Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Peygamber Efendimiz elini hiç öptürmüş müdür?

Peygamber Efendimiz elini hiç öptürmüş müdür?

selam
Peygamber Efendimizin hiç elini öptürmüsmüdür?


Cevap: Peygamber Efendimiz elini hiç öptürmüş müdür?

mum
İslam’da El Öpmek Var Mıdır?

Sahâbilerin, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in elini öptükleri rivâyet edilmiştir (Ebû Dâvûd, Sünen, Kitâbu’l-Edeb, 5223). İki Yahudi’nin Resulullah’a gelip ona soru sorduktan sonra elini öptüklerini Tirmizî nakletmektedir (Tirmizî, Sünen, İsrâ Tefsiri, İbn Mâce, II, 1221).

Okudunuz mu?  Sevgili ile konuşmak günah mı

Kâb b. Mâlik ve arkadaşları, affedilmelerine ilişkin ayetler inince (bk. DARGINLIK Mad.) Rasûlullah’a giderek mübarek ellerini öpmüşlerdir. Hattâ peygamberimizin mübarek elini öpenlerin bile elleri öpülmüştür (a.g.e., s.42, Ahlâk Hadisleri Trc:Fikri Yavuz; İstanbul 1975, II, 352-353.)

devamı için forumduasi.com/e-f/6266-el-opmek.htmlTIKLA

Okudunuz mu?  Başkasının avret yerini görmekle güsül gerekirmi? iş gereği görüyorum

< SORU: Selamünaleyküm hocam.
Geçen gün bir hoca tv’ye çıkıp İslamda el öpme olmadığını, peygamberimizin hayatı boyunca el öptürmediğini söyledi.. Oysaki ben el öpme ile ilgili peygamberimizin el öptürdüğüne dair bir dolu hadis okudum… Örnek: Sahâbilerin, Peygamber (s.a.s.)’in elini öptükleri rivâyet edilmiştir (Ebû Dâvûd, Sünen, Kitâbu’l-Edeb, 5223). İki Yahudi’nin Resulullah’a gelip ona soru sorduktan sonra elini öptüklerini Tirmizî nakletmektedir (Tirmizî, Sünen, İsrâ Tefsiri, İbn Mâce, II, 1221). Zari İbni Amir (r.a.) şöyle buyurmuştur: Biz Medine-i Münevvere’ye geldiğimizde yüklerimizi bırakır bırakmaz hemen Rasulullah’a koşup onun elini ve ayağını öptük. (Ebû Dâvûd, Sünen, Kitâbu’l-Edeb, 5225) Abdullah b. Ömer (başından geçen) bir olayı abdurrahman b. Ebu Leyla’ya anlatmış (sonra) şöyle demiştir: Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.)’e yaklaşıp elini öptük. (Tirmizi, Cihad 36.) Fatıma, Peygamberimizin yanına girdiği zaman (Peygamberimiz) onun için ayağa kalkar, elini tutar, onu öper ve kendi yerine oturturdu. Şimdi soruma gelince hocam tv’ye çıkan o hoca bu hadisleri neden görmezden geliyor acaba bu hadislerin sahihliğine güvenmiyor mu da öyle bir konuşma yapıyor. Sizin görüşünüz nedir bu konuda?Allah’a emanet olun hocam..

Okudunuz mu?  Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu?

CEVAP: Selamünaleyküm.
Bir ibadet mantığıyla el öpme yoktur. Ashab ise sevgilerinden ve hürmetlerinden ötürü Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellemin elini öpmüşlerdir. Ulemanın elini öpmek de vardır. O zatın neden öyle dediğini ona sormalısınız.
Nureddin Yıldız Hoca efendi >


Cevap: Peygamber Efendimiz elini hiç öptürmüş müdür?

Kayıtsız Üye
Hocam fivarunlar ellerini opturdugu için Peygamber Efendimiz opturmedigini söylemişlerdir.

Okudunuz mu?  Sinirlenip yemin etmek

peygamberimiz el öptürür müydü, peygamber efendimiz elini öptürmüş müdür, peygamberimiz elini öptürdü mü

Bu kategoride yer alan Korsan Oyun Kul Hakkı Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimiz elini hiç öptürmüş müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.