Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

Müzik Bağımlılığından Kurtulmak

Müzik Bağımlılığından Kurtulmak

1stwarrior
Merhaba arkadaşlar . Ben hergün müzik dinlemekteyim . Otobüste , evde , bişeyle meşgulken yani anlayacağınız günde 2 saatten fazla müzik dinliyorum ve hep bir dinleme isteği var içimde. Hep farklı türden yabancı , yerli , pop , rock , arabesk , rap , sözsüz ritimli, film müziği yani kafam ne eserse o gün onu dinliyorum . Dinlerken geçici duygular yaşıyorum . Bazen mutlu oluyorum geçici , bazen gaza geliyorum falan , bazen üzülüyorum duygulanıyorum . Bugünde dinlediğim müzikler yüzünden bunalıma girdim üzüntüden . Yaklaşık 2-3 yıldırda hergün böyle hep müzik dinliyorum . Anlayacağınız bağımlısı oldum , bırakamıyorum . Müziği hayatımdan çıkarmam lazım herşeyde bir dinleme isteği geliyor . Ritimler , sözler hep aklımda canlanıyor . Bu durumdan bıktım artık içim dışım müzik oldu bağımlı oldum . Nasıl kurtulabilirim arkadaşlar ? Yazacağım videoyuda izledim şimdi o yüzden bu konuyu burada açmayı düşündüm . Videodaki hoca çok doğru şeyler söylüyor aynen dediği gibi . Ekstradan bir video daha izledim onunda linkini atıyorum . Lütfen fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar , beni bu illetten kurtarın 🙁

Okudunuz mu?  Herhangi bir tarikata girmek şart mıdır?

Müzik Dinleyen Müslüman Kardeşime Bir Mesaj…

buda diğer ikinci izlediğim video

Müslüman Olan Başka Bir Ex-Rapçinin Daha Müzik Hakkında ki Sözlerini Dinleyin…


Cevap: Müzik Bağımlılığından Kurtulmak

@hmet
Eskiden müzikli ilahi-ezgi dinlerdim ama artık sadece KURAN dinliyorum.
İnsan güzel sesle Kuran dinledi mi bütün hasreti gider, müziklere diğer güzel seslere ihtiyaç duymaz.
Rabbinden yardım dile ve seveceğin bir sesten düzenli olarak 1-2 ay Kuran dinle geçer.


Cevap: Müzik Bağımlılığından Kurtulmak

1stwarrior
Kuran dinlerken çok sıkılıyorum , youtubedan dinlediklerim videolardada güzel bir ses bulamadım Kuran okuyan kişilerden . Sizin bildiğiniz biri var mı iyi bir ses ile kuran okuyan ?

Okudunuz mu?  Allah neye benziyor tövbe

Cevap: Müzik Bağımlılığından Kurtulmak

@hmet
En güzel kuran okuyan kari’ler

Şatiri, İdris ebkar, ahmed naina, türklerden de Mehmet bilir.


Ömrümsensin
Valla kusura bakmayın da bu müzik bağımlılığından kurtulmak demek te nedir böyle.
Müziğin bir insana ne gibi bir zararı olur anlamış değilim.
Bu kadarda insanlar sınırlandırılmasın ama.


Kayıtsız Üye
kardeş sen iyisi kuran dinle birde doga sesi ve su sesi kuş sesleri falan dinle iyi gelir belki


1stwarrior
Hala bırakamadım bu bağımlılığı . Her gün 4-5 saat müzik dinliyorum . Üzülüyorum , bazen coşuyorum , hep değişik duygular içerisindeyim kesin bir çözümü yok mu kendimi tutamıyorum .içimde hep bir boşluk oluyor .

Okudunuz mu?  Her çeşit şehitler ailelerine şefaat edebiliyor mu?

Crowley
Kuran uygulamaları var indirebilirsin.(Kabe İmamları vs.) Mishary Al Efasiy Öneririm.

Namaz kılmıyorsan,imanının taklitte kalmışsa, içinde Allah sevgisini Peygamber sevgisini tam olarak hissedememişsen, bulundurmuyorsan Kuran dinlemek neye yarar ?

Bende Rock dinliyordum yavaş yavaş azalttım şu anda Elhamdulillah neredeyse hiç dinlemiyorum. Dinlerken sıkılıyorsan oku. İmanın yerleştikçe kötü alışkanlıklaklarını,bağımlılık olmuş bu hastalığını zamanla azalta bilirsin. Sen 1 adım at Allah sana 10 adım atar.

