Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:42
Sohbet
Yönetici

Evhamlı Kişiler

Evhamlı Kişiler

Hoca
5 dakika düşünülecek konuyu 1 saat düşünen, 1 şiddetinde üzülünecek konuya 10 şiddetinde üzülen bu kişiler duygularını düzene sokmada başarılı değildirler. Hep olumsuz senaryo yazma eğiliminde olan bu kişiler, en kötü ihtimalleri düşünerek zihinsel kaynaklarını tüketirler. Endişe, tasa ve korkuları düşünmekten zihinsel enerjilerini tüketen bu kişiler, diğer bilgileri işlemek için kaynak bulamazlar. Bunun için de dalgın ve unutkan olurlar; ortaya bir ürün çıkarmakta zorlanırlar. Bunu bir alışkanlık hatta bir yaşam tarzı haline dönüştürmemek için duygusal farkındalık kazanmak gerekir.

Okudunuz mu?  Göz Okuma Sanatı

Kaygı, aklı zayıflatır. Bu kişiler özgürce seçim yapamaz ve kolay karar veremezler. Akademik başarıları düşer. Tutarlı düşünemediklerinden bir kısır döngünün içine düşerler. Aşırı temkinli bir halde yaşarlar, korku içnde kontrolden çıkarak duygularıyla boğuşurlar.

Nevzat Tarhan
Kendinizle Barışık Olmak


Evham ve Vesvesenin tedavi yolu

maydın
Evham ve Vesvesenin tedavi yolu:

Birinci tedavi: Bu durumda en önemli mesele, heyecana yenilip telâşa kapılmamaktır. Böyle bir vesveseye kapılan insan telaşa düşmemeli, endişe etmemelidir. Telâş ve endişeye sebep olan şeyin gerçekte var olması gerekir… Üstelik insana bir zarar da vermez.

Okudunuz mu?  Ağaç yaşken eğilir (açıklaması ve hikaye örnekleri)

Bunun için insanın küfre iten şeyleri hayal etmesi onu küfre götürmediği gibi, edebe aykırı birşeyi düşünmesi de E edepsizlik olmaz. Çünkü bir şeyin hayalden geçirilmesi bir l karar ve hüküm sayılmaz. Bundan dolayı insanı bağlamaz, iyiliğinin veya kötülüğünün delili sayılmaz, hakkında bir sonuca götürmez. Oysa edepsizlik, kötü söz ve çirkin bir kelimenin ifadesi bir hükümdür. Küfrü ve çirkin sözü hayalinden geçiren insan bunu söylemiş değildir ki mes’ul durumda kalsın.

Okudunuz mu?  Aileye mektup

İkinci tedavi: Kalbe gelen çirkin sözler, edebe aykırı haller kalbten gelmiyor, bunun için kalbe ait değildir. Çünkü bu sözlerden kalb rahatsızdır; sıkılıyor, daralıyor. Kalbin bir ürünü olmadığı için bir kuruntu ve evhamdan başka bir şey değildir. Kalbten kaynaklanmadığına göre, şeytandan kaynaklanıyor, belki kalbe yakın olan şeytanın lemmesinden geliyor. Oysa kalbe ve hatıra gelenler, birer hayal ürününden başka I bir şey değildir Hayalden geçen çirkin şeylerin bir değeri, bir önemi yoktur

Okudunuz mu?  ELİF Be (Resimli(Kuran Öğrenin çocuklar)

Yanıt: Evhamlı Kişiler

eylül_05
Aşırı evham sahibi bir yakınım var… Her şey nasıl bu kadar en kötüye yorulabiliyor hayret ediyorum. Bu tip kişiler mutlu olmaları için tüm imkanlara sahipken mutlu olamamanın yolunu buluyorlar. gerçekten çok korkunç bir şey… Paylaşım için Allah razı olsun…


Soru: Evhamlı Kişiler

feyza gül
Allah onlara yardım etsın kendılerıde ıstemez oyle olmayı ama pozıtıf dusunseler daha iyi sanırım…

Okudunuz mu?  Kısa Keloğlan Masalları

thrdrmml
bilgiler için saolun


elifi
çünkü… bu bir hatalık o insanlar ne zor günler geçiriyorlar Allah bilir tutunacak bir el bekliyorlardır kim bilir evham içinde yaşamayı kimse istemez heralde..

siz istermiydiniz…


almila123
yazın için teşekkürler.Bence bu kişilerin hayata sıkıca sarılmaları ve olumlu insanları arkadaş edinmeleri gerekir.


