Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:15
sizden96
Abone

Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ?

Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ?

Akif
Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ?


Cevap: Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ?

Darusselam
Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ?

Şeytan cinlerdendir ve cinler dumansız ateşten yaratılmıştır. O Allah ki, cinleri dumansız halis ateşten yarattı (Rahman -15)

Okudunuz mu?  Muhafazakar Tatil Beldeleri

Cinlerin de yaratılış amacı tıpkı insanlara gibi Allah’a kulluk ve ibadet etmektir. Bu nedenle cinlerinde tıpkı insanlar gibi mümin ve kafir, iyi ve kötü olanları vardır. Mü’min olanları cennete gideceği gibi kafir olanlar ise cehenneme gidecektir. Fakat cinlerin ateşten yaratılması ve cehennemin ateşten olması azaba engel teşkil etmez.

Okudunuz mu?  Allah'ın Rahman ve Rahim sıfatlarını nasıl anlamalıyız?

Cinlerin yaratılış ham maddesi ateştir. Fakat bu cinlerin ateşe benzediği anlamına gelmez. Mesela insan da topraktan yaratıldığı halde insanın vücudu toprağa benzemez. Su oksijen ve hidrojenden meydana geldiği halde, kendisinin yakıcı ve yanıcı olan bu maddelerin tamamen farklı söndürücü bir yapıya sahiptir. . İnsan topraktan, cin ve şeytanda ateş ve havadan yaratıldığı halde, yaratılış maddelerine benzemez.

Okudunuz mu?  Okulda sınava girmemek ve tarihini ertelemek için doktor raporu almak günah mı?

İnsanlar topraktan yaratıldığı halde bu dünyada iken topraktan meydana gelen pek çok şeylerden olumsuz etkilenir ve azap duyar.

Cehennem pek çok ateşin nevilerine ve derecelerini barındıran bir azap yurdudur. Orada sıcaklığın en şiddetlisi olduğu gibi soğuğunda en alt derecesi vardır. Cehennemdeki soğuk bölüme zemherir denir.

Okudunuz mu?  Saç Spreyi Gusle Engel Mi

Cehennemde bir yer vardır ki, Zemherir denir.Yani soğuk cehennem dir. Soğukluğu pek şiddetlidir. Bir an bile dayanılmaz. İmansızlara bir soğuk, bir sıcak, sonra soğuk, sonra sıcak Cehenneme atılarak azab yapılır.(Feraid-ül fevaid)

Cehennemde soğuk Zemherir azaplarının bulunduğu, İmam-ı Gazali Hz.lerinin Kimyayı Saadet ve başka kitaplarında da bildirilmektedir.

Okudunuz mu?  Köpeğim benim yüzümden öldü

İlk insan topraktan yaratıldı. Diğer insanların bedenleri
toprak maddelerinden meydana geldi. Fakat insan, ettir, kemiktir, toprak değildir. Cin de, şeytan da böyledir. Ateş ve havadan yaratılmışsa da ateş ve hava değildir.


Allah yardım etmiyor

Bu kategoride yer alan Bir şeyin vesevese olup olmadığını nasıl anlarız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın ahiretteki azabı nasıl olacaktır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.