Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu?

Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu?

alonsof1
Selamün aleyküm dostlarım. Ben 22 yaşında üniversite öğrencisi olan bir öğrenciyim. Çok şükür namazımı kılıp oruçumu tutuyorum çok şükür günahlardan sakınıp sımsıkı dinime bağlıyım.

Fakat şu yaşıma kadar hiç kız arkadaşım olmadı arkadaşlarımın benden küçüklerin bile sosyal medya uygulamalarında bir sürü kız var bende hiç yok. Ve buna üzülüyorum çünkü benimde yanımda hayırlı bir arkadaş olsun ciddi bir ilişkinin başlangıcı niyetine istiyorum.

Okudunuz mu?  Çizgifilm Karakterlerini Sevmek Günah Mıdır

Böyle birbirimize yardımcı olacağımız birbirimizi seven hayırlı bir arkadaş istiyorum yanıma yakışan hayırlı bir arkadaş. Her namaz dan sonra kendim dahil herkes için dua edip herkes için kendim için hayırlı eş nasip etmesini Allah tan istiyorum.

Çünkü böyle konuşabileceğim, vakit geçirebileceğim hayırlı huylu güzel güler yüzlü bir kız arkadaşımın olnasını istiyorum.
Bunun için bir sosyal medya kullansam olur mu böyle günah olur mu?

Okudunuz mu?  Evlenememek Ve Bunalım (Biraz uzun)

Yorum: Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Eş bulmanın yolu "tanışık" olmaktan geçiyor. Tabii günümüzde "tanışık" olmanın yollarından birisi de "sosyal medya"…

Harama düşmeden eş aramak maksadıyla "tanışık" olmakta bir zarar yok. Ama İslam’da evlilikten önce "kız arkadaş" diye bir kavram yoktur. Çünkü müslümanlar evlilik öncesi "deneme" ilişkisi dediğimiz ilişkiyi yaşamazlar.

Okudunuz mu?  Kel bir ünlü var o ünlünün fotoğrafını koyarak kel adam diye sayfa açmıştım bu günah mıdır?

Aşık olabilirler ki bu Allah’ın bize lütfettiği harika bir duygudur. Sevdiği kimseye güzel sözlerle iltifat edip O’na duygularını açıklayabilirler. Ancak bunun altında hep "evlilik" düşüncesi vardır. Aksi takdirde günümüzde ve geçmişte olduğu gibi "gönül eylemek" yoktur, ya da ne yakışıklıyım/güzelim, erkekler/kızlar etrafımda pervane oluyor düşüncesiyle "tatmin" vardır.

Okudunuz mu?  Kendine Beddua Eden İnsan Kefaret Verir Mi?

Sen böyle düşünüyorsun demiyorum. Zaten yazdığın gibi müslüman bir genç olduğun için böyle birşeye kalkışmazsın. Yalnızca burayı okuyan başka gençler olursa bilsinler diye yazıyorum

Facebook, twitter gibi sayfalar açıp orada islami paylaşımlar yaparak, haram olan, şehvete çağıran ve resim, paylaşımlar yapmadıkça senin de evlilik amacıyla konuşmanda sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Cinsel ilişkiye girerken aklıma cinsel ilişkiye girersen kız kardeşin ölür gibi düşünceler geçiyor

Keşke müslüman gençleri buluşturabileceğimiz, ilim ehlinin de danışmanlık yapacağı özel sitelerimiz olsa. Ama ne yazık ki bu konuda hep geç kalıyoruz.

Burada müslüman kızlarla yapacağın konuşmaları, kendi annenle, kızınla (gelecekte) kız kardeşinle yabancı bir müslüman erkek nasıl konuşursa öyle yapmalısın. Sınır budur.

Selametle, Allah hayırlı kısmetler nasip etsin.

Okudunuz mu?  Yağ necis midir?

Yorum: Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu?

Kayıtsız Üye
Genellemek tabii ki doğru değil ancak sosyal medya üzerinden tanışma isteği gönderdiğin bir kişiyi çok iyi araştırman gerekiyor. Mâlum , bir günde onlarca tanışma isteği sosyal medya ortamında aynı kişiye gidiyor ve kabul ediyorlar. Senden önce herhangi biriyle senin konuşacağın düzeyde görüşmeler yaptığına inanıyorsan ya da aynı anda birden çok kişiyle sosyal medyadan görüştüğüne inanmıyorsan sosyal medya üzerinden tanış. Umarım senin gibi temiz bir kişi "yedekte bekletilenler" listesine alınmaz.

Okudunuz mu?  Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

Yorum: Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu?

alonsof1
Amin. Cümlemize inşaAllah. Hocam çok teşekkür ederim çok iyi anlattınız her şeyi anladım. Yani bir sakınca yok.

Peki hocam şunu sormak istiyorum, peki acele etmesem beklesem nasıl olur ? Yani daha mezun olacağım vs gibi inşaAllah işlerimi bitirmem gerek.
Yani acele etmeden beklesem sonra Facebook Twitter Instagram açsam olur mu?

Okudunuz mu?  Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim?

Omer Faruk
Artık bu sana kalmış kardeşim. Allah seni ve senin gibi müslüman gençleri sırat-ı müstakimden ayırmasın. Sizlere hayırlı eşler ve işler nasip etsin.

Unutma sen HAKKI talep ettikçe Rabbin hep yanında olacaktır. Müslümanların kendi dışında müslümanlar için yaptığı dua müstecaptır. Sen de diğer kardeşlerine dua et..

Okudunuz mu?  Beyaz akıntıdan sonra gelen açık turuncu akıntı için tekrar gusül gerekir mi

Allah’a emanet ol!


alonsof1
Evet hocam Amin. Sizde Allah a emanet. Teşekkür ederim. Allah afiyetli sağlıklı hayırlı bir ömür size sevdiklerinize ve bütün müslümanlara Allah nasip etsin inşaAllah. Zaten kendime ve bütün müslümanlara dua ediyorum hocam teşekkür ederim. Artık bekleyeceğim acele etmiyeceğim.

Bu kategoride yer alan Namaz kıldığım eşofmanda küçük bir delik varmış namazım bozuldu mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hiç Kız Arkadaşım Olmadı Sosyal Medya Açsam Caiz Olur Mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.