Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:49
sizden07
Abone

Allah insanların yaptıklarına Göre sadece kızar ve hoşnut olur mu?

Allah insanların yaptıklarına Göre sadece kızar ve hoşnut olur mu?

psilocybn
Allah insanların yaptıklarına Göre sadece (kötü amelde) kızar ve (iyi amelde) hoşnutmu olur yoksa insana yaptıklarına göre başka şeylerde hissedermi


Yorum: Allah insanların yaptıklarına Göre sadece kızar ve hoşnut olur mu?

muvaffak
Kızmak ve hoşnut olmak, duyguların tümü aciz olan insana mahsustur. Her şeye gücü yetip tüm varlığın üzerinde olan, yaratıkların yaratıcısı için bu şekilde insanlaştırılıp söylenmesi uygun değildir. Allah, insan fiillerini yapmaktan münezzehtir. Hissetmek ile alakalı Kelamcılar/ İslam alimleri farklı şeyler söylemişlerse de kesin bir delilimiz yoktur. Kuran ve hadislerde Mümin olanların iyi hareketlerinden dolayı kendisinini "hoşnut" olduğu manasına gelen sözcükler kullanılmışsa da bizim ilk anlamda anlamamamız gerekir.

Okudunuz mu?  Ahir Zamanda mıyız?

Allah kuluna kizdigi için annesini alir mi, Allah kuluna kizarmi, Allah nelere kizar

Bu kategoride yer alan Annem Ve Babam Surekli Bana Laf Ediyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah insanların yaptıklarına Göre sadece kızar ve hoşnut olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.