Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:12
missa94
Abone

Erkekler altın kaplama saat kullanabilir mi ?

Erkekler altın kaplama saat kullanabilir mi ?

Kayıtsız Üye
Erkekler altın kaplama saat kullanabilir mi ?


Cevap: Erkekler altın kaplama saat kullanabilir mi ?

Hoca
Erkeğin Altını zinet eşyası, ipeğinde giyim eşyası olarak kullanılması haramdır. Peygamber Efendimiz önce bir altın yüzük takmış, sonra parmağından çıkararak Artık onu bir daha takmayacağım diye buyurmuştur. Fakat kaplama için bu hüküm değişmektedir. Yani bir saatin yüzde 50′ sinden fazlası altın ise kullanmak haram, az ise caizdir.

Okudunuz mu?  Kirvelik nedir? Dinimize göre kirve olan kimse ile evlenmenin hükmü nedir? Bazı yörelerde kirve ile evlenilmez diye bir

Kaynaklar:
-Ayni, Hidayet Şerhi
-Yardım Ali, Hz. Peygamberin Şemaili
-Celal Yıldırım, İslam Fıkhı
-Ahmet Şahin, Fetvalar

Bu kategoride yer alan Eğitim ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkekler altın kaplama saat kullanabilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.