Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Kadınların sosyal medya kullanması haram mı?

Kadınların sosyal medya kullanması haram mı?

Kayıtsız Üye
Bir kadın, sosyal medya’da sadece arkadaşlarını eklese ve profil fotoğrafı hariç fotoğraflar koysa ama sadece arkadaşları görüyorsa ve giydiği kıyafet dışarı çıktığı kıyafetlerse günahmı??

Ve fotoğraf koymasa günahmı?
Ve isim yazması günahmı?

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor benim yuvam yıkılmak üzere

Yorum: Kadınların sosyal medya kullanması haram mı?

arifselim
Sosyal medya faydalı olduğu kadar zararları da malumumuzdur. Bir kadın sadece bayan arkadaşları ile paylaşsa da ve dış kıyafetleri ile olsa da resimlerini paylaşması doğru değildir. Bu resimlerini o kadınların eşleri, kardeşleri veya başka kimselerin görmeme garantisi olamaz.

Okudunuz mu?  Erkek çocuk anneye kız çocuk da babaya bakmaya yükümlüdür die birşey varmıdır?

Fotoğrafı koyması uygun değilken, koymaması neden günah olsun.


Kadınların sosyal medya kullanımı

misafirkullnc
Selamünaleyküm.
Ben bir kadın olarak islami, bilimsel, akademik konularda bir youtube kanalı açmak istiyorum. Şuan öğrenciyim ve gelecekte icra edeceğim veyahut etmeyi düşündüğüm meslek dolayısıyla da muhtemelen göz önünde bir kişi olacağım. Belki de beni televizyonda bir tartışma programında göreceksiniz. Ya da derneğimle ilgili yaptığım bir röportajda.
Beni rahatsız eden durum ise ‘acaba bunda bir sakınca var mı?’ sorusu oluyor.
Yani müslüman kadınlar olduğumuz için, sosyal hayattan geride durup, kendimizi saklayacak bir meslek tercih etmek zorunda mıyız? Kuran kursu hocalığı gibi.
Ne yazık ki ben bunu istemiyorum. Kariyerime bir dava kadını olarak devam etmek istiyorum ve günümüzde sosyal medya olmazsa olmaz bir mecra.
Sizin de görüşlerinizi bekliyorum, selametle.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin hayatı ile ilgili sorular ve cevapları

Yorum: Kadınların sosyal medya kullanması haram mı?

mum
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Misafire kardeş, bir kadın tesettürüne ve helal harama dikkat ettiği sürece iş kadını olabilir, her kese açık sanal ve gerçek ortamda çalışılabilir bunun dini hiç bir sakıncası yok ama dediğim gibi mutlaka helal ve harama dikkat edilmelidir.

Okudunuz mu?  Kasemül Emlakül Felekiyye duasını hiçbir yerde bulamadım bana bu duayı gönderirmisiniz

Kayıtsız Üye
Bir kadının tesettürlü dahi olsa ve sadece yüzü bile gözükse, fotoğrafını sosyal medyaya koyması haram diye duydum. Başka erkekler görebilir diye.
(Bu doğrumu?)

2. Doğruysa, telefondan kendisini fotoğraf çekmekte haram mı ? (Okuduğum meslekten biliyorum, çektiğin her fotoğraf silen dahi silinmeyip, bu veri saklanıyor. Yani yabancı erkekler bakabiliyor. (Her türlü veri saklanıyor) o halde buda haram mı oluyor eğer ilk sorunun cevabı haram ise?

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan oruç tutmayanın kestiği helal midir

muvaffak
Sosyal medyada bir şey paylaşıldıktan sonra paylaşan kişinin özelinden, kontrolünden çıkar ve genele yayılır. Bunu önlemek mümkün değildir. Fotoğrafını sosyal medyada herhangi bir platformda paylaşan kişi kendi eliyle günahı, fitneyi teşvik ediyor olabilir. Fotoğraf paylaşmanın önüne geçilme sebeplerinden biri budur. Çekilen fotoğrafın sadece telefon hafızasında saklanmasında herhangi bir problem yoktur. Firmalar uygulama paylaşımına açılmayan tüm fotoğrafların gizli kalacağını taahhüt etmişlerdir. Elinizde olmayan sebeplerden dolayı telefon hafızanızdaki fotoğrafların yayılmasında kişinin ayıbı yoktur.

Bu kategoride yer alan Eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınların sosyal medya kullanması haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.