Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Zorda Kalınca İntihar

Zorda Kalınca İntihar

qwert12380
Örneğin bir grup insan bizi işgenceler edip öldürmek için kovalıyor. Bu durumda intihar mı etmeliyiz yoksa işgenceli ölümü mü tercih etmeliyiz?
Yani Diyarbakır’da pkklıların kurban eti dağıtıyor diye öldürdükleri insanları düşünüp kendinizi o insanların yerlerine koyun.
İlgili video:
http://youtu.be/ekYgNYa1zv0


Cevap: Zorda Kalınca İntihar

yasemin
Kendini ne yerine koyarsan koy , ALLAHIN nasip ettiği şekilde ölceksin . O insanın-Rabbim rahmet eylesin- yerine koyalımda kendimizi , o biliyormuyduki bunu , orda böyle bir şey yaşayacağını ? seçenekmi sunmuşlar ya intihar et yada işkence çekceksin diye ? veya işkence sonrası yaşama ümidi vardı belkide o hiç intiharı hiç düşünmedi ?
Ne zaman nerde ne şekilde ölceğimizi Allah bilir , kendini O insanla biryerde bağdaştırmak istiyorsan , Onun için dua et ..

Okudunuz mu?  Günlerce cünup gezmek

Cevap: Zorda Kalınca İntihar

Ali CAN
Kuzman’ın Hikâyesi

Hadis kitaplarında şöyle bir vakıa anlatılmaktadır:

Allah Rasûlü (sallAllahu aleyhi ve sellem) ve Ashâb-ı Kirâm (radiyAllahu anhüm ecmaîn) müşriklerle cihad etmek üzere Uhud’a çıktıklarında, Kuzman isminde bir şahıs Medine’de kalır. Bazı kadınlar, savaş kaçkını diyerek onu alaya alınca, Kuzman bunu bir onur meselesi haline getirir; hemen cepheye koşar ve ön safta yer tutar. Hatta ilk oku o atar, sonra kılıcını çeker ve herkesi hayran bırakan bir kahramanlık sergiler. Bazıları onun cesaretini ve mücadelesini övünce Rasûl-ü Ekrem Efendimiz, O, ateş ehlindendir! buyurur.

Okudunuz mu?  Satranç zeka geliştirir mi?

Bu habere çok şaşıran bazı sahabîler Kuzman’ı takip etmeye başlarlar. Onun yiğitliği karşısında iyice hayrete düşerler. Çünkü, Müslümanların muvakkaten dağılıp geri çekildikleri bir anda bile Kuzman kılıcının kınını kırar, Kaçmaktansa ölmeyi tercih ederim! diye bağırarak ileri atılır ve cesurca savaşırken derin bir yara alır. Onun bu haline şahit olan Sahabîler, Ya RasûlAllah, az önce ateş ehlinden olduğunu söylediğiniz adam, büyük bir metanetle savaştı ve kahramanca öldü! derler. Sâdık u Masdûk Efendimiz (aleyhissalâtu vesselâm), yine O Cehennemliktir! buyurur. Bu cevabı işiten Müslümanların bütün bütün hayrete kapıldığı esnada, o şahsın henüz ölmediği ancak ağır şekilde yaralandığı haberi getirilir.

Okudunuz mu?  İçimde inkar dolu dinden çıkaracak düşünceler var

Kuzman acılar içinde kıvranırken, Rasûl-ü Ekrem Efendimiz’in ihbarından habersiz olan Katade İbnu Nu’man onun yanına varır ve Şehitlik sana mübarek olsun! diye tebrikte bulunur. Bunun üzerine, Kuzman, VAllahi ben din için mücahede etmedim; kavmimin itibarı için savaştım! diye mukabele eder. Sonra da, yarasının ızdırabına dayanamayarak kılıcının keskin tarafını göğsüne dayar, üzerine yüklenir ve intihar eder.

Okudunuz mu?  Salavat çekerken yada peygamperimizin adını anarken illede elimizi sol gögögsümüzün üzerine koymamız

Cevap: Zorda Kalınca İntihar

qwert12380
< Kendini ne yerine koyarsan koy , ALLAHIN nasip ettiği şekilde ölceksin . O insanın-Rabbim rahmet eylesin- yerine koyalımda kendimizi , o biliyormuyduki bunu , orda böyle bir şey yaşayacağını ? seçenekmi sunmuşlar ya intihar et yada işkence çekceksin diye ? veya işkence sonrası yaşama ümidi vardı belkide o hiç intiharı hiç düşünmedi ?
Ne zaman nerde ne şekilde ölceğimizi Allah bilir , kendini O insanla biryerde bağdaştırmak istiyorsan , Onun için dua et .. >

O insanlar orada eve sığınıp ev sahibine kapıyı açmamalarını aksi taktirde öldürüleceklerini söylemiş. Buna rağmen o ev sahibi (inş kendisinin başına kat kat kötü şeyler gelir ve vizdan azabından can çekişerek ölür) pkk yandaşlarını arayıp kurban eti dağıtan insanların linç edilmelerine, kafalarının taşlarla ezilmesine müsaade etmiş. Diyelim bizim de başımıza böyle bir olay geçti. Bir grup zombi görünümlü pkklılar tarafından kovalanıyoruz. Yanımızda da tek mermili bir tabanca. İntiharı mı yoksa işgenceli ölümü mü tercih etmeliyiz? Ya da savaş esnasında düşmana esir düşeceğiz. İhtihar mı etmeliyiz yoksa düşmanın bizi esir alıp işgencelerle öldürmesini mi bekliyeceğiz?

Okudunuz mu?  Zikir mi üstün? Rabıta mı?

yasemin
Allahtan gelecek hayrı bekle 🙂


qwert12380
< Allahtan gelecek hayrı bekle 🙂 >
Tamam da önümüzde ya işgenceli ölüm ya da intihar varsa hangisini seçeceğiz? Bile bile işgenceli ölümü mü?


Millennium
Bu tür bir durumdaki kişi Allah yolunda savaşıyor sayılır mı? Yani o kimse intihar yerine Allah’a tevekkül edip öldürülse şehit mertebesine erişir mi?

Okudunuz mu?  Helal sertifikalı ürünler hakkında bilgi

yasemin
intihar , yapın denilen emirlerden olmadığına göre ,
haram ve günah olduğuna göre
tercih edilir mi ?


intihar

Bu kategoride yer alan İmanımızı nasıl kuvvetlendiririz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zorda Kalınca İntihar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.