Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ?

Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ?

sstrn
Bizler nasıl böyle namaz kılabiliriz ?
İslam büyüklerinden huşu ile kılınan namazlar

< Veysel Karani Hazretleri kendini bildi bileli ömrü içinde bir gece yatıp uyumamıştır. Bir geceye, "bu gece leyle-i sücud" der, sabaha kadar secde ile geceyi ihya ederdi. Diğer bir geceye de "bu gece leyle-i kıyam" der, sabaha kadar ayakta ibadetle geceyi ihya ederdi. Bir gün:
"Namazda hûşu nedir? " diye soran bir zâta:
"Namaza durduğunda, biri keskin bir kılıçla sırtına vursa, kılıcın ucu göğsünden çıksa, yine hiçbir acı duymamandır." diye cevap vermişti. >

< İbn-i Zübeyr Hazretleri, yapılan bir saldırıda evde namaz kılıyordu. Atılan şey mescidin kapısına çarptı. Duvardan sıçrayan bir parça da İbn-i Zübeyr -radıyAllahü anh- ‘ın boğazı ile sakalı arasına çarptı. Buna rağmen o, ne namazını bozdu, ne rükû ve secdesini kısalttı. Bir keresinde namaz kılarken, Haşim isimli oğlu yanında yatıyordu. Tavandan bir yılan atıldı, oğluna sarıldı. Çocuk feryat etmeye başladı. Ev halkı yetiştiler bir gürültü koptu, yılanı öldürdüler. İbn-i Zübeyr namazını sükunetle kılmaya devam etti. Selam verdikten sonra:
"-Gürültüye benzer bir şey işittim, neydi o?" buyurdu. Hanımı:
"-Allah sana acısın! Çocuğun ölüyordu. Senin haberin olmadı mı?" dedi.
Buna karşılık İbn-i Zübeyr Hazretleri şöyle cevap verdi:
"-Allah hayrını versin! Eğer namazda başka bir şeyle ilgilenseydim, namaz nerede kalırdı?" >


Cevap: Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ?

mumsema
Namazda huşu için nice kitaplar yazılmış nice kitaplarda bölümler ayrılmış.
Huşusuzluk herkesin yakındığı bir konudur.
Forumda, namaz bölümünde "namazda huşu" ile ilgili bir başlık açmıştık: forumduasi.com/namazda-kalp-huzuru-husu/Namazda kalp huzuru (huşu’),

Okudunuz mu?  Abdest halinde yıkanan yeri kurutmak veya silmesi?

Okuduğum kitaplardan ve alimlerden dinlediğim kadarıyla anladım ki, Namazda huşu için tüm hayatın Kitap ve sünnete göre düzenlenmesi gerekiyor.
Yani sağlam/tereddütsüz bir imandan sonra, Salih amel ve günahlardan kaçmak huşu oluşmasına sebeptirler.
ve huşuyu öldüren en büyük etkenin günahlar olduğunu öğrendim.

Okudunuz mu?  Ateist hristiyan insanlar neden daha güzel oluyor buda müslümanlara imtihan mı

"Ben fare değilim" adlı bir hatıramı yazmıştım yıllar önce okumanı tavsiye ederim.


Cevap: Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ?

sstrn
Namazımda biraz huşu yakalıyorum(sureleri okurken anlamları aklımdan geçiriyorum,tesbihatları aklımdan geçiriyorum) ama yukarıda yaptığım alıntılarda ki kılan büyüklerimiz gibi olamıyorum öyle nasıl olabiliriz peki ?

Okudunuz mu?  Kadın kimin yanında başını açabilir

Cevap: Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ?

Yunus Ataüni
Allah (c.c) Kuran’da bir çok ayette mü’minlerin namazları hakkında şöyle buyurur: Onlar namazı huşu içinde kılarlar. Allah (c.c) böyle buyurur fakat huşu hakkında bir seviye veya derece söylemez. Her insan kendine göre namazı huşu içinde kılar. Bizim o insanlar gibi namazı huşu ile kılmamız biraz uzak bir ihtimal gibi geliyor çünkü o seviyeye ulaşmak çok çetin bir nefis cihadı gerektirir sonra dünyadan elimizi eteğimizi çekmemizi gerektirir ki bu ahir zamanda çok zor bir durum. O yüzden bizim namazı huşu ile kılmaya çabalamamız gerekir. Ayrıca bir müslüman namaza kalkıdığı zaman kesinlikle usanarak ve çekinerek kalkmamalı çünkü Yüce Allah (c.c) Kuran’da şöyle buyurur: Sabır ve Namaz ile Allah’tan yardım isteyin şüphesizki o (sabır ve namaz) Allah’a saygıdan kalbi ürperenler dışındakilere zor ve ağır gelen bir görevdir. ( Bakara 45 )
Namazla ilgili bir diğer konuda şu namaz insanı kötülükten alıkoyar buyuruyor Rabbimiz eğer hem namazı sürekli kılıyor hemde bazı günahlarımızda ısrarcı isek bu kılınan namaz ahirette insanın başına bela olabilir.. Allah korusun..

Okudunuz mu?  Çapak Namaza Mani midir?

Candle
namazda huşuya götüren 33 etken adlı kitabı almanızı ve okumanızı öneririm


sstrn
< çetin bir nefis cihadı gerektirir sonra dünyadan elimizi eteğimizi çekmemizi gerektirir >
Diyelim ki dünyadan elimizi eteğimizi çektik ama nefis cihadını nasıl yapacağız ?

< namazda huşuya götüren 33 etken adlı kitabı almanızı ve okumanızı öneririm >
Teşekkür ederim alıp okumayı düşünüyorum.

Bu kategoride yer alan İmtihanım: Ağır hastalık... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bizler nasıl huşu ile namaz kılabiliriz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.