Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:19
missa8
Abone

Müslümanın ağzına sövülmesi küfür müdür ?

Müslümanın ağzına sövülmesi küfür müdür ?

Kayıtsız Üye
Müslümanın ağzına def-i hacet lafzı ile sövmek küfürdür deniliyor. Müslümanın ağzı dua ve zikir yeridir tamamda ozaman sen o ağızla başka türlüde millete sövemessin. Burda bir anlamadığım nokta var anlatır mısınız ?


Cevap: Müslümanın ağzına sövülmesi küfür müdür ?

99/1
Siz daha önce de böyle bir soru sormuştunuz ve cevap verilmişti. Neden aynı soruyu farklı türlü sorup duruyorsunuz? Hiç küfür etmeseniz daha iyi olmaz mı? Bırakın Müslüman’ı, bir kafire bile böyle laflarla muamele etmek günahtır. Peygamber asm demiştir ki: "Her kim bir zımmiye eziyet etse, şüphesiz ben onun hasmı ve düşmanıyım." Bir Müslüman’a sövmek direkt olarak küfür sayılmaz. Yine bir hadisle konuyu netleştirelim: "Kim bir Müslüman’a küfür ederse fasıktır, her kim onunla savaşırsa kafirdir." Buradan anlıyoruz ki Müslüman’a sövmek, günahtır, kul hakkıdır, fısk’tır ama küfür değildir. (HAŞA!) Allah’a %100 bilinçli bir şekilde sövmek küfürdür. Dinimiz her türlü haddi aşmayı yasaklamıştır, bu konuda dikkat etmek lazım.

Okudunuz mu?  Caminin avlusunda cemaatin abdest alması için yapılan yapı ismi nedir

Bir de sorularınızı daha açık bir şekilde ifade etseniz daha makbule geçer…

Selametle!


müslümanın ağzına sövmek, Müslümanın ağzına [def-i hacet lafzı ile] sövmek, Ağzına sıcayım demek günahmı

Bu kategoride yer alan Kuran kaç ayetten ve kaç cüzden oluşuyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanın ağzına sövülmesi küfür müdür ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.