Hesna
bu yazıyı hatırlıyorum 🙂


imagen
Evham ile okuduğum bu ikinci bir yazı. Bundan önceki yazıda bilimsel olarak açıklamasını okumuştum ve yazılan herşeyin bende olduğunu, beni anlattığını gördüm. Bu okuduğum ikinci yazıda da dini boyutu var ve anladım ki bende evham denen bişey var.

Okudunuz mu?  İslam'da Sorumluluk...

Sevindiğim bir nokta var; Aklıma gelen kötü düşüncelerden dolayı kalbimin kötü olduğunu düşünüyordum. Halbuki, rahatsız olduğumdan dolayı bu düşünceler kalbime geliyormuş.

Bir arkadaşım kalbi kötü olanların ayakları kaymaya müsaittir demişti. Benim aklıma bazen öyle şeyler geliyor ki bir an önce öleyim de müslüman olarak öleyim diye düşünüyordum.
Sonum hayır olsun.
Amin.
Bazı şeyleri anlatmaya çalışsanızda anlatamazsınız. Anlatılmaz yaşanır denen bişey bu…

Okudunuz mu?  Kendimden nasıl bahsederim

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bende bir evham hastasıydım ama Allah şifasını yaratmadığım bir hastalıkta yaratmadım diyo bunun şifasıda bir mürşidi kamile el verip ve yiğit olup o hastalığı yenmemizdir. Çünkü bu hastalık her insanda vardır ama aşırısı olanların yani evhamlıların aklı beyni kalbi daha gelişmiştir yeterki siz onlara doğru şeyleri öğretip Allahın yardımıyla onu yenmenizdir sonu büyük ve daimi mutlulukla bitiyo ve insan mutsuzluktan mutluluk çıkartmayı öğreniyo. ELBETTE ALLAHIN YARDIMIYLA.

Okudunuz mu?  Tağut nedir? Tağutun Kelime ıstilahi anlamı

Kayıtsız Üye
çok şanslısınız nefsiniz terbiye olmak istiyor 🙂

Bol bol abdest
Bir dosya kağıdına Allah’ımızın isimlerini yazıp uyuduğunuz yerde sağ yanınıza asıp okuya okuya uyumak
Ardından namazda okunacak duaları ezberlemek
O an geldiğinde namaza kalkış 🙂
Namazda size edilen eziyete karşı savaş alabildiğine savaş
İlk mesajda güzel kardeşimizin yazdığı zihin ve kalp arasındaki ikilemde savrulup durmak bazen yenilgi bazen zafer 🙂
Mütemadiyen ayetel kürsi okumak
Amentü ile sürekli imanı dil ile tazelemek
ve o an geldiğinde önce madden tüm vücudu teslim etmek
ve manen TESLİM OLMAYA çalışmak güzel peygamberimiz dahi başaramadığını layık olamadığını ifade eder ama biz denemekten vazgeçmemeliyiz 🙂
öyle bir yardım geliyor ki 🙂
Umarım bir faydam dokunabilmiştir…

Okudunuz mu?  Erken Kalkmanın Faydaları ve Yolları

TESLİM OLUN


Ezon
Ben onca yıl İlaç kullandım en güzel şeyi namaz ve zikirde buldum ilaç milaç yalan ama tedavi Oldum baktım Allah demek ki beni huzuruna çağırıyor dedim namaza başladım ama tam da geçmiş değil inşAllah geçer de geleceğe bakarım bende

Okudunuz mu?  Çoçuklar İçin Demet Gül Resimleri (Boyama Resimleri)

evham nasıl yenilir, evhamlı, evhamlı insanlar

Bu kategoride yer alan Gelin Kaynana İlişkileri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evhamlı Kişiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.