Anasayfa
18 Mart 2022, 14:39
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde yatsı namazı

Hanefi mezhebinde yatsı namazı

musab
hanefi mezhebinde 4 rekat gayri müekked ilk sünnet,4 rekat farz,2 rekat müekked son sünnet vardır.
son sünneti 4 rekat kılmak iyidir.çünkü hadiste diyorki yatsıdan sonra 4 rekat kılarsa aynı kadir gecesinde o namazı kılmış gibi olur.bu ne demek?bu hadis sevap uyaklığı yapanların bir numaralısı bence.kadir gecesinde yapılan ibadetlerin kaç kat fazla sevaba vesile olacağını yazmayacağım burada. hem kadir gecesi diye 27.geceyi kutluyoruz ama kim yemin edebilir kadir gecesi 27.gecedir diye.
(her müctehid nerdeyse farklı farklı görüş belirtmişlerdir.kadir gecesinin hangi gece olduğu konusundaki görüş çeşitliliği kadar başka hiçbir konuda görmedi.)
yani kadir gecesini tutturma gibi bir sorunumuz yok 4 rekat kılıyoruz ve kesin olarak kadir gecesinde kılmış gibi sevap alıyoruz
başka bir rivayette;kadir gecesinde kılmış gibi sevap alabilmek için yatsıyı cemaatle kılıp camiden çıkmadan 4 rekatı kılmak gerekiyor.zaten hızlı namaz kılmaya çalışıyorum onda bile yetişemiyorum.şimdi 4 kılsam nasıl yetişeceğim diyenler olursa.benim yaptığımı yapsınlar;4 rekat son sünneti kılın onlar son sünnet vitr kılsınlar.zaten ancak yetişirsiniz.vitride evde kılın.

Okudunuz mu?  Namaz Bozan Şeyler

Cevap: Hanefi mezhebinde yatsı namazı

EHLİMAN
Yatsı namazı genellikle 13 rekat olarak adlandırılmaktadır.Aslında 10 rekat yatsı namazı 3 rekat ise vitir namazıdır.Hanefi mezhebinde yatsı ve vitir namazı aynı zamanda kılınması gelenek olmuştur.


hanifi mezhebindeyatsı namazı kaç rekat, Hanefi mezhebine gòre ikindi namazı, hanefi mezhebi yatsi namazi

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Rüku ve Secdede Zikir Yapmanın Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde yatsı namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.