Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Dedikodu yapan kişiyi susturmak farz mı?

Dedikodu yapan kişiyi susturmak farz mı?

hatalar
Benim arkadaş dedikodu etti ve benim onu susturmam gerekti bunu yapamadım ama konu değişmeye çalıştım ama keşke söleseydim diye çook pişman oldum. ne yapmalıyım


Cevap: Dedikodu yapan kişiyi susturmak farz mı?

Darusselam
gıybet edenleri uyarman gerekirdi bundan sonra uyarmayı ihmal etme iki üç kere uyardın diyelim susmazlarsa oradan uzaklaşman senin için daha hayırlı olur.

Okudunuz mu?  Allah'tan dünyanevi bir şey istemek doğrumudur?

Engel olmazsak, bizimle konuşurken gıybet yapanla suç ortağıyız. Çünkü gıybetin devam edebilmesi, bizim en azından dinliyor görüntüsü verebilmemize bağlıdır. Başkalarının gıybetine bilinçli kulak misafiri olan da gıybetin suç ortağıdır.

İlk yapmamız gereken, Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar 23 hadis-i şerifini hatırlamak olmalıdır. Bu söz sadece bizimle konuşanın yaptığı gıybeti değil; çevremizde, radyoda veya televizyonda yapılırken dinlediğimiz gıybetleri de kapsamaktadır. O anda kendimizi gıybeti yapılan kişinin yerine koymalı, bizden gıyabımızda bu şekilde söz edildiğinde rahatsız olup olmayacağımızı sormalıyız. Onuru zedelenen kişinin üzülmesi gerekiyorsa üzülmeli, hakkını savunması gerekiyorsa savunmalıyız.

Okudunuz mu?  Kendimi hiç iyi hissetmiyorum

dedikodu yapanlari susturmak için dua, gıybet yapan kişiyi uyarmak yınede o kişiyi gunaha sokar mı, dedikodusu yapılan arkadaşı uyarma

Bu kategoride yer alan İntihar etmek ile ilgili hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dedikodu yapan kişiyi susturmak farz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.