Müzik değil Namaz ruhun gıdasıdır.


prokado
Kesinlikle Ramazan Şimşek ‘i dinlemelisiniz. Eşi benzeri olmayan bir ses.


halilcan
müzik dinlerken insanlar kendilerinden geçiyor, bir nevi uyuşuyorlar, çevrenizi gözlemlerseniz çok rahatlıkla farkedersiniz. Diğer problem ise dinden çıkaran şarkı sözlerini tekrarlamanız halinde dinden çıkacak olmanız, ciddi bir konu.


İmamalias
Sayın kardeşim,sen Kur’anı anlamadan dinlediğin için sıkılıyorsun.Kur’an videolarının altyazı mealli olanlarını okuyarak dinleyip birde hayatına tatbik edebilirsen ne dünyada nede ahirette sıkılırsın.Alemlerin Rabbi yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim

Kayıtsız Üye
nasser al qatami yaz youtube’a çok güzel bir sesi var


Kayıtsız Üye
Merhaba, benim sesim çok güzel .2 senedir rising star dan cagırılıyorum.
Ama sesim erkeklere haram diye gidemiyorum. Elemelere de katıldım
Adamlar dan utanip yarıda kestim şarkıyı. Aynı zamanda bunu meslekte edinmek istiyorum. Ama Allah ‘a (c.c.) söz verdim gitmiycem diye .çok pişmanım ama uzak duramıyorum. Bu sene üniversite sınavına da giricem. Ama ilgim yetenegim müzikte . Bana yardım edin. Uzak duramıyorum . Allah rızası için bana dua edin. Git gide değişiyorum. Tövbe ediyorum ama yine aynı oluyorum. Ne yapabilirim
Lütfen yardım edin :/

Okudunuz mu?  Vatan Hainlerini Öldürmek ?

arifselim
Merhaba kardeşim. Aklın başında, helal ve haramı bile ve en önemlisi de yarın yaptıklarından Allah’a hesap vereceğini bilmelisin ve asla unutmamalısın. Şeytanın tuzaklarını bilmelisin ve kendini şiddetle uzak tutmalısın. Seni bu ortama itecek nesnelerden, ortamlardan ve arkadaşlardan uzaklaşmalısın. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Fatih çolakoğlu çok güzel okuyo tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Seni anliyorum bende bu durum yaklasik 2 yildir devam ediyor. Ve her gecen gun birakmak zorlasiyor. Aslinda bu durumdan ben de sikayetciyim. Muzike bagimli oldugumdan beri arkadaşlik iliskilerim kotulesti , icime kapandim , ailemle sürekli tartismaya basladim . Her sorunda muzik dinlemeye basladim ve her sorun için aklimda bir karakter olustu. Sanirim şuan 36 tane var. Sana tavsiyem ailenle konus ve senin muzik dinlemeni normal seviyeye indirebilmek için hafif yasaklar koysunlar. Mesela muzik gunluk islerini veya okulunu etkiliyorsa muziki her neyden dinliyorsan ailene ver ve odevlerini bitirmeden geri vermemelerini soyle boyle boye azalacaktir.

Okudunuz mu?  Namazda Tahiyyat kısmında Rabbena atina ve Rabbenağfirli okumak farzmıdır?

#UguR
Muzik yerine Kur’an ayetlerini dinleyebilirsiniz. Ünlü imamların sesinden dinlemenizi öneririm. Müzikten kat kat iyidir.


Kayıtsız Üye
Bende sizinle aynı durumdayım ve bırakmak gerçekten zor , insanın hayatınıda kötü etkileyebiliyor burda arkadaşlarında dediği gibi manevi boşluktan kaynaklanıyor olmalı bu durum


Kayıtsız Üye
Bu dunyada her insanin bir imtihani vardir..sesinin guzelligide sana imtihan olmus kardeşim..ilk önce Allah’a iman ve korkunu artiracak amelleri cogaltmalisinki manevi guc ile Seytanin tuzaklarindan birine yenilmeyesin…sesini duyurtmak ister herkese her kesime..sen sana emanet verilen o sesi haram ile degilde helal yolundanda duyura bilirsin…sarki degilde Ilahi söylüyerek veya Kuran okuyarak..Bayanlar ilahi grubu kurup sadece Bayanlara hitap eden programlara katilarak bu duygunu bastira bilirsin…
Umutma Hak ile mesgul olmayani Batıl istiöa eder..

