Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Namazda vacibi geciktirmek

Namazda vacibi geciktirmek

sehervakti
Namazda vacibin geciktirilmesi

Bana vacipin gecikme sınırını saniye cinsinden verirmisiniz.Bu saniyeyi geçince sehiv secdesi gerekir gibisinden.rükun u bir türlü anlamadım çünkü.kimisi secdede 3 tespih söyler kimisi 1 o yüzden,neyse saniye cinsinden verin lütfen.


Cevap: Namazda vacibi geciktirmek

@hmet
Vacibin yanılarak geciktirilmesi sehiv secdesini gerektirir

Okudunuz mu?  Mutlaka kabul görecek dua

Bir vacibin yanılarak geciktirilmesi de sehiv secdesini gerektirir. Birinci veya üçüncü rekâttan sonra biraz oturulması, dördüncü rekâttan sonra beşinci rekât için ayağa kalkılması, sabah namazının ikinci rekâtından sonra üçüncü bir rekâta ve akşam namazının üçüncü rekâtından sonra dördüncü bir rekâta kalkılması gibi…
Birinci oturuşta (Kade’de) teşehhüd miktarından fazla oturulup üçüncü rekâta kalkmanın geciktirilmesi de böyledir.

Okudunuz mu?  Bilerek veya bilmeyerek küfre düşen birinin amelleri ne olur?

Cevap: Namazda vacibi geciktirmek

sehervakti
(Kade’de) teşehhüd miktarından fazla ne demek abim,bir de fatihayı subhanekeden sonra geciktirmek,fatihadan sonra zammı sureyi geciktirmek,secdeden kalkıp oturduktan sonra tahiyyatı geciktirmek vs vs bunlarda sehiv secdesi gerekli midir gerekliyse ne kadar gecikirse sehiv secdesi yapmak gerekir?

Bu kategoride yer alan Ölünce bize sorulan soruları ezberlemek gereklimi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda vacibi geciktirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.