Anasayfa
9 Mart 2022, 17:05
sizden1
Abone

Hacet duası türkçesi ve arapçası

Hacet duası türkçesi ve arapçası

Ümit55
Öncelikle Cumanız Mübarek Olsun,Hayırlı Cumalar….Bildiğiniz,Denenmiş Hacet Duaları Var Mı ? Yardımcı Olursanız Sevinirim…Teşekkürler…


Cevap: hacet duası türkçesi ve arapçası

Darusselam
hacet duası türkçesi ve arapçası
Hacet (İhtiyaç) Duası

Abdullah bin Evfa (RadıyAllahü Anh)’dan rivayet edildiğine göre Resulullah (SallAllahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: Kimin Allah’tan bir dileği olursa, yahut insanlardan birinde görülecek bir ihtiyacı bulunursa, güzelce abdest alsın. Sonra iki rekât namaz kılsın. Sonra Aziz ve Yüce olan Allah’a hamd etsin ve Peygambere Selatü selam getirsin. Sonra (aşağıdaki duayı) desin. (Kaynak: Tirmizi, Salât, 479; İbni Mace, İkametüssalât, 1384)

Okudunuz mu?  Kız arkadaşım olması sakıncalımı ?

Hacet duası türkçesi ve arapçası

Hacet Duası
Duanın Arapça Okunuşu: ["Lâ ilâhe illAllahül-halimül-kerimü. Sübhânellahi Rabbil-‘arşil-‘azîm. El-Hamdü lillahi Rabbil-‘âlemîn. Es’elüke mûcibâti rahmetike. Ve’azâime mağfiretike. Vel-ganîmete min külli birrin. Ves-selâmete min külli ismin. Lâ teda’lî zenben illâ gafertehü. Ve lâ hemmen illâ ferrectehü. Ve lâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhamer-Râhimîn. Duanın Türkçe Anlamı: ["Halim ve Kerim olan Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Büyük Arş’ın Rabbi Allah, noksanlıklardan münezzehtir. Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Senden rahmetinin gereği olan şeyleri istiyorum. Yine mağfiretinin çeşitlerini, her iyilikten elde edinmeyi ve her günahtan selameti de senden isterim. Bağışlamadığın bir günah ve gidermediğin bir üzüntü bende bırakma. Rızana uygun olan benim dilek ve hacetimi de yerine getir, ey merhamet edenlerin en merhametlisi.

Okudunuz mu?  Küfre rıza nasıl olur ?

Cevap: hacet duası türkçesi ve arapçası

Ümit55
Resimli yazılı hacet duası için Allah Razı Olsun Kardeşim….
Hacet duası türkçesi ve arapçası


hacet duası Arapça, hacet duası arapça

Bu kategoride yer alan Bir nesne veya insan iki varlık olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet duası türkçesi ve arapçası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.