Anasayfa
23 Ocak 2024, 21:48
sizden95
Abone

3 günden fazla küslük haram

3 günden fazla küslük haram

Akif
Hocam ben ablamla 1 yıl var yok hiç konuşmuyorum küsüm.Bu günahmıdır ?


Cevap: 3 günden fazla küslük haram

merhaba
Müslüman en fazla 3 gün küs kalabilir
ondan sonra barışmalı yoksa Günah işlemiş olur


Cevap: 3 günden fazla küslük haram

messi
evet benim de küstüğüm biri var ama nefret ediyorum kendisinden kankamdı eskiden hep küfür ettiği için onla konuşmadım canıma tak etti nefret ederim küfürden ben günaha giriyor muyum

Okudunuz mu?  Mezi ve idrar bulasan kıyafet ile namaz kılmak

Cevap: 3 günden fazla küslük haram

@hmet
küfürbaz, küfrünü terk etmediği sürece uzak durup konuşmamak en uygun yoldur, günah sayılmaz inşAllah.
Çünkü bu Allah için küsmektir.


messi
Allah razı olsun aydınlattın bizi Ahmet kardeş bu sitede en faydalı bilgileri veren birisisin sana teşekkür ediyorum

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya birini nasıl namaza alıştırabilirim yardımcı olun lütfen.

Kayıtsız Üye
Merhaba, bir müslümana 3 günden fazla küsmek haramdır. Benim sorum şöyle eşim bana küstü bugün 3.gün ve konuşmaya başladı. Ama bende ona çok kırıldım, şimdi benim 3 gün ona küsmem caizmi? Yoksa değilmi anlamadım? Ayrı ayrımı oluyoruz yoksa berabermi? Buarafa ben barışmak istedim ilk gün ama kabul etmedi.

Okudunuz mu?  Denizde Gusül Abdesti

muvaffak
Üç gün küs durma meselesi sayaç gibi işleyen, üç gün küs kaldıktan sonra üçüncü gün barışıp diğer gün tekrar küsebilme icazeti değildir. Peygamberimiz burada kişilerin küstüğü zaman bu üç günde neden bu hale gelindiği, nasıl çözüleceği gibi soruların cevabının bulunabilmesi adına düşünme vakti gibi bir vakit vermiştir. Küsme zamanının üç gün gibi çok kısa bir zaman olması da üçüncü günde artık konuşulması, sorunların çözümü adına kalıcı kararlar verilebilmesi adına da önemlidir. Dolayısıyla eşiniz üç gün, siz üç gün küserek sağlıklı bir ilişki sürdüremezsiniz. Sorunlarınızı konuşarak halletme yoluna gitmelisiniz.

Bu kategoride yer alan Namazda hapşırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

3 günden fazla küslük haram Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.