Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:22
sizden09
Abone

Bu sözler sünnetle dalga gecmek mi oluyor

Bu sözler sünnetle dalga gecmek mi oluyor

Müsluman
Selamun Aleykum.

Okuldada arkadaşlar arasında "Adamın sakallına bak " veya "Bu kadar sakal babamda yok" diye laflar geçiyor bu laflar sünnetle dalga gecmekmidir.


Cevap: Bu sözler sünnetle dalga gecmek mi oluyor

NuN
adamla dalga neden sünnetle dalga sayılsın ki

Okudunuz mu?  Namazda gülme sınırı nedir?

baisnur
söyleme kardeşim kurt gibi olmuş bu ne kabarık diye saçma bir söz olur mu? sakal sakaldır,sünnet sünnettir bunun incesi kabarığı diye dalga geçmesi olmaz..Böyle konularda biraz ciddi olalım lütfen..Şakanın lüzumu yok..Herkesin giyimi kuşamı,görünüşü kendine…Başkalarının kusurlarını görmek yerine biraz kendimize bakalım kendi kusurlarımızla meşgul olalım lütfen…selamünaleyküm ve rahmetullah..

Okudunuz mu?  16 yaşındaki kız çocuğunun intihar etmesi durumuna göre ahiretteki hükmü ne olur?

(Mecusiler bıyıklarını uzatır, sakallarını kısaltır. Onlara muhalefet edin, bıyıklarınızı kısaltın, sakalınızı uzatın!) [İ. Hibban] (”Resulullaha uymak, dünya ve ahirette insana çok şey kazandırır ve çeşitli saadetlere yol açar”.)İmam-ı Rabbani hz..
Sünnet niyeti ile sakal bırakıldıysa adamın sakalına bak vb. diye asla dalga geçilmez..! Rasulullahın sünnetidir bu.Çok değerli ve kıymetlidir..Sünnet konusunda çok hassas olunmalıdır..Onlar seviyelerini de belli etmiş oluyorlar böylelikle kardeşim..Sizde onların seviyesine düşmeyin..Kendinizi ve Peygamberimizin mühim sünnetini savunun güzel dille anlatın sünnet diye..Dinlemiyorlarsa dalga geçip duruyorlarsa bırakın boşverin geçsin dursunlar..hesabını verecekler nasıl olsa.Siz içiniz rahat olsun Rasulullahın sünnetini yerine getiriyorsunuz bundan daha güzel bir şey var mı bu ne büyük bir şeref..Onların kınamasından korkmayın dininizden taviz vermeyin..! Zira en güzel şeyi yapıyorsunuz.. 🙂

Okudunuz mu?  İltihap Gusle Engel Midir?

Cevap: Bu sözler sünnetle dalga gecmek mi oluyor

Müsluman
Bir kardesimiz adamla dalga gecmek neden sünnetlealay olsun demis burada sünnetle alay etme gibi bir niyet yok fakat adamin ozelinde soylenmis soz dogrudan peygamberin sünnetine hasa soylenmis bir şey yok

Bu kategoride yer alan Korelilerin selamı gibi selam vermek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu sözler sünnetle dalga gecmek mi oluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.