Okudunuz mu?  İmana zarar verecek yanlışlıkla söylenen sözler

Kayıtsız Üye
Kabe imami mahir yasin suresini dinle başta sevmeyebilirsin ama çok akici ve kiraatli okuyor.


Kayıtsız Üye
Kardeşim senin ilacın ehli sünnet mezhebine mensup hocaların sohbetini dinlemektir. Mesela sana hitab edecek tarzda Timurtaş uçar hoca olur, cübbeli Ahmet hoca olur, Tahir buyukkorukcu hoca olur, vb hocaları dinle sonra birini seç ve onu dinle düzenli olarak kurtulacaksin emin ol.


Çaylak2017
Eskiden müziğe aşırı ilgim vardı; dünyanın her tarafından müzikleri dinlemeye çalışırdım, ne zaman bilgisayarda bir şey yapsam müzik de dinlerdim; hatta taşınabilir MP3 çalar da almıştım. Ama bunun da sonu yok, dünyadaki tüm müzikleri dinlesen ne olacak? Çoğunun konusu zaten dünyevi aşk, şehvet, hüzün, ayrılık gibi şeyler. Kimisi de insanı durduğu yerde oynamaya, ahireti boşverip dünyayı da ciddiye almamaya teşvik ediyor. Bilgisayarınızda, telefonunuzda ne kadar müzik varsa onları silmekle başlayın; radyo dinlemeyin, TV seyretmeyin, arabada CD, kaset varsa atın. Hayırlı şeylerle meşgul olun.

Okudunuz mu?  İslamda abartmak iyi değilmiş

Kayıtsız Üye
Burada konu edilen o müzik bağımlılığı kökünden kurtulma amacı değildir . Ya da dinin sıkı dayatması da değildir . Bazen fazla müzik dinlemek dikkat dağınıklığı yaratır veya yapacağın işlerden ( ders çalışmak , kitap okumak vb . ) seni uzak tutar . Müzik çok güzel bir şey ama bağımlılık seviyesinde ise güzel değildir . Hiç bir şeyin bağımlılık seviyesi güzeldir diye savunamazsın .

Okudunuz mu?  Şehveti kesen yiyecekler nelerdir

Kayıtsız Üye
Bu dediğim maddeleri uygularsanız müzik bağımlılığından kurtulursunuz. Ama tamamen bırakmanızı önermem çünkü "Müzik ruhun gıdasıdır."

1- Eğer otobüsde, yolda vesaire dinliyorsanız dışarı çıkarken yanınıza kulaklık almayın. Böylece dışarda müzik dinleyemezsiniz

2-Bir süre müzikten tamamen uzak kalmanız gerek. O yüzden müzik dinlediğiniz platform bilgisayarsa müzik arşivinizi temizleyin, tüm müzikleri silin. ( Eğer çok özelse bir belleğe de kaydedip öyle silebilirsiniz.) Youtube’dan veya Spotify gibi uygulamalardan dinliyorsanız o zaman bu uygulamaları birkaç haftalığına engelleyin. ( Cold Turkey programını indirip kullanabilirsiniz.)

3-Eğer telefondan dinliyorsanız işiniz biraz daha zor. Yine onda da müzikleri temizleyin. Ve Youtube Spotify gibi uygulamaları Block Site adlı uygulamayla engelleyin .

4-Eğer bir enstrüman çalıyorsanız çalışmalarınıza geçici sürelğine ara vermenizi öneririm. (2-3 ay idealdir.)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin 6 yaşındaki eşi

Dediğim gibi bir süreliğine müzikten uzak durun. Bağımlılığınızdan kurtulana kadar. Ondan sonra kendinize günlük müzik yapmak ve dinlemek için 1 saati geçmeyecek şekilde bir zaman ayırabilirsiniz. Müzik diğer pek çok şeyden daha zararsızdır. ( Bilgisayar oynamak, film izlemek, telefonla uğraşmak) Umarım Allahın da izniyle bu bağımılığınızı yenersiniz.


sürekli müzik dinleme hastalığı, müzik bağımlılığı, sürekli müzik dinleme isteği

Bu kategoride yer alan Sabah namazının farzından sonra sünnet? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müzik Bağımlılığından Kurtulmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.