Kayıtsız Üye
Bela ile musibeti birbirinden ayırmayı musibeti her kulun başına gelebilir eğer buna sabredip yolundan sapmassa mükafat olur yok eğer buna isyan edip azarsa bela olur

Okudunuz mu?  Cennetlik kadınlarada gilman mı verilecek? Cennetlik eşler birbirini tanımayacak mı?

hak bela yazmaz kul azmaz ise, hak bela yazmaz kul azmayınca sözü, hak bela yazmaz kul azmayınca

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz insanları nasıl uyarmıştır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kula bela gelmez hak yazmayınca, hakda bela yazmaz kul azmayınca kardeşler bunu bir açıklarmızsınız. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.