Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Sosyal medya ateist sayfaları

Sosyal medya ateist sayfaları

Kayıtsız Üye
Sizce ben bu konuda hatalımıyım? Dindar arkadaşların yorumlarını bekliyorum

beyler bir konu açtım ben ateistlere laf attım. bunlar sürekli gruplarında Allaha, peygamberimize alçakca laflar söylüyorlar
eğer siz dindar kardeşlerim de beni hatalı görüyosanız bende ona göre davranayım, ateistler hep alay ettiler konumla ilgili

hatta bir müslüman geldi beni bu konuda haksız buldu, adamlar inancağı varsada belki benim yüzümden nefret duyup inanmıcaklarmış falan diyor. ya tersi olupda inanırlarsa nolacak?

konuyu yazıyorum buraya
————————————–

Okudunuz mu?  Patronum zinaya zorluyor patronu benden soğutacak yada beni ondan koruyacak uzaklaştıracak bir dua veya tılsım varmı?

facebookdaki karikateist adlı ateist sayfasına öylesine bir bakıyodum. bildiğiniz gibi din düşmanları kaynıyor

neyse, bir paylaşım dikkatimi çekti. bunu sizle paylaşmak istedim

soldakini ateist sayfadan aldım, sağdakini ben yapıştırdım. kare içine aldığım yazıya dikkat edin

ateist sayfanın paylaştığı resimde. birsürü 1000lerce gülme resmi varken, dişleri apaçık ortada sırıtan bir resim paylaşmaları NE kadar MANİDAR DEĞİL Mİ?
birisi cehennem deyince, böyle sırıtarak gülüyorlarmış? ne diyelim bakalım gülün gülün.

koydugum resim de bu linke tıklarsanız görürsünüz image kodunu yapamadım
http://i.hizliresim.com/3A34o0.jpg

Okudunuz mu?  Şecaat nedir?

bu resme hitaben açtım konuyu. cevaplarınız için teşekkürler şimdiden


Yorum: Sosyal medya ateist sayfaları

arifselim
Sosyal medya ortamlarında dinsiz kimselere yönelik yani iman etmelerine vesile olmak için bir takım çalışmalar olabilir ve olmalıdır da ama tartışmalara girmek bazen faydadan çok zarar getirebilir. Sana tavsiyemiz tartışma yerine onlara güzellikle anlatmaya çalışmak yada hiç onlarla bu konulara girmemek ve sayfalarına asla girmemektir.


Yorum: Sosyal medya ateist sayfaları

Kayıtsız Üye
hocam ben konuyu açan, sağol cevabın için

Okudunuz mu?  İslamda doğum günü kutlamak günah mı ?

şimdi o konuyu silmeye calıscam ozaman. ama ben de haklı degılmıydım sence. adamlar Allah’a ve peygamberimize neler diyorlar bir görsen, bide bu sayfa facebookda ve 800bin tane üyesi var

bana bir müslüman o konu yüzünden, ateistlerin günahlarını yükleniyon, fitne cıkarıyon falan dedi. böyle bişi olmaz dimi :S


Ben Şimdi Ne Yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Aile üyelerinden birinin bir sosyal medya hesabına bakıyordum. Hesaba uğradığınızda üstte kendisini takip eden ve kendisinin takip ettiği hesapların sayısını görüyorsunuz, bini aşkın hesabı takip ediyordu gördüğümde. Merak ettim hangi hesapları takip ettiğini ve baktım. Takip ettiği hesaplar içerisinde ateizmle, LGBT ile, feminizmle ilgili sayfalar vardı. Hatta bir sayfa ateizm, deizm gibi Tanrı’nın kötü olduğu inancı anlamına gelen bir inancın sayfası bile vardı. Bunlar ve sanki bunları çağrıştıran şeylerin olduğu hesaplar… Belki de düşündüklerim suizana giriyor lakin aklım da gidiyor işte… Sormadım "Bu sayfalar neci? " diye. Daha tam olarak 14 yaşında bile değil . Düşündüklerimi ve hissettiklerimi anlıyorsunuz değil mi?? Ne yapmam gerekiyor?? O’nu incitmekte istemiyorum. Ailemdekilere söylesem O’nu kıracaklarından korkuyorum. Soğuduysa doğrudan, kalbi batıl olana ısındıysa aile içi şiddette (fiziksel şiddet olarak algılamayın sadece, genel ve onların getirdikleri duygu durumları) daha da soğur belki. Bana tavsiyede bulunur musunuz?? Lütfen çok sevdiğiniz bir insanı benim bu sevdiğim insan olarak hayal edin. Ne yapardınız? Sonuçlarını tahmin ederek önerilerde bulunursanız sevinirim. Kendisiyle bu konu hakkında konuşmaktan çekindim.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde harflerin bitiştiğinde yazılışları ve okunuşları

Omer Faruk
Allah’ın selamı üzerinize olsun,

Ateist ile islam tartışmak deveyi iğne deliğinden geçirmek için uğraşmaya benzer. Ateist ile ateizmi tartışın, ancak bilginiz varsa;

1- Ateist hiçbir kuralı ve kural koyucuyu kabul etmez,
2- Hedonistttir (zevkcidir)
3- Hiçliğe inanır,
4- İktidar sahibi olmayıp bireysel iken çok insancıl, Hitler gibi kudretli olduklarında çok insafsız olurlar. Çünkü Hitler de ateistlerin en önemli örneklerinden birisidir. Reddetseler de niçin reddettiklerini sorduğunuzda anlamlı bir açıklama yapamazlar.
5- Ateistler doğrunun kaynağı olarak "akıllarını" görürler.

Okudunuz mu?  Ben istemiyerek çok kul hakkı yedim nasıl bu acıdan kurtulurum?

Bunları bildiğinizde sözü her islama getirdiklerinde, kendilerine düzeyli ve küfür etmeden düzenli olarak şunları sorun;

1- Siz "aklınızdan" başka kural koyucu tanıyor musunuz?
2- Ateistler tarafından belirlenmiş ahlak kuralları var mıdır?
3- Örneğin, kız kardeşinizle birlikte olmanızı engelleyen nedir?
4- Birini öldürmek istediğinizde engelleyen nedir?

Okudunuz mu?  Eski hatalarımı kocama anlatmadığım için huzursuzum

Ama siz her sordukça bunları cevaplamaktan ziyade dönüp dolaşıp sözü islama getireceklerdir. Asla islam ile ilgili hiçbir sözlerini tartışmayın çünkü ne kadar hurafe varsa ya da islamın bilgi bütünlüğünden önü arkası kesilmiş bilgi varsa onu getirip tartışırlar. Çoğu bilgileri de kopyala-yapıştır bilgileridir.

Okudunuz mu?  Ahir zaman ümmeti ile ilgili hadisler

Peki buna rağmen tartışmanızı tavsiye ediyor muyum? Elbette hayır!!! Ancak Kur’an’ın tartışma metodunda: "Hikmet ve güzel öğüt vardır, asla kavga ve küfür yoktur."! İlla bir söz söylemek istiyorsanız kısa, özet ve küfürsüz konuşun. İslamı ahlaksız sözlerle tartışamazsınız o zaman o islam olmaz!!!

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin adalet konusundaki örnek hareketleri

< Merak ettim hangi hesapları takip ettiğini ve baktım. Takip ettiği hesaplar içerisinde ateizmle, LGBT ile, feminizmle ilgili sayfalar vardı. Hatta bir sayfa ateizm, deizm gibi Tanrı’nın kötü olduğu inancı anlamına gelen bir inancın sayfası bile vardı. Bunlar ve sanki bunları çağrıştıran şeylerin olduğu hesaplar.. >
Sizin sorunuza gelince, yukarıdaki bilgileri okuyarak kısaca ateist ve ateizmle ilgili bilgi edinin. Daha sonra da o aile üyenizle konuyu direk açmadan sanki sizin karşılaştığınız ateistler varmış gibi yaklaşın (ki mutlaka sosyal medyada karşılaşmışsınızdır) Bunlarla tartışmazdan önce dinini öğrenmesi gerektiğini ve ateistler ile ilgili edindiğiniz bilgileri kısa kısa aktarın, Hitleri de unutmayın!!!

Okudunuz mu?  Hümeyra isminin anlamı

Unutmayın din imandır ama imanın en önemli temeli OKU! ayetidir. Kişiyi bilgisiz iman şeytanın maskarası olan dindara dönüştürür. Bilgisiz müslümanın islama verdiği zarar ateistten daha fazladır.

Selametle kalınız, Allah’a emanet olunuz.


ateist, Sosyal medyada kizlar ile takiplesmek, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Şa'n zamiri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sosyal medya ateist sayfaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.