Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Kız arkadaşım hiç olmadı.

Kız arkadaşım hiç olmadı.

hayırlısı23
Merhaba arkadaşlar kısaca kendimi tarif edeyim. Üniversite son sınıf öğrencisi başarılı daha önceden Amerika’ya öğrenci değişim programı ile gitmiş, bir çok konuda üniversitede sosyal aktivitelere katılımda tavan yapan, eğitimli bilgili, kötü bir tane bile alışkanlığı olmayan birisiyim. Hedefim bir an önce okulu bitirip iş sahibi olup evlenmek, günaha girmemek ve hayatımı kurmak için. Ama bırakın evlenmeyi bugüne kadar ne bir kız arkadaşım oldu ne de beni seven birisi ya da benden hoşlandığını hissettiğim birisi. Şu güne kadar anladığım bir şey varsa o da; ya paran olucak zengin olucaksın kızlar sana gelicek, ya çok kaslı dış görünüşü çok yakışıklı birisi olucaksın ya da serseri serseri davranıp kızların gönlünü çelicek onları kendine aşık ediceksin. Bu ne biçim bir zaman bu nasıl bir toplum bıktım artık. Ne hayattan bir amacım kaldı ne de bir hedefim var artık. Efendi efendi davrandım bugüne kadar hiçkimseye kaba davranmadım ne bir kötülük ettim hep iyilik etmeye çalıştım. Ama gelgelelim efendilik bu devirde alay konusu oluyor. Dışlanıyorsunuz. Aşağılanıyorsunuz. Ben de mi bir sorun var arkadaşlar? Artık dini sorgulamaya başladım. Beni bu hale kim getirdi. Acaba büyü mü yapıldı yoksa musallat bir şey mi var? Şizofren miyim ruh hastası mı oldum acaba? Kendimi rüyada gibi hissediyorum bazen. O kadar psikiyatriste falan da gittim ama tek yaptıkları depresanı dayayıp iyi olacaksın demek. Lüften birisi yardımcı olsun ben ne yapıyorum ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Borsa oynayarak kazanç elde etmek haram mıdır?

Yorum: Kız arkadaşım hiç olmadı.

VESSELAM
Bu konunun Dini sorgulamayla bir alakası yok şeytan fırsatı bulup vermiş vesveseyi Dini sorgula diye. Sorgulayabilirsin ama dikkatli ol.

Mıhmar İbnu Mu’aviye radıyALLAHu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam’ın şöyle söylediğini işittim:
"Uğursuzluk yoktur. Ancak üç şeyde uğur olabilir: Kadında, atta, evde."
(Kütüb-i Sitte, 6579)

Peygamberimiz, Hz. Ali Efendimize hitaben buyurdular ki:
"Ya’ Ali üç şeyi geciktirme: Vakti gelen namazı hazır olan cenaze ve dengini bulan bekar kadını evlendirmek."
(Vakti gelmemiş anlamına gelebilir)

Okudunuz mu?  Niyette Şirk Nedir

Benim bilgim bunlardır nette biraz evlilikle ilgili araştırma yapabilirsin. Daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.


Yorum: Kız arkadaşım hiç olmadı.

hayırlısı23
Teşekkürler Vesselam cevabın için. Peki bu devirde düzgün bir bayan nasıl bulabiliriz tavsiyen var mıdır? Bir hafta birisiyle gönül eğlendiren bir kız bir başkasıyla aylarca takılıp gezip tozduktan sonra sıkılıp yine başka bir partner bulmakta ve hayatını böyle devam ettirmekteler. Bu tarz bayanları nasıl anlarız nasıl doğru dürüst bir bayan buluruz?


Yorum: Kız arkadaşım hiç olmadı.

VESSELAM
Bu konuda herhangi bir fikrim yok ama bildiğimiz şu şey vardır İnsan 60 yaşında dahi olsa evlenemdiyse bu kaderinde yoktur. Kendiniz uygun bir bayan aramanız gerekmez. Karşıdaki kişide uygun biri araması gerekmez. Eğer kaderinizde evlenmek varsa iki kişide ortak yerde buluşur. Geçici sevgili/partner vesvesesine sakın düşmeyin. Peygamber efendimizinde dediği gibi "Uğursuzluk yoktur, fakat 3 şeyde olabilir Kadında, atta, evde. Allah size uygun bir eş nasip etsin demekten başka bir şey söyliyemem 🙂

Okudunuz mu?  İmamı Şafii'ye göre kız elinin erkek eline temasında abdest bozulur mu?

