Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde ikindi namazı

Hanefi mezhebinde ikindi namazı

musab
ikindinin farzından önce 4 rekat gayri müekked sünnet vardır.4 rekatta farz vardır.ikindinin sünneti gayri müekked ama peygamberimizin ikindiden önce 4 rekat kılan kişiye Allah merhamet etsin diye dua ediyor.yani bu duadan bence mahrum olmamalıyız
ayrıca ikindinin sünneti ile ilgili;Allah ikindiden önce 4 rekat kılan kişiyi ateşe haram kılar hadisini yazmadan geçemiyeceğim.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Cemaatle Namaz Kılarken Besmele Çekilir mi?

Şema:
Ikindi namazı sünneti ihmal edilmemeli ama kilinmadiginda eksiklik hissedilmemeli.
Bazıları kalmadığında sanki ikindi farzını kaçırmış gibi anlayışları var.

Ben:
Ben bu konuya birkaç başlıkta değindim.Sünnet namazlar farz gibi algılanmalı diye.Öğle namazı kaç rekat dediğimizde dört rekat diyen kaç kişi var.Direk on rekat derler.Geçen mum hocayla konuştuğumda Şafilerin bu konuda daha bilinçli olduğunu söyledi.Ben onun yalancısıyım.

Okudunuz mu?  Namazın Sünnetleri (hanefi Mezhebi)

Herkes bir değil.Kimisine on rekat ölüm gibi gelir.Kimisi daha yok mu der.Hatta farklı kişinin olması bile gerekmez.Aynı kişi bugün on rekat öğle namazı kılar.Huşu içinde,zevk alarak ne çabuk bitti diyerek.Yarın ise farzı kılarken bitsede gidip uzansam diyebilir.İnsan bu günü gününü tutmazki.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde İmam Hata Yaptığında Nasıl Uyarılır?

Sünnet namazların esprisi budur zaten.Her zaman kılmak zorunda değilsinki.Ama farz namaz öyle değil işte.Huşu içinde kılamayacak olsakda,içimizden bitsede gitsek desek de farzı terk edemeyiz.

Ama ben tahminen diyorumki,çoğu kişiye sünnet namaz kılmak zorunda değilsiniz dediğimizde nefsine uyar mazeretsiz olarak sünnet namazı terk eder.Yarın kılar,öbürsü gün kılmaz.Bir bakmışızki adam hiç sünnet namaz kılmıyor artık.İşte bu ayarı tutturabilmek çok önemli.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebine Göre Cemaatle Namaz Kılarken Kametin Neresinde Ayağa Kalkılır?

Cevap: Hanefi mezhebinde ikindi namazı

EHLİMAN
İkindi namazı 8 rekattır.İkindi namazının sünnetinde ikinci rekat sonunda ettehiyatü ile salli ve barik de okunmaktadır.Bu nedenle 3.rekatta sübhaneke ve euzu besmele çekmek gerekmektedir.


hanefi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır, hanefi mezhebi ikindi namazi, hanefi mezhebine göre ikindi namazı sünneti nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde ezan okumanın hükmü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde ikindi namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.