Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Kız arkadaşım olması sakıncalımı ?

Kız arkadaşım olması sakıncalımı ?

İnanc
Selamunaleykum müslüman bir kişinin kız arkadaşının olması sakıncalımıdır dinimizce caizmidir ?

Ancak bu kız arkadaş ile seviyeli şekilde konuşulacak .


Cevap: Kız arkadaşım olması sakıncalımı ?

CeyhuN_
Biryerden duyduğuma göre farklı cinsli kişilerin kan bağları veya nikahları yoksa kardeşlik ve din konuları hariçinde konuşması haram.

Peygamber efendimizin bir hadisine görede yukarıda ki nitelikleri taşımayan biri ile tokalaşmaktansa kafamızı bir metalin delip geçmesi bizim için daha hayırlıdır.


Cevap: Kız arkadaşım olması sakıncalımı ?

İnanc
Tokalaşma felan yok ..


Cevap: Kız arkadaşım olması sakıncalımı ?

CeyhuN_
Bu forum da bunu buldum ;

Genç Birinin Kız Arkadaşı Olamaz mı?

Soru:

Okudunuz mu?  Allah şahidim olsun ki dedim çok pişmanım...

Genç birinin kız arkadaşı olabilir mi? Olursa hangi koşullarda olur?

Cevap:

Olamaz. Bir erkek erkeklerle arkadaşlık yapmalı. Kızlar da kızlar ile arkadaş olmalı. Erkeğin kendisine nikâhı düşmeyen annesi, bacısı, halası ve teyzesi gibi kadınların dışında nikâhı düşen yabancı kadınlar ve kızlar ile yalnız kalması haramdır ve caiz değildir. Ancak okulda ve mahallede beraber bulunmanın sonucu olarak medeni münasebetler çerçevesinde mahremiyet sınırına girmeyecek şekilde bazı hususlarda yardımcı olmak mümkün ve caizdir. Burada da samimiyetten ziyade iffet ve ciddiyet esastır.

Allah’ın koyduğu sınırlara uymayanlar sonunda harama düşerler. En büyük günahlardan birisi de zinadır. Bu ise kadın erkek beraberliğinden kaynaklanır. Peygamberimiz (sav) Nikâhı düşen yabancı kadınla bir erkeğin yalnız kalması haramdır buyurmuşlardır. Kadının evinden çıkarken süslenmesi, koku sürünmesi ve yabancı erkeklerin dikkatini çekecek ve kalbini bozacak söz ve davranışlarda bulunması haramdır. Erkeğin ve kadının ciddiyeti davranışta ve konuşmada esastır.

Okudunuz mu?  Cünüpken tırnak ve saç kesmek caiz mi?

Namus ve iffeti korumanın, ahlaki temiz bir hayat sürmenin, temiz bir hayat ile Allah’ın huzuruna varmanın yolu iffetli yaşamaktır. Evlilik iffeti korumak içindir. Allahın emri ve peygamberin sünneti ve yolu budur.Bütün kötülülerin kaynağı nefse hâkim olmamak, şeytana uymak ve kadına itaat etmekten çıkar. Şehvetine ve nefsine hâkim olamayan zayıf erkektir. Zayıf erkekler yüzünden kadınlar erkeklere hâkim olur ve erkeğin değeri kadının nazarında sukut eder, daha erkeğe itaat etmemeye başlar.

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmemek

Bu konuda bütün dini kaynaklar müttefiktir.

Kız arkadaşlığının zararları:

Evli olmayan erkek ve kız arkadaşlığı samimi değildir. Riyakârlık, kıskançlık, iffetsizlik, ciddiyetsizlik, nefsin ve şehvetin esiri olmak gibi kötü huyların başlangıcıdır.

2. Severek birbiri ile arkadaş olanların sonu şeytanın ve nefsin aldatması, ileride evlenme düşüncesi ile zinaya ve hayâsızlığa götürür. Sonu evlilik ile bitmeyen beraberlikler çoğu zaman felaketle sonuçlanır.

Hiçbir erkek beraber olduğu kızı gerçek anlamda tanımaz. Çünkü bu gibi beraberlikler samimiyet, ciddiyet ve doğruluktan uzaktır. Kadının halinden kadın bilir ve bir kadını ancak kadınlar tanıyabilir. Günümüzdeki aile facialarının çoğu bu sebepledir. Bunun için erkeğin evleneceği kızı annesi, akrabası ile beraber seçmelidir. Fiziki güzellik en son ayrıntıdır. Ancak nefis sadece buna göre karar verir ve sonunda felaketi hazırlar.

Okudunuz mu?  İmanda Vesvese İle Alakalı Dört Hadis Ve Şerhi

Baba rızası olmadan nikâh dört mezhebe göre caiz değildir. Gizli nikâh böylece caiz olmaz. Baba ve anne rızası ve bilgisi dışında nikâh ancak dul kadının nikâhıdır. Dul bir kadının evlenmesi için babasına danışması ve rızasını alması gerekmez. İlan edilmeden ve şahitler huzurunda kıyılmadan nikâh olmaz. Bütün ilişkiler haram olur. Yalandan nikâh kıyıyoruz diyerek iki şahit huzurunda gizli nikâh duasını okumakla nikâh olmaz. Genç bir kızla böyle bir evlilik ve beraberlik caiz değildir. Maalesef dindar aileler bile böyle hileli nikâh ile kız-erkek beraberliğine ve arkadaşlığına göz yumuyorlar sonra bu felaket nereden başımıza geldi diye dövünüyorlar.Bu beraberliklerin ve arkadaşlıkların sonu felaketle ve aile faciası ile bitiyor ve en çok kadın zarar görüyor. Her şeyden önce evlilik ile sonuçlanmayan bir beraberlik kadını lekeler ve gelecekte aile hayatında sadakati zedeler. Bu da iyi bir aile yuvasının engelidir.

Okudunuz mu?  Sıranın üstünde ALLAH yazısı

Akıldan ziyade hissiyata esir olan gençlerin bilhassa gurbetteki arkadaşlıkları nefsanî ve şehevani olmaktan öte gitmez. Bu ise samimi arkadaşlıkla asla bağdaşmaz. Her şey gibi arkadaşlık da yalanlar ve menfaatler üzerine bina edilir.

Nikâh, ecel ve rızk takdir edilmiştir asla şaşmaz. Evlilik ile sonuçlanmayan kız erkek arkadaşlığı gelecekteki aile saadetini, ciddi hürmeti ve sadakati zedeler. Böyle bir ailenin çocukları üzerinde bile kötü etkisi olur.

Okudunuz mu?  Bu anlattıklarım kul hakkına girer mi?

Nikahın şartlarından birisi ve en önemlisi Vatı’dır. Yani nikâhtan sonra gerdeğe girmek ve kadın erkek ilişkisinin olmasıdır. Bu olmadan nikâh tamamlanmadığı için nişanlıların dahi yanlarında başka bir akrabası olmadan yalnız gezmesi ve konuşması caiz olmaz, haram olur. Zamanımızda cehalet yaygın olduğu için maalesef bu gibi beraberliklere müsaade ediliyor ve sonunda kadının hukuku zayi oluyor. Daha sonra kurulacak mutlu yuvalara da engel oluyor veya zedeliyor. Cehalet yanlış bilmektir. Herkesin her şeyi bildiğini iddia etmesidir. Gerçekler ayrıntılarda gizlidir. En küçük bir ayrıntı büyük yanlışların sebebidir. Nikâh meselesi de böyledir ve en küçük detay dediğimiz bir Vatı’ ve Babanın rızası meselesi kale alınmayınca büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu gibi meseleler gizli olduğu için ilan edilmez ama dedikodunun da önü alınmaz. Bu da aile saadetini mahveder. Önce beraber yaşayan ve sonra ayrılan kız ve erkeklerin ruh derinliklerinde ne gibi fırtınalar ve yaralar aldıkları ve alacakları çok iyi düşünülmeli.

Okudunuz mu?  Odada aile albümü ve dolaplarda aile fotoğraf bulundurmak caiz mi?

Zamanımızda aşk da sevgi de genellikle yalandır ve menfaat üzerine kurulur. Aşk zaten sevgide ifrattır ve her ifrat da zararlıdır. Zamanımızda aşk sözü alan ve menfaatin adıdır. Gerçek aşk evliler arasında yaşanır.Bunun dışındaki aşklar ruh hastalığıdır. Dinin ve aklın kontrolünde olmayan her şeyin sonu felakettir. Maalesef zamanımızda helal para, gerçek dost az bulunur. Bu da samimiyetle ve kurallarına uymak ile olmalıdır.

Okudunuz mu?  Namazda sesli Yarabbi Şükür demek namazı bozarmı

Kız-Erkek arkadaşlığı asla olmaz. Genç erkek ve kızlar iffetlerini korumalı. Arkadaş olmakta samimi iseler aileleri ile görüşerek evlenmeli ve sorumluluk altına girerek samimi birer eş ve arkadaş olmalıdırlar.

Son olarak peygamberimiz (sav) buyurdular ki: "Veliden izinsiz nikâh sahih olmaz" "Kadın kadını evlendiremez. Kadın kendi başına da evlenemez. Zani kadın kendi kendine evlenen kadındır."
Kütüb-ü Sitte, İbrahim Canan, 6544 ve 6545 Nolu hadisler.

Okudunuz mu?  İlk sela ve ezan ne zaman okundu?

imam
< Selamunaleykum müslüman bir kişinin kız arkadaşının olması sakıncalımıdır dinimizce caizmidir ?

Ancak bu kız arkadaş ile seviyeli şekilde konuşulacak . >
ve aleykumusselam.
Başkasının namusu ile ilişki/arkadaşlık zaten seviyesizliktir.


İnanc
peki teşekkür ederim


HAMMADUN
Bu hususda İnşaAllah şu ölçüyü kullanabilirsiniz….

Siz size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayınız….. Siz kendiniz için istediğiniz bir şeyi, başkaları içinde istemedikçe imanınız kemal bulmamıştır.

Hülasa bir kız kardeşiniz olsa ve onun bir başkasıyla her ne suret şekil ve şartta olursa olsun arkadaşlık yapmasını istemiyorsanız. Sizde arkadaşlık yapmayı temenni ettiğiniz için bu kuralı kendinizde tatbik ediniz. Edemiyor ve nefs’inize yenik düşüyorsanız, imanınızdan şüphe ile tövbe ediniz.

Okudunuz mu?  Allah Lafzı nasıl okunur

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Bu kategoride yer alan Küçük Boya Lekeleri Abdeste Engel Midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız arkadaşım olması sakıncalımı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.