Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
sizden8
Abone

Kuran’da namaz var mı

Kuran’da namaz var mı

azeri
Kuranda namaz anlamında kullanılan kelime nedir

bir tane alevi bana diyor ki kuranda namaz kelimesi geçmez yani namaz kılın diye ayet yok diyor sadece slat var yan ibadet edin diyor bir de din hocaları demiş buna ne diyim arkadaşlar bu kardeşime 😀

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna Ve Dua Okumak Için Mürşit Gerekir Mi?

Cevap: Kuran’da namaz var mı

mum
Kuranda namaz yoktur diyen ahmaktır.
Yaklaşık 100 civarı namazla ilgili ayet var


Cevap: Kuran’da namaz var mı

recepyilmaz_
Kelime olarak Farsça olan "namaz" geçmez, Arapça olan "salat" geçer. Alevi arkadaşımız bu konuda haklı ancak, "salat" kelimesine bakarak "Kur’an’da namaz kılmak diye bir şey yok" demek açıkça kötü niyettir. Sayın Mum’un söylediğine ek olarak şunu da belirtmek isterim, alemlerin efendisi yüce Allah, "salatların" vaktini açıklamıştır. Şayet bizim "namaz" adını verdiğimiz bu ibadet olmasaydı, Allah bu ibadetin vakitlerini açıklamazdı. Vakitler açıklandığına göre, fiiliyata geçirilmesi gereken bir ibadet olduğu açık değil mi?

Okudunuz mu?  İnsan akıllı olduğu için mi Allaha inanır, Allaha inandığı için mi akıllıdır

Selamlar…


Cevap: Kuran’da namaz var mı

Darusselam
Kur’an’da namazın nasıl kılınacağı ve şekilleri var mıdır?

Kur’an’ı tebliğ etmek yanında, onu açıklamak da Hz Ppeygamber (asm)’in ikinci önemli görevidir.

Eğer Hz. Peygamber (a.s.m)’in Kur’an’ın kapalı olan yanlarını açıklayan hadisleri göz ardı edilirse, bu takdirde, yalnız namaz değil, oruç, hac, zekât ve İslam’ın ön gördüğü daha pek çok muamelelerinin gerçek durumu havada kalır. Halbuki, bu saydıklarımızın hepsi de, en sağlam bir yolla bize kadar gelmiştir.

Okudunuz mu?  Bir kimse münafik olduğunu anlar mı

Hz. Peygamber (a.s.m),

"Beni namaz kılarken nasıl gördüyseniz, siz de öyle kılın."

"Haccınızın ibadet şeklini benden alın."

hadisleri bu konuya ışık tutmaktadır.

Hz. Peygamber (a.s.m)’in daha Mekke devrinden itibaren farz kılınan ve o günden bu güne kadar -nesilden nesile- aynen devam eden ve günde beş defa yerine getirilen namazın eda şeklinde tereddüt göstermek, izahı mümkün olmayan bir şeydir.

Okudunuz mu?  Borçtan kurtulmak için yapılacak dua

Soruda geçen veya buna benzer düşünceler nefis ve şeytanın birer tuzağı olarak görülebilir. Bu tuzaklara karşı dikkatli olmak ve onlara cevap vermek için de gerekli donanıma sahip olmak gerekir.

İbadetlerin esası Kur’an’da olmakla beraber bunların uygulamasını Peygamber Efendimiz (asm) Allah’ın bildirmesiyle bizzat kendileri yapmışlardır. Bununla beraber namazın farzlarına işaret eden ayetler de vardır:

Okudunuz mu?  Kendimi çirkin görüyorum

"Gönülden boyun eğerek, Allah’ın huzuruna durun." (Bakara, 2/238) buyurulur.

"Hani Evi (Kâ’beyi) insanlar için bir toplanma ve güvenlik yeri kıldık. «İbrahim’in makamını namaz yeri edinin», İbrahim ve İsmail’e de, «Evi’mi tavaf edenler, itikafa çekilenler, ve rükû ve secde edenler için temizleyin» diye ahid verdik."(Bakara, 2/125)

Okudunuz mu?  Hafızların görevi

"??…Kıyam edenler, rükûa ve sücuda varanlar için Evimi temiz tut."(Hac, 22/26)

"…Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun?."(Müzemmil, 73/20)

Namazı sadece dua etmek olarak kabul etmek, bu ve buna benzer ayetleri inkar etmekle beraber Peygamber Efendimizin (asm) açıkladıklarını inkar etmek anlamına gelir.


khrmn87
< Kuranda namaz anlamında kullanılan kelime nedir

Okudunuz mu?  Hiç gereği yokken yalan söylüyorum çaresi nedir?

bir tane alevi bana diyor ki kuranda namaz kelimesi geçmez yani namaz kılın diye ayet yok diyor sadece slat var yan ibadet edin diyor bir de din hocaları demiş buna ne diyim arkadaşlar bu kardeşime 😀 >
La havle vela kuvvete illa billah.Keşke yerinde ben olsaydım da o söyleyenin o namaz geçen ayetleri gösterseydim.Ne hallere düştük Rabb’im

Bu kategoride yer alan Gusülde bir yeri yıkadımmı yıkamadımmı diye düşünüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran’da namaz var mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.