Hüda
Selamun aleykum kardesim,

Kardesim. Kiz arkadaşinin hiç olmamasi çok iyidir. Cünki kiz arkadaşi olupta, zinaya düsmeyeni hiç tasavvur edip düsünemiyorum. Mutlaka erkek-kiz-arkadaş iliskiler zina ile sonuclanir. Zina en büyük günahtir. Burada tatli gelir, fakat Allah (c.c.) faturayi çok agir ödetir, hem bu dünyada hem öte dünyada. Allah (c.c.) neyi yasakladiysa, seni sevdigi için yasaklamistir. Allah (c.c.) isterki, senin sana hürmetli ve sadik esin olsun. Mümkünse görücü usülü evlenmeye bak. Internetden bulmak, veya rastgele sokakta, surda burda taniyip evlenmek kumara benzer. Allah (c.c.) isini kolaylastirsin.


loser
< Şu güne kadar anladığım bir şey varsa o da; ya paran olucak zengin olucaksın kızlar sana gelicek, ya çok kaslı dış görünüşü çok yakışıklı birisi olucaksın ya da serseri serseri davranıp kızların gönlünü çelicek onları kendine aşık ediceksin. >
Türkiye’deki kızları çok iyi özetlemişsin. Bu kızlar tam ortadoğu insanı kafasındalar. Kültürlü ve kibar insan ortadoğu ülkelerinde küçümsenir. Ama serseriysen, kıroysan, kabadayıysan senden kralı yok :S Zaten bu devirde evlenmek çok zor. Ben de evlendim fakat şu anda full borçtayım. Eşim ile aram da pek iyi sayılmaz. Düğün masrafları yüzünden faize de bulaştım. Saçma salak adetler, gelenekler yüzünden hepsi.

Okudunuz mu?  Makyajli bir kadın kuran okuyabilir mi?

hayırlısı23
loser arkadaş öncelikle beni destekleyen ilk kişi olduğun için teşekkür ederim. Gerçekten bu ülkenin saçma sapan adetlerinden bıktım. El öpmezsin saygısızlık olur, amca abi demezsin terbiyesizlik olur, cidden anlamıyorum. Düğün masrafı demişsin mesela o da var şimdi evlenecek olsan kız tarafı diyecekki beyaz eşyalar mobilyalar erkek tarafından, düğün arabaları erkek tarafından daha doğrusu herşey erkek tarafından en aşağı 50 bin lira masraf yapıyorsun evlenmek için. Ne var yani Hollywood filmlerinde görüyoruz birbirini seven iki kişi kiliseye gidiyor evleniyor yanlarında yakın arkadaşları dostları ile ufak bir seramoni sonra mutlu mutlu dünya evine giriyorlar. Bizde öyle mi yok nikah kıyılır yok söz kesilir, her birine ayrı bir yüzük ayrı bir hediye. O yetmez yüzlerce insana davetiye gönderirsin düğün salonu kiralarsın kulağını sağır edercesine müzik açarlar kuruyemiş dağıtılır, konvoy önünü kesen bahşiş teröristleri ayrı bir mevzu.. Bazen düşünüyorum da Hristiyan kökenli kadınların bir kısmı çoğu Müslüman kadından daha inançlı ve dürüst bir hayat yaşıyorlar, yalan dolan olmuyor kocalarına sadıklar. Kredi kartını ödeyemediğin ya da lüks bir araban evin olmadığı için seni iki günde terketmiyorlar. Büyük ihtimalle Türk kızlarına karşı büyük bir nefret duymaya başladım gibi ki hakediyorlar da ; gitsinler serseri,kıro, çalan çırpan siyasetçi çocuklarıyla gezsinler tozsunlar, elbet bunların da hesabını öderler heralde öbür tarafta… Öyle içimi döktüm kusura bakmayın çok doluyum

Okudunuz mu?  Meni mi idrar mı ?

Hüda
Selamun aleykum hayirlisi23 kardesim,

Sana tamamen katiliyorum. Bende Avrupada yasayan mühendis bir gencim. Evlenmeyi bir türlü beceremedim, cünki hanimefendiler beni begenmiyor. Sakin ve dinine düskün birisiyim, buda dizilerdeki o prenslere hiç uymuyor, kizlara itici geliyor. Dedigin gibi bizim akilsiz, suursuz kizlar, yüzyillardir mutlu yasayip süre gelen Osmanli Nine ve dedelerimizin adetini birakti, nerde abdestsiz gevurlarin bidatlari varsa onlari benimsedi. Hic süphem yokki böyle yapan hanimefendiler ya bu dünyada, yada öte dünyada bundan dolayi muhakkak ama muhakkak çok dert ve sıkıntı cekecekler, cünki fitne ve fesadin ana kaynakları haline geldiler. Evlilik parasi biriktirene kadar canin cikar, bir sürü masraf. Sonra evlenirsin, evlendigin kiside degerini bilecekmi bakalim. Bu zamanda öylesini bulmak zor. Gezdireceksin, tozduracaksin, saklabanlik palyonculuk yapip eglendireceksin. Yok beni gezdir, yok bana sunu al, yok romantik yol falan falan.. Ne hale getirdiler evliliyi be Ya Rabbi. Sikayetciyim.

Okudunuz mu?  Evlilik için görüşmeye gittik sizdende bazı konular da yardım istiyorum

hayırlısı23
Aleykum selam aynen Hüda kardeş şu anki fitne ve fesadın ana kaynağını bunlar doğuruyor hep. En efendi en temiz erkekleri bile iki makyaj ve dokunuşlarla bakışlarla dinden yoldan imandan çıkarabiliyorlar sırf parasını yemek ya da gösteriş yapabilmek ya da başka bir kendi emeli için. Dilerim ki Allah’tan bu tarz kızlar cehennemin dibinde yanarlar. Bedduayı hakediyorlar bu tipler. Özellikle bizim ülkede bunlardan çok var.. Tiksiniyorum bunlardan! Kötülediğiniz gavur kadın dedikleriniz sizden daha kanaatkar ve namuslu davranıyorlar be!! Türk kızları artık kendinizin dünya güzeli olmadığınızın ve iğrençliklerinizle o kadar erkeğe zulüm ettiğinizin farkına varmalısınız!

Okudunuz mu?  Valla kuran çarpsın yemin kefareti gerekir mi

Hüda
Böyle dedigimiz vakitdede böyle cevap gelebilir: "Dünyada iyi olan türk kizlarida var". Evet olabilir, fakat binde biri, oda piyango gibi bizemi rastgelir.. Bende beddua ediyorum, cünki actiklari zarar çok büyük.
Ayni zamanda anne ve babalarimiz hesabi nasıl verecekler onuda bilemem. Ben mesala babama yillardir ihtiyacimi dile getirdim, sonunda babalik sorunlulugunu "Görücü usülü bu zamanda bitmistir, Internetden kendin bul" diyerek bir pacavra gibi atmistir. Anne Babalarin bu kadar kolay Allah katinda yakayi kurtaricaklarini sanmiyorum.
Anne Babam ben kücükken söyle dedi: Oglumuz okuyacak adam olacak
Okuduk yillarca, okul bitti ise girdik: Oglum para biriktir evlenirsin
Annem vefat etti, Babam vurdumduymaz 30 yasini gecmisim, halaha bir yuvam yok. Ogullari okudu, fakat oglunu aksam eve gelince sicak bir muhabettle karsilayacak kimsesi yok.

Okudunuz mu?  Elhamdullah ne demek?

hayırlısı23
Allah rağmet eylesin kardeş, mahşer günü boynuzlu koç boynuzssuzdan hesabını alacaktır diye bir laf duymuştum, elbet bizde hakkımızı alırız öteki tarafta, kimsenin hakkı kimsede kalmaz, Rabbimiz büyük


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. 23 yaşındayım. Ve bu yaşıma kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Hiç bir kızla konuşamadım. Sadece okulda bazen bir şey sormak için kızlarla konuşuyorum, o duygunun çok güzel olduğunu biliyorum keşke eşimle de böyle konuşsam diyorum.
Kız arkadaşım olsa belki ilerde ileriye giderek ciddi bir şekilde nikah yaparız. Ama yok maalesef yok olmuyor. Beni sevecek bir eş arkadaş istiyorum çünkü olursa bende eşimi çok seveceğim.
Ama başka ailelerden bir kız arkadaşım yok olmuyor. Ve buda beni şunu düşündürüyor;

Okudunuz mu?  Dua ederek kader değişir mi?

Bir tane uzaktan kız kuzenim var normal hayatta fazla konuşmam onla. Çünkü onu sevmiyorum onunla evlenmek istemem çünkü içimde ona karşı sevgi saygı yok.
E şimdi hiç başka ailelerden kız arkadaşım olmadığına göre, Allah bana kuzenimle mi Evlenmeyi Nasip Edecek?
Kuzenimi sevmiyorum onla evlensem mutlu olamam. Ama başka ailelerden sevimli bir eşle evlensem onu çok severim dolayısıyla evliliğim mutlu olur.

Yani demem o ki: artık ümitsiz olma durumuna geldim. Kuzenim den başka biriyle evlenemeyeceğim galiba. Ama onunla da evlenmek istemiyorum. Ben kalben sevebileceğim bir eş arkadaş istiyorum.

Okudunuz mu?  Doğum yapmanın fazileti ve doğum yapan kadına sevap verilir mi?

Kuldurdileyen
Biri size hiç kız arkadaşının olmadığını söylerse bu onun şüphesiz Rabbi tarafından bundan korunduğu içindir. Sırrıdır Rabbiyle arasında. Sırrını açığa vurana ne olur? Şeytan hızlıca onun gönlünü sarıp bu korumanın kaldırılması için ona kendisi için şer duaları ettirir. Şükür gerektiren bu koruma şükür dairesinden çıkar zillete uğrar. Ey okuyanlar nerde Rabbinizin nasıl koruduğunu akl ederseniz hemen şükr edin ve bu sırrı gizleyin. Sizde kendinizi sakın zillete uğratmayın. Bizim Allah tan başka esirgeyenimiz yoktur. İyiliğe kötülükle mukabele etmeyin. Sadık kullar olunuz. Sırrınızı saklayınız.

Bu kategoride yer alan Biyoenerji günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız arkadaşım hiç olmadı. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.