Anasayfa
19 Mart 2022, 14:31
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde türkçe olarak namaz kılınabilir mi?

Hanefi mezhebinde türkçe olarak namaz kılınabilir mi?

musab
ilahiyatçılardan birisi ,imamı azamın arapça şart değil fetvası olduğunu söyleyip iftira atıyor.imamı azam evet fetva vermiştir.ama kime ve hangi durumda?diyelimki kişi ingiliz ve müslüman oldu.hemen üzerine namaz farz oldu.bu kişi napacak.bir fatihayı bile ezberlemeye zamanı yok.önüne koyup okuyarak kılsa desek ingilizler bizim gibi latin alfabesini kullanıyorlar.yani arapça kuranı bakarak okuyamaz.hadi bakarak okuyabiliyor desek bu seferde ezberinde olmayan ayeti bakarak okuduğu için namaz sahih olmaz.işte imamı azam böyle bir durum meydana gelirse kendi dilinde kıraat yapsın demiştir.kalkıp arapça bilse bile başka dilde okuyabilir demek saçmalıktan başka bir şey değildir.4 mezhep fıkhından da baktım.kişi arapça okumaktan acizse ibaresini gördüm.bu tarz kişilere itibar edilmemeli.

Okudunuz mu?  Münferid(tek başımıza)namaz kılarken sesli kıraat yapabilir miyiz?

Allah namazda kurandan kolayınıza geleni okuyun diyor.başka dilde kuran olamaz.ancak meal olabilir.neden mi?mesela kuranın türkçe meali olan bir sayfayı cünüp elleyebilir de okuyabilirde.eğer türkçeside kuran olsaydı arapçası nasıl haramsa türkçesinede dokunmak haram olurdu.

imam şafi nasıl fatihayı okuyamayan kişinin fatiha miktarınca sessizce durması yeterli demişse imamı azamda çare olarak bunu söylemiştir.meselenin özü budur.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde yatsı namazı

Cevap: Hanefi mezhebinde türkçe olarak namaz kılınabilir mi?

EHLİMAN
Namaz kılmak için Kuranı Kerim bilmeleri yada sureleri bilmeleri gerekmektedir.Yani namaz kılmak için Fatiha ve bir zammı sure bilmek gerekmektedir.Bu nedenle hemen bunların ezberlenmesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde kuşluk namazı kaç rekat kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde türkçe olarak namaz kılınabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.