Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:19
sizden8
Abone

Namazda yanlış okumalar namazı bozar mı

Namazda yanlış okumalar namazı bozar mı

sehervakti
Namazda sure de ve ya duada bunlardan bir yerini yanlış okuduk varsayalım ama yanlış okuduğumuz yer anlamı ve namazı bozuyor mu? bozmuyor mu? bilmiyoruz.Namazı tekrarlamamız gerekirmi?


Cevap: Namaz Sual

Fetva Meclisi
Yanlış kıraat namazı bozarmı kısaca

Değerli kardeşimiz: Dini bir kavram olarak "Lahn", Kur’an-ı Kerim okurken yapılan hatayı ifade etmektedir. Buna zelletü’l-kari de denir. Namazda yapılan kıraat hatalarının namazı bozup bozmayacağı konusunda fakihler bir takım ölçüler getirmişlerdir. Kur’an, kasten manası değişecek derecede yanlış okunursa namaz bozulur. Fakat Kur’an-ı Kerim’in okunuşunda yanılarak i’rab yönünden yapılacak hata, manayı ne kadar değiştirirse değiştirsin, namazı mutlaka bozmaz. Çünkü insanların çoğu, i’rabın şekillerini ayırmaya güç yetiremez. "İbrahime" kelimesinin sonunu "İbrahimu" şeklinde ötre ve "Rabbuhu" kelimesinin "Ba" harfini de üstün "Rubbehu" şeklinde üstün okumak gibi… "Na’budu" kelimesinin be’sini de "Na’bedu" şeklinde esre okumak böyledir. Geçmişte bir kasıt olmadan namazlarda kıraatı yanlış okumanızdan dolayı o kıldığınız namazlar geçerlidir. Bundan dolayı kaza etmeniz gerekmez.


Cevap: Namazda yanlış okumalar namazı bozar mı

sehervakti
Hocam Allah razı olsun fakat bide şöyle bişey var vakit çıkmadan kıldığım namazdaki hatayı öğreniyorum.(vakit çıkmadan) bunda tekrar kılmam gerekirmi?

Okudunuz mu?  Kız arkadaşımdan ayrılmak istiyorum

Saygılar


Cevap: Namazda yanlış okumalar namazı bozar mı

Candle
islam ilmihali namazda kıraat bölümünü okuyunuz


sehervakti
Allah razı olsun


rıfat
selamunaleyküm kardeşlerim sizlere bir sorum olacak ben ettuyatu suresinde bir kelimeyi yanlış okuyormuşum bu kelimeye harf ekliyormuşum ve anlamı değişiyormuş namazlarım bozulur mu ?yapmam gereken bir şey var mı?

Okudunuz mu?  Adıyaman Menzil Köyü hakkında ne biliyorsanız paylaşır mısınız?

sehervakti
Allah razı olsun bundan sonkraki namazlarına dikkat et öyleyse.

Bu kategoride yer alan Gusül alırken tırnakların içini temizlemek gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda yanlış okumalar namazı bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.