Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
sizden95
Abone

Tesbihatta yaptığım hatayı telafi etmiş miyim?

Tesbihatta yaptığım hatayı telafi etmiş miyim?

cagtyyy
Selamün Aleyküm arkadaşlar ben rukudayken hızlıca okuyayım derken tesbihatlari yanlış okudum boş bulundum rukudan kalktım hemen Allahuekber diyerek tesbihatlari tekrar söyledim Semi Allahu Limen Hamideh- Rabbena Lekel Hamd diyerek devam ettim sizce doğru bir şekilde telafi etmiş miyim?


Cevap: Tesbıhatta yaptıgım hatayı telafı edmıs mıyım?

musab
Tam anlayamadım.Ruku tesbihlerinde yanlış yaptınız,sonra rukudan kalktınız sonra tekrar mı rukuya gittiniz.Lütfen sorularınızı güzel ifade edin ve açık bir şekilde yazın.

Okudunuz mu?  Kim benim hakkımda ne düşünüyorsa Allah iki katını versin. duamı bedduamı

Cevap: Tesbıhatta yaptıgım hatayı telafı edmıs mıyım?

cagtyyy
Yanlış söyledim sonra Allahuekber diyerek kalktım doğrusunu söyledim Semi Allahu Limen Hamideh – Rabbena Lekel Hamd diyerek devam ettim


Cevap: Tesbıhatta yaptıgım hatayı telafı edmıs mıyım?

musab
Ruku tesbihleri rukudan kalktıktan sonra söylenmez.Artık o tesbihin yeri geçmiştir çünkü.Ayrıca rukudan kalktıktan sonra mı semi Allahu limen hamideh dediniz?Öyle anlaşılıyor yazdığınızdan.

Okudunuz mu?  Domuz kılıyla yapılan taraklar, fırçalar yada kısaca domuzun organlarını kul günah mı?

cagtyyy
Rukudan kalktıktan sonra Semi Allahu Limen Hamideh – Rabbena Lekel Hamd dedim yani namaz bozulmuş mu oluyor


musab
Rukudan kalktıktan sonra semi Allahu limen hamideh denmez.Çünkü onun söylenmesi gereken yer artık geçmiştir.Ama söylenirse de namaz bozulmaz.


cagtyyy
Olay şu rukuda tesbihatlari söylemeyip rukudan sonra söylemek bozar mı bence bozuyor çünkü rukuda en azından 1 defa tesbihati söylemek lazim

Okudunuz mu?  Ölü Ruhu 7 (yedi) Gün Eve Gelirmi ?

musab
Yanlış biliyorsunuz.Ruku veya secdede en az bir tesbih söylemek değil,ruku veya secdede an az bir tesbih söyleyecek kadar durmak farzdır.

Zahiri Mezhebine ve bir görüşe göre Hanbeli Mezhebine göre ruku veya secdede bir tesbih miktarı durmak yetmez,illaki en azından bir tesbih söylenmelidir.

Ama Şafi ve Hanefi Mezheplerine göre ruku veya secdede tesbih yapmak sünnettir.Bir tesbih miktarı durmak ise farzdır.Dolayısıyla kişi rukuda bir tesbih miktarı kadar boş dursa ve sonra rukudan kalksa rukusu sahihtir.

Okudunuz mu?  3 aylık bebeğin ruhu varmı?

cagtyyy
Şimdi ben Allah a övgü bildiren bir şey söyledim fakat yanlış söyleyince de ayakta iken düzelttim Semi Allahu Limen Hamideh diye ayakta demekte sıkıntı olmuyorsa namaz belki biraz mekruhlaşmiş olabilir zaten Camii de kıldım birde cemaat e yetişmek amaçlı yaptim


musab
Bu durum camide başımıza gelince,yani cemaatle namaz kılarken imam tam semiAllahu limen hamiden dediği sırada ruku tesbihini yanlış söylediğimizi fark edersek,ruku tesbihini terk eder imama uyarız.Çünkü tesbih sünnettir,imama uymak farzdır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebi ve Gusül

Ama tek başımıza namaz kılarken bu durum başımıza gelirse rukuda tesbihin doğrusunu söyler öyle kalkarız rukudan.


cagtyyy
Son sünnet de yaptım cemaat namazı bitirip kamet e başlamıştı o yüzden yetişmek için yaptım


musab
< Son sünnet de yaptım cemaat namazı bitirip kamet e başlamıştı o yüzden yetişmek için yaptım >
Son sünneten sonra mı kılıyorsunuz siz farzı:)

Okudunuz mu?  Ramazan da iftar verme ile ilgili hadisler

cagtyyy
😀 olay iyice karıştı öğlenin farzi bitti herkes son sünneti kılmaya başladı ben biraz gec başlayınca herkes son sünneti bitirdi ben hala kilıyordum yetiseyim derken hızlı oldu aceleye geldi


musab
< 😀 olay iyice karıştı öğlenin farzi bitti herkes son sünneti kılmaya başladı ben biraz gec başlayınca herkes son sünneti bitirdi ben hala kilıyordum yetiseyim derken hızlı oldu aceleye geldi >
Size peygamberimiz namazın sonundaki tesbihatları kendisi münferid olarak yapıyordu desem hala müezzine yetişmek adına bunları yapar mısınız?

Okudunuz mu?  SA Hz Nevfel hakkında yazılan hikaye bildiğim kadarıyla hadisi şerif değildir kaynağını söyleyebilirmisiniz acaba?

cagtyyy
Şimdi namaz bozulmuş mu bozulmamış midir? Ben tekrar kılmaya üşenmem yeterki doğru olsun bidaha da yapmamaya özen göstericem İnşAllah


musab
O kadar şey yazdıktan sonra hala "Namazım bozulmuş mudur bozulmamış mıdır" diyen birisine benim verebileceğim/öğretebileceğim bir şey yoktur.Allah’a emanaet olun.

Okudunuz mu?  Harama bakmamanın fazileti varmı ?

Kayıtsız Üye
Rabbena lekel hamd da lekel yerine ağzımdan rekel gibi çıkıyor tesbihatta namazda düzgün söyledim mi diye hep şüphe ediyorum namaz bozulur mu telafisi nasıl olur


#UguR
< Rabbena lekel hamd da lekel yerine ağzımdan rekel gibi çıkıyor tesbihatta namazda düzgün söyledim mi diye hep şüphe ediyorum namaz bozulur mu telafisi nasıl olur >
Ağzınız Rabbena lekel hamd diye alışmışsa zaten bunu yanlış söylemenizde imkan yok. Namazdan sonra gelen vesveselere aldırış etmeyin.

Okudunuz mu?  Şükür secdesinde ne okunur?

@hmet
Rabbena lekel hamd söylemek zaten sünnet, söylemeseniz de namaz geçerlidir.

Bu kategoride yer alan Hint şarkıları dinlemeyi çok seviyorum caiz mi dinlemek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbihatta yaptığım hatayı telafi etmiş